שאלה לאלו שגדלו בפולין

שאלה לאלו שגדלו בפולין

שלום. אבי ז"ל היה שר לי שיר ערש לפני השינה שיר ילדים כמובן. אבי היה זייפן ככה שאני לא בטוחה מה המהגינה כשהוא תירגם לי את השיר אם אני זוכרת נכון משפט מהשיר היה "לכי לישון ילדה,שיינא מיידנאן יו" משהו כזה. מה שאני כן יודעת. זה שאם אני לא טועה כאשר ביקרתי ביער לופוחובו הקדישו שיר לילדים שקבורים שם אותו שיר שאבי היה שר לי השיר היה מאוד ידוע באותו איזור\תקופה אשמח אם תוכלו לאזור לי ו לתת לי שם של דיסק של שירי ילדים באיידיש והשאלה שניה זה, אני מעוניינת ללמוד אידייש אתם יודעים יאפה אוכל ללמוד בירושלים איידיש? תודה שולי

השיר שלאף מיין קינד

[שן ילדי/תי] נמצא בקישורים של הפורום. רק אני לא בטוח לגבי במלים.

א גיטע נאכט

חשובער בן-אהרון, ווס שלופט איר נישט נוך? ס'איז דיך באלט מורגן. שלוף מיין קינד שלוף, אונד אין פרי מורגן ועט איר זיך אויף חאפן וי א לייב און גבורעדיג דים בוירא עוילם בענטשן. א גיטע נאכט.

א גוט מארגן ../images/Emo140.gif ר' אברומהרש

וואס דארף איך מאכן איצט ? לייגן תפילין
ברוך הבא, צו אונדזערע כוחות !

איצטער מאכן

יעצט דארפט איר עסען א גיט הערצליכע פרישטיק אין הובן א גיט געבענטשט טוג

תודה

מצאתי את השיר אתמול וזה בעצם 3 שירים הוא פשוט עירבב אותם אחד לשני או שלא הבנתי שזה כמה שירים זה שלופ מיינ קינד רוזינקס מיט מדלן אופין פריפטשיק

מיש מאש.../images/Emo79.gif

כך אומרים ביידיש לבילבולאציה. [תערובת תרכובת] מעמיד לרשותך, את קישור השירים של הפורום. שם תוכלי לשמוע כל שיר בנפרד. אגב, לא הבנתי את השאלה, "לאלה שגדלו בפולין." למה הבן אדם צריך להוולד בפולין, כדי להכיר את השירים האלה ?

את מוזמנת לפנות לאוניברסיטה העממית

או לאוניברסיטה העברית. בשני המקומות ישנם קורסים מצוינים ומקצועיים. אני מכיר את המורים שם. אי אפשר למצוא טובים מהם! שיהיה לך בהצלחה! אם תתני לי מילה או שנים מהשורה הראשונה של השיר אוכל לעזור לך.

למעלה