שאלה לאסתר

Shellylove

New member
שאלה לאסתר ../images/Emo127.gif

(סליחה ענבל, אבל יש לי כמה דקות עכשיו ואח"כ לא אוכל להיכנס ועוד לא התחלת שרשור, אז התחלתי במקומך). הי אסתר, אנחנו עוד יונקות (שלי בת שנה ורבע כבר) ונהנות מכל רגע. בשבוע שעבר ענית למישהי לגבי זה שטעם החלב משתנה לפי התזונה של האם. האם כך הם גם "מתרגלים" לטעם מסוים? כלומר, האם העובדה שתינוק אוהב למשל מתוק (לצורך העניין) זה בגלל שאמא שלו אוכלת מתוק ולכן החלב שלה כזה?

גם לי שאלה לאסתר או למי שיודעת..

נעם (7.5 שבועות) מדלגת על ארוחה זו פעם שנייה או שלישית בשבוע האחרון..ושמתי לב שזו באותה השעה בצהריים. אומנם היא קמה (כל 3 שעות) יונקת מעט מאוד בוכה הרבה..עצבנית והדבר היחידי שמרגיע אותה מיטה ומוצץ ..יש לציין שהיא קמה לאכול כעבור 3 שעות כרגיל (כך שאם היא היתה רעבה היא היתה בוכה) . מוכר?..והאם זה בסדר לא לאכול 6 שעות? תודה רבה!

Baby skipping feeds: some questions

does your baby have at least 5-6 very wet diapers every 24 hours? what was her birth weight, and what is her weight now? I would not give her a motsets to calm her. She needs your breast and not a piece of rubber in her mouth.

zimes

New member
תינוק מדלג על ארוחות - כמה שאלות

האם לבתך לפחות 5-6 חיתולים רטובים ביום? מה היה משקל הלידה, ומהו משקלה עכשיו? לא הייתי נותנת מוצץ ע"מ להרגיעה, היא זקוקה לשד ולא לחתיכת גומי בפיה.

ענתש

New member
מוסיפה שאלה סקרנית...

אני יודעת שהרכב החלב משתנה עם הזמן כדי להתאים לצרכי הילד. אז איך אני יכולה לשאוב ולאחסן חלב לזמן ארוך - האם ההרכב של החלב שאני שואבת כשנגה בת חודשיים יתאים לה כשאצא לעבודה בגיל 5 חודשים ? (כי הבנתי שאפשר לשמור חלב בהקפאה עמוקה גם שלושה חודשים...) תודה מראש על התשובה.

Frozen milk

Even if it is not milk from the same day or the same period, it is still so far superior to any other alternative......artificial milk never suits the needs of the baby. So if you give a bottle of frozen milk now and then, what does it matter? It is still the best alternative if you are not with your baby. I assume that for the rest of the day, you will be breastfeeding her.

inbale

New member
חלב קפוא - תרגום

גם כאשר החלב אינו מאותו היום או מאותה תקופה הוא עדין בעל יתרון בריאותי על כל תחליף אחר . חלב מלאכותי לעולם לא ישווה לכל צרכי התינוק. ולכן אם תתני בקבוק של חלב שאוב אז או עכשיו מה זה משנה? בכל מיקרה זוהי האלטנטיבה הטובה ביותר כאשר את אינך עם תינוקך. אני מניחה שבשאר היום את תניקי אותה.

zimes

New member
שרשרו כאן שאלות לאסתר ../images/Emo36.gif

בזאת, shellylove, מינית את עצמך לתורנית-פתיחת-שרשור-אסתר ראשונה. אין שום מניעה, להפך, שהראשונה שעולה לה שאלה "קשה" ביום ראשון, תפתח שרשור של שאלות לאסתר

inbale

New member
תינוק שיונק לסירוגין../images/Emo35.gif

חברה שלי ילדה והיא טוענת שהתינוקת שלה יונקת מעט ומפנה את הראש בכל פעם...כאילו שהיא מסרבת לינוק. מה יכולה להיות הסיבה ומה עושים? וסתם כדי לספר - חברתי עברה הדרכה אינטנסיבית בבית החולים על ידי אחות ולדבריה הדרכה מעולה אבל בסוף ההדרכה כשחברה שלי אמרה "התינוקת שלי עשתה גראפס" מדריכת ההנקה המהוללת אמרה לה אם היא עשתה גראפס סימן שהיא לא ינקה. בפיטמה שלך אין אוויר" ...נוווווו באמתתתתת.......

Refusnik

If the mom got intensive help as you mentioned, that may be the clue to why she doesn´t want to help. some new and inexperienced lactation helpers are so enthusiastic to get the baby on the breast, that they have a tencency to push the baby´s head toward the breast. As a result, the baby becomes defensive and refuses to breastfeed. NEVER let anyone touch the back of your baby´s head when helping you. In fact, a real yoetset hanaka will put her hand on your hand, and not on the baby´s head. Another reason that the baby is turning her head could be becuase the mom may be touching her cheek. If you touch a baby´s cheek, she will turn in the direction of the touch and maybe leave the breast. where did your friend give birth?

zimes

New member
סרבן - תרגום

אם האמא קיבלה עזרה רצינית, כמו שציינת, זה יכול להיות רמז ל-למה היא לא רוצה לעזור. כמה תוכי הנקה חדשים ולא מנוסים כל כך רוצים לחבר את הילד לשד, שיש להם נטיה לדחוף את ראשו של הילד אל השד. כתוצאנ מכך, הילד מתגונן, ומסרב לינוק. לעולם אל תתני לאף אחד שעוזר לך לגעת בראשו של התינוק. למעשה, יועצת הנקה אמיתית, תניח את ידה על ידך, ולא על ראשו של התינוק כשהיא עוזרת לך. סיבה אחרת לכך שהתינוקת מפנה את ראשה יכולה להיות - משום שהאמא נוגעת בלחיה. כשנוגעים בלחי של תינוק, הוא מפנה את הראש לכיוון של אותה לחי, ואולי בגלל זה היא עוזבת את השד. איפה חברתך ילדה? הערה שלי (צימעס): דולב, בגלל שעשיתי את הטעות של להפנות את ראשו בצורה כזו, למד (נגד הרפלקס) להפנות את הראש לצד הנגדי, ולא לצד של תחושת המגע. היה מאוד מבלבל כשהבנתי מה קרה.

inbale

New member
העתקת של שאלה של רונית

אני מעתיקה לכאן שאלות של בנות ששאלו במשך השבוע : שירה אכלה השבת היטב והיא גם קצת מצוננת הקטע הוא שבאחת ההנקות היא ינקה 10 דקות מצד א וחשבתי שהיא מבקשת עוד אז נתתי לה אחרי שהוציאה אויר עוד 10 מהצד השני אחרי מספר דקות היא הראתה סחמנים לא מעודדים והופס הכל היה בחוץ פשוט השפריצה על כל הסביבה עליה ועלי ... הענין הוא שזה קרה השבוע כבר פעם אחת ונראה לי גם לפני שבוע האם אני עושה משהו לא נכון ??? היא רגישה לפליטות ולכן אני ממש נזהרת לא לטלטל אותה אחרי הארוחה .. מה עושים ? זה נורמלי ? נ.ב כמו שאמרתי היא קצת מצוננת והיא בת 7 שבועות (כמעט)

Taste of milk:../images/Emo3.gif

Your milk is always sweet, no matter what you eat, but it does change when you eat certain foods. Babies will develop a preference for the foods that your family eats, because she is already used to those tastes. This makes it easier for her to join the family menu. Our goal is to go from the breast to the table as smoothly as possible, and breastfed babies do this more easily.

inbale

New member
טעמו של חלב - תרגום

החלב שלך תמיד מתוק , ללא קשר למה שאת אוכלת אולם הוא משתנה כשאת אוכלת מאכלים מסויימים. תינוקות מפתחים עדיפות לטעמים מסויימים ששאר בני המשפחה אוכלים כיוון שהיא כבר רגילה לטעמים האילו וזה מקל עליה כאשר היא מצטרפת לשאר בני המשפחה בתפריט הארוחות הרגיל שלהם. המטרה שלנו היא לעבור מהשד לשולחן האוכל המשפחתי בקלות עד כמה שניתן ותינוקות יונקים אכן עושים זאת יותר בקלות.

inbale

New member
זמני הנקה - שאלה של אשליה

האם צריך להקפיד על זמני הנקה קבועים? כוונתי היא למשל עכשיו עדי ישן כבר 4 שעות אחרי בכי של שעות בבוקר בגלל גזים הוא היה אמור לאכול כבר בשעה 14:00 ואני מתלבטת האם צריך להעיר אותו לאוכל או לחקות שהוא ידרוש? חוצמזה ההמתנה הזאת...יש לי כאב חזק בחזה...כי הוא עמוס חלב כנראה..

Unless your baby has a watch ../images/Emo28.gif

and knows how to tell time, ther can be no regular breastfeeding hours. NOrmal babies will eat when they are hungry, and will not look at the time. Why is your baby crying for an hour in the morning? Why don´t you feed her. Never let your baby cry. And never assume that the reason the baby is crying is gazim. If it is gazim, then breastfeeding will calm her down. Remember that one study showed that breastfeeding decreased pain in the baby. If your baby is less than a week old, then the recommendation is to wake him if more than 3 hours have passed since the beginning of the last feed, if it is in the daytime. At night, the baby wakes you. Your milk is the magic way to meet all the baby´s needs.

zimes

New member
אלא אם לתינוקך יש שעון

והוא יודע להגיד מה השעה, לא יכולים להיות זמני הנקה קבועים. תינוקות נורמליים אוכלים כשהם רעבים, ולא מסתכלים על הזמן. למה בתך בוכה שעה בבוקר? למה לא להאכיל אותה? אל תתני לתינוק לבכות אף פעם, ואל תניחי שהסיבה לבכי היא גזים. אם אלה גזים - הנקה תרגיע. זכרי שמחקר הראה שהנקה עוזרת לשכך כאב של תינוקות. אם התינוק בן פחות משבוע, אז ההמלצה היא להעיר להנקה אם עברו מעל ל 3 שעות מהתחלת ההנקה הקודמת, ביום. בלילה, התינוק מעיר אותך. חלב אם היא דרך קסמים לספק את צרכי התינוק.

inbale

New member
שאלה של מור מלפני מספר ימים

כל 3 שעות אני מחליפה צד..אבל בזמן האחרון נעם כנראה מתעצלת ולקראת הסוף לוקחת עוד כמה שלוקים מהצד השני (מתעקשת לא להמשיך באותו צד - בכי, אגרופים).. האם זה בסדר..או לנסות ולהמשיך בכל זאת כדי שתקבל את החלב האחורי.. בהנקה הבאה אני מתחילה כמובן מאותו צד שהיא לקחה כמה שלוקים אז החלב הקדמי הספיק כבר להתמלא?.. ועוד שאלה האם היא יכולה להתרגל לתנוחת הנקה מסויימת?..(בשכיבה היא הרבה יותר רגועה). תודה!!

One suggestion: ../images/Emo88.gif

We must help mothers forget about "halav ahori" and halav kidmi" . when we gave courses to the nurses, we explained this in order that they will stop telling mothers to breastfeed ten minutes on each side. Now, I hear that mothers are obsessed with foremilk and hind milk. Forget it!! Let your baby feed on the first breast until he lets go. HOld him for a greps, change his diaper, then ALWAYS offer him the second breast. One-sided breastfeeding will decrease your milk supply, so unless you are producing enough milk to feed a "gdud tzvai" and you will be very happy to have much less milk, let your baby have both sides at each feed if he wants. In order to make sure that both breasts are drained equally, start with a different breast each feed. Let´s keep breastfeeding simple. Delete foremilk and hindmilk from your conscious thoughts!! The baby will take care of that!!

zimes

New member
הצעה אחת: תרגום

אנחנו חייבים לעזור לאמהות לשכוח מהענין של "חלב קדמי" ו"חלב אחורי". כשנתנו קורסים לאחיות, הסברנו זאת על מנת שיפסיקו להגיד לאמהות להניק 10 דקות מכל צד. עכשיו, אני שומעת שאמהות מוטרדות מהענין של חלב קדמי ואחורי. תשכחו מזה! תנו לתינוק לינוק מהצד הראשון עד שהוא עוזב, הרימו אותו לגרעפס, חתלו אותו, ואז, תמיד, הציעו לו את השד השני. הנקה מצד אחד תקטין את כמות החלב שלך, לכן, אלא אם את מיצרת די חלב להאכיל גדוד, ותשמחי שכמות החלב תקטן, תני לילדך לינוק משני הצדדים בכל ארוחה, אם הוא רוצה. על מנת לוודא ששני הצדדים ממוצים במידה שווה, התחילי כל ארוחה בצד אחר. בואו נשאיר את ההנקה פשוטה. מחקו את המונחים של חלב קדמי וחלב אחורי מהמחשבות המודעות! התינוק ידאג לזה!!

למעלה