שאלה לאלו שכבר שם...

DivineDevil

New member
שאלה לאלו שכבר שם...

רציתי לשאול את אלו שכבר שם, שכבר היגרו, כמה מכם נעזרתם בשירותי עו"ד? אני רוצה להגר ועומדת בפני האופציה שהשתמש בעו"ד אך להוציא בסביבות ה-4000-5000 $ זה קצת יותר מידי בשבילי בתקופה זו... האם יש אנשים מבניכם שעשיתם את זה לבד וכמה זה קשה? שמעתי תגובות שאין צורך בעו"ד, שממליא את כל העבודה אני עושה, מתרגם, ממציא אישורים וכו' ושגם דברים אלו עולים לי כסף, כך שבסופו של דבר, אני מוציא הרבה יותר משכר טרחת העו"ד ועובד אולי יותר ממנו. האם זה נכון? האם כדאי לנסות לבד? תודה.

tricia

New member
כדאי לבד ....

עשיתה הכל לבד. זו עבודה זזיפית אבל פשוטה, אנחנו עבדנו על זה כשבועים.יחד עם זאת אם יש את הניקוד הנכון לא שווה לשלם כסף לעורך דין. דרך הגב יש המלצה חמה מממשלת קנדה שלא להשתמש בשירותי עורך דין.

formersusan

New member
מסכימה

אני עדיין בתהליכים ועשיתי הכל לבד. אין שום צורך להיעזר בשירותי עו"ד אם יודעים לקרוא הכל ובסבלנות. מלבד זאת, במילא מצטרכו ליצור קשר עם מעסיקים בעצמכם, והעו"ד רק ייעץ או אולי גם ימלא טפסים. מיותר.

חלומית28

New member
העדפנו דרך עו"ד מהסיבות הבאות: ../images/Emo22.gif

1. מספיק משהו קטן שלא מילאת עד הסוף, או לא עשית כמו שצריך, או טופס שחסר, בקיצור משהו קטן שלא בוצע כראוי- על מנת לפסול או לדחות את כל הבקשה. ואז את מתחילה ה כ ל מחדש. 2. לא פנינו לעורכי דין בארץ כי הם באמת (כמו שכתבת) לוקחים סכומים אסטרונומים (4000$- 5000$) . ואת יודעת למה הם לוקחים את הסכומים האלו? כי הם פונים לעו"ד שם בקנדה שיעשה (כמעט) את כל העבודה ומשלמים גם לו. אנחנו "חסכנו" את התיווך המיותר ופנינו למשרד עורכי דין מקצועי וגדול לענייני הגירה- בקנדה. יש להם סניף גם בחלק הצרפתי (למי שאין מספיק נקודות). הם אמינים ומקצוענים ועושים לנו את כל העבודה, חוסכים את כאבי הראש המיותרים. בודקים את הטפסים, את הניירות, את האופציות ועוזרים באופן אקטיבי בתהליך. אגב, הם כבר תיקנו לנו משהו אחד (שנראה לכאורה לא משמעותי). ולגבי הכסף: הם לוקחים פחות משליש מכל משרד עו"ד בארץ!!! בהצלחה!!!

itayav

New member
Not correct!

If you have something missing they give you the papers on the spot and ask you to come back with all the papers. They even give you a list of what is missing! I've been there more than 4 times until they accepted my documents and it took no special effort.

drz400e

New member
גם אנחנו בחרנו ללכת עם עורך דין

גם אנחנו בחרנו ללכת עם עורך דין למרות שמיכסת הנקודות שלנו היתה כבר מעט מעל שבעים וחמש הנקודות. אז למה עורך דין? הסיבה הראשונה היתה שלאחר שמשרד עורכי הדין העריך את המצב והמסמכים שלנו, מצאנו את עצמנו עם תשעים וחמש נקודות במקום שבעים ושש. סיבה נוספת היא צורת הגשת המסמכים. עורכי הדין מגישים את המסמכים בשאיפה לא להגיע לראיון. דבר שיכול לחסוך כחצי שנה מהתאריך. להם גם יכולת לערער על זימון לראיון, מה שאדם רגיל לא יכול לעשות. עורך הדין גם שם כדי להתיעץ בו במקרים של שינויים שקורים או נירות נוספים שרשויות ההגירה עשויים לבקש. וכמובן,במקרה האישי שלנו, עשה שרות מצוין ומהיר כברק בטיפול הרשיונות העבודה שלנו. אז כן, בגדול המסמכים נראים פשוטים וישירים בדרישות שלהם, ואפשר למלא אותם לבד. אני גם מכיר לא מעט אנשים שעשו את זה לבד וקיבלו תשובה חיובית. מצד שני, אנחנו רואים ומתכננים את העתיד שלנו כאן, ולכן מסתכלים על התשלום לעורך הדין כמעט כהשקעה עסקית. אני יודע שלרוב האנשים שמגישים לבד יש דעה מוצקת מאוד נגד להשתמש בשרותי עו"ד, ולא תשמעו על אנשים שסורבו. אבל גם לא נראה לי שאנשים שהנירות שלהם סורבו ימשיכו לכתוב בפורום, אז אולי יש פה קצת אשליה שכולם מקבלים בקלות גדולה כל כך אם מגישים לבד.

חלומית28

New member
למנהל הפורום שלום ../images/Emo13.gif

יש לי מס' שאלות: 1. כמה זמן נמשך התהליך אצלכם? 2. בעלי יאלץ ללמוד צרפתית (יש לנו רק 67 נק'). רק אחרי שיציג תעודה על בקיאות בשפה, יוגש החומר. ורק אז, נזכה לעוד 8 נק' (שהם ביחד הסף:75 נק'). כמובן המגמה להמנע מהראיון בפריז. השאלה: לפי דעתך, האם כדאי לשהות ולעבוד בקנדה על אף שלא הושלם התהליך? 3. אנחנו לא מכירים בקנדה אף אחד. האם ידוע לך (כמנהל הפורום ובאופן אישי) על עוד זוגות צעירים שמהגרים ללא "משענת" של מישהו שם? תודה

rockymountainer

New member
יש לך מושג כמה קשה לקבל 8 נק' על

צרפתית למישהוא "שצריך ללמוד את השפה" ??? מבחן TEF (המבחן הרשמי לבדיקת ידיעת השפה הצרפתית) הוא מבחן קשה אפילו לדוברי צרפתית מלידה ! האם אתם ברצינות בונים על המבחן הנ"ל שיספק לכם 8 נקודות ? אני לא אוהב להיות זה שהורס אשליות, אבל ... אתם מאוד, אבל מאוד, אופטימיים כנראה לגבי רעיון העבודה ללא ניירות בקנדה ... not a good idea, ויש פה אחרים שיפרטו בנושא.

חלומית28

New member
האמת אכן בונים על זה..../images/Emo4.gif

גם לראיון האישי, יש ניקוד למקרה החירום. ואם ממש לא תהיה ברירה, אז נלך על הצד הצרפתי. בכל מקרה, למרות הקשיים (ויש לנו כמה כאלה) לא נשאר פה!
ובנוגע ל"רעיון העבודה", אשמח לקבל דוגמאות מפורטות בנושא מהכותבים.

a m a z o n a

New member
חבל על הכסף

למעשה, העו"ד אמור לסייע בקריאת הניירות ובמתן סיוע למילוי הטפסים. אם יש לך מישהו דובר אנגלית עם קצת ניסיון אז זה יותר טוב. אנחנו לא הסתייענו בעו"ד

למעלה