גם אני אשמח לראות איך זה יצא...
בואי נקבע פה, נניח בסביבות.... אפריל - מאי 09 - ואז אני מקווה שיהיו לי תמונות... כי את הבית, למרות שהוא מתוכנן כמו שאת מבינה עד רמת הידיות במטבח - טרם התחלנו לבנות. מקוים עלות השבוע לשטח.... כמה תובנות בכל זאת: אין טעם לעשות מעץ מלא - ואז לצבוע אותו בצבע אטום - את משלמת פעמיים מחיר מאד יקר. צבע אטום עושים לרוב על מסגרות עץ ומילואות MDF או שכל החזית היא MDF - על החומר הזה הצבע האטום נתפס הכי טוב. אין מה לפחד מ MDF בדלתות (לא בגוף המטבח חלילה....) ואם את בכל זאת רוצה להיות בטוחה ב 300 אחוז - תבקשי מסגרת עץ ומילואה MDF. יותר מנגר אחד לימד אותי שעץ מלא גם מסגרת וגם מילואה - זה עץ ש"עובד" ו"נושם" - משמע - פיצוצים בצבע. פורמייקה אני אישית לא מאד אוהבת, אבל אני מבינה את עניין התקציב. אכן - הצביעה האטומה היא יותר יקרה משמעותית מפורמייקה. אני גם חושבת שאת צודקת - גם שמנת, גם פיסטוק וגם אלון כמגירות - טו מאצ'. אבל שווה להתייעץ עם מעצב מטבחים, שיראה לך את שלושת הגוונים אחד ליד השני - אולי שתינו טועות. אנחנו עושים את המטבח בשמנת, האי בפיסטוק או תכלת (או כל צבע אחר שהמעצבת שלנו תמליץ - היא המומחית לצבעים) - והבוצ'ר בלוק על האי יהיה באלון נדמה לי. את המטבח הזמנו בנגריה / חנות רהיטים שנקראת "קצב" ברחוב הרצל בתל אביב. הם לא זולים, אבל אנחנו מכירים את העבודות שלהם כבר המון המון שנים (רכשנו אצלם רהיטים, וסבתא שלי היתה לקוחה של אבא של האחים דורון ושאול שמנהלים היום את העסק. זה עסק של נגרים בני נגרים) המטבח שלנו גדול, והתקציב שלו בהתאם (אם תרצי מחירים - אז במסר. נמאס לי שכולם קופצים עלי פה שאני פיינשמקרית, מפונקת וטמבלית שאני משלמת מחירים גבוהים, ונמאס לי להצטדק....) למרות שאני חייבת להגיד לך שכשבדקתי מחירים - קיבלתי גם מחירים גבוהים בהרבה. לטעמי, על איכות צריך לשלם. כשזה הופךללהיות פלצנות של מותג - שם עובר הגבול שלי. תובנות בעניין המטבח? יש מלא. אני אתחיל בראשונה - ומשם תשאלי מה שאת רוצה: השלב הראשון בתכנון כל מטבח שיהיה פונקציונלי (בהנחה שאת רוצה מטבח עובד ונושם ולא מטבח תצוגה) - היא לעשות פרוגרמה אמיתית של הצרכים שלכם - בדיוק כמו שעשיתם עם כל הבית. לשבת בשקט במטבח הנוכחי - לראות בדיוק איזה מכשירים יש לך (עד רמת המיקסר סטיק הקטן), כמה קערות, תבניות וכו'. לחשוב מה את עושה יותר - אופה או מבשלת? או אולי שניהם? וכו' וכו'... - ולעשות רשימת הרגלי עבודה, צרכים וחלומות למטבח . ועם זה ללכת למעצבת. משם הכל יזרום.