שאלה לאסתר

inbale

New member
הודעה של רונית על ברזל והנקה

נושא: למי שחושבת שברזל בגלל ההנקה לא נחוץ עשינו לעידו ספירת דם של גיל שנה וההומוגלובין קצת גבולי (9.9) אז אני צריכה לתת לו חודשיים מנה של טיפול (22 טיפות ליום - מקווה שלא יסבול מכאבי בטן) וזה אחרי שהוא גם ינק מלא מלא מלא מלא כל השנה וגם קיבל ברזל כמעט כל יום (לפעמים שכחתי אבל לרוב הוא קיבל). כנראה שההמלצה על ברזל היא לא סתם לכל הילדים כי לרוב באמת חסר ברזל (גם לעוד ילדה בגילו שעשתה איתו את הבדיקה חסר קצת), אומרים שהמשמעות של חוסר ברזל (כמובן מחסור גדול יותר ממה שיש לו) יכולה להיות מאוד לא טובה אז הייתי נותנת כמו ההמלצה מגיל 4 חודשים אפילו ליונקים. רק רציתי לספר לכן כי אני יודעת שהרבה חושבות שאם הילד יונק הוא יקח מהאם את הברזל ומקסימום לה יחסר - זה לא נכון כנראה. אסתר מה הגישה שלך לגביי תינוקות יונקים וברזל? נחוץ? לא נחוץ?

Iron supplements for breastfed babi

The American Academy of Pediatrics does not recommend iron supplements for babies who were born at term, normal weight, and uneventful birth. Any babies who were born early or small for date, or had traumatic birth should get iron supplements.

zimes

New member
הנקה וצהבת ילודים

סיפרו לי (בעלי - חבר שלו - אשתו) על תינוק עם צהבת, שהיה בפוטו. בשביל ההנקות, הוציאו אותו מהפוטו, ואז הצהבת התחזקה (מה מודדים שם? גמא גלובולין? לא זוכרת). מה עושים במצב כזה? (אני, כששמעתי את הסיפור, ישר אמרתי שהיא היתה צריכה להניק אותו בשמש, ולא בניאונים).

Neonatal jaundice

The baby is born with an immature liver, and becuase he cannnot break down some of the materials in his blood, his bilirubin count goes up and this is what we call zahevet. If the baby breastfeeds in the delivery room and very often in the early days, and if he breastfeeds well, he gets rid of the bilirubin every time he does kaki. some babies do not feed well in the first few days: either they sleep alot or do not latch well, and if they do not get the colostrum, they do not do kaki, and the bilirubin stays in their intestines and starts to be absorbed back into their bloodstream. This makes the zahevet go up. Photo therapy may lower the bilirubin, but with time it will decrease on its own. In the USA, no one even pays attention to a bililrubin less than 20. Here they start doing photo at 13. I hope that this will change soon here.

zimes

New member
צהבת ילודים תרגום

תינוק נולד עם כבד לא בשל, ובגלל שהוא לא מצליח לפרק כמה מהחומרים בדם, רמת הבילירובין עולה, ולזה אנחנו קוראים צהבת. אם התינוק יונק בחדר לידה, ובתדירות גבוהה בימים הראשונים, ואם הוא יונק טוב, הוא נפטר מהבילירובין בצואה. כמה ילדים לא יונקים טוב בהתחלה: ישנים, או לא אוחזים טוב בשד, ואם הם לא מקבלים את הקולוסטרום, הם לא עושים קקי, הבילירובין נאר במעי, ונספג בחזרה למחזור הדם. זה גורם לצהבת להחריף. פוטו יכול לעזור בהורד ערכי הבילירובין, אך אלה ממילא יורדים עם הזמן. בארה"ב, לא מתיחסים לערכי בילירובין נמוכים מ 20. בארץ שמים ילדים בפוטו כבר ב 13. אני מקווה שיחול שינוי במהרה בנושא זה.

נירית1

New member
שאלה לאסתר - הרכב החלב

השאלה היא בעיקר למען סיפוק סקרנותי, בנותיי מקבלות חלב שאוב כשאני בעבודה המטפלת נותנת להן כשהן רעבות ולא לפי שעון - החלב בדרך כלל משאיבה של אותו בוקר או לילה לפני - לפעמים הן אוכלות רק 80cc ואח"כ יכולות להחזיק כארבע שעות ללא ארוחה ולפעמים הן אוכלות יותר מ120cc ויכולות אחרי שעה לרצות עוד בקבוק - האם זה נובע מהרכב שונה של חלב - קידמי אחורי בבקבוק או שזה בכלל לא משנה? ושאלה נוספת בנותיי בנות ארבע וחצי חודשים - אופיר (אחת התאומות) בשלושה ימים האחרונים לא רוצה לשתות חלב מבקבוק במשך היום(כבר חודש הן שותות מבקבוק) ומחכה בשקט עד שאני מגיע להניק וזה יכול להיות גם חמש שעות- היא בכלל לא מראה סימני רעב אבל כשהיא איתי היא יכולה לינוק כל חצי שעה - כיוון שהטמ"פ עולות האם בהפסקות הגדולות שהיא עושה כדאי לתת לה מים? אני רוצה לציין שהיא תינוקת פעלתנית ועולה יפה במשקל.

Twins and pumped milk

are you using a bottle with a "very slow flow nipple"? If the milk flows too fast, the babies may finish faster than the message of "sova" reaches the brain. It takes the brain about 20 minutes to get the message that the stomach is full. If the baby drinks from the breast, the feed takes much longer, but from the bottle it is so fast that the baby may drink much more than she needs, and still be hungry. For the twin that refuses the bottle, the metapelet could try giving her your milk from a cup or a spoon. If it is a hot day, the baby may want to drink more often. Make sure you leave extra milk on a hot day.

נירית1

New member
אסתר תודה על התשובה

הפיטמות שאני משתמשת לבקבוקים הן של אבנט מ"ס אחד עם הזרימה החלשה ביותר וננסה לתת גם בכוס. שוב תודה שאת משקיעה מזמנך לענות לנו.

Ohhhhh, a new pregnancy

Wonderful!! Is Moshe still breastfeeding? I had a mom this week who had her 6th baby and is still breastfeeding the 5th child who is 1yr and 8 months. she said that this was the best pregnancy she ever had!! Feel good and keep me posted!!

Good-bye for another week../images/Emo23.gif

As always it was fun spending this hour with all of you. Kiss your babies for me and just keep loving and feeding them as much as they want. Remember: breastfeeding is much more than just food!!

למעלה