שאלה לאיריסג

שאלה לאיריסג

הי איריס, ראיתי בארכיון שאת רוצה לעשות מטבח בדיוק כמו שאני רוצה - שמנת עם אי בצבע פיסטוק. אני אשמח לראות תמונות איך זה יצא ובנוסף אני מבינה שאת עושה מעץ צבוע , מכיוון שאני מוגבלת תקציבית חשבתי לעשות מפורמייקה שמנת ולשלב מגירות בצבע אלון (מעץ) ואת האי לעשות מעץ מלא פיסטוק. מ ה דעתך? האם זה שענטז מוגזם מידי? חוץ מזה אשמח לשמוע כל פרט שיוכל לעזור לי - איפה את עושה ובאיזה תקציב ובכלל תובנות מעניין המטבח. תודה

איריסג

New member
גם אני אשמח לראות איך זה יצא...

בואי נקבע פה, נניח בסביבות.... אפריל - מאי 09 - ואז אני מקווה שיהיו לי תמונות... כי את הבית, למרות שהוא מתוכנן כמו שאת מבינה עד רמת הידיות במטבח - טרם התחלנו לבנות. מקוים עלות השבוע לשטח.... כמה תובנות בכל זאת: אין טעם לעשות מעץ מלא - ואז לצבוע אותו בצבע אטום - את משלמת פעמיים מחיר מאד יקר. צבע אטום עושים לרוב על מסגרות עץ ומילואות MDF או שכל החזית היא MDF - על החומר הזה הצבע האטום נתפס הכי טוב. אין מה לפחד מ MDF בדלתות (לא בגוף המטבח חלילה....) ואם את בכל זאת רוצה להיות בטוחה ב 300 אחוז - תבקשי מסגרת עץ ומילואה MDF. יותר מנגר אחד לימד אותי שעץ מלא גם מסגרת וגם מילואה - זה עץ ש"עובד" ו"נושם" - משמע - פיצוצים בצבע. פורמייקה אני אישית לא מאד אוהבת, אבל אני מבינה את עניין התקציב. אכן - הצביעה האטומה היא יותר יקרה משמעותית מפורמייקה. אני גם חושבת שאת צודקת - גם שמנת, גם פיסטוק וגם אלון כמגירות - טו מאצ'. אבל שווה להתייעץ עם מעצב מטבחים, שיראה לך את שלושת הגוונים אחד ליד השני - אולי שתינו טועות. אנחנו עושים את המטבח בשמנת, האי בפיסטוק או תכלת (או כל צבע אחר שהמעצבת שלנו תמליץ - היא המומחית לצבעים) - והבוצ'ר בלוק על האי יהיה באלון נדמה לי. את המטבח הזמנו בנגריה / חנות רהיטים שנקראת "קצב" ברחוב הרצל בתל אביב. הם לא זולים, אבל אנחנו מכירים את העבודות שלהם כבר המון המון שנים (רכשנו אצלם רהיטים, וסבתא שלי היתה לקוחה של אבא של האחים דורון ושאול שמנהלים היום את העסק. זה עסק של נגרים בני נגרים) המטבח שלנו גדול, והתקציב שלו בהתאם (אם תרצי מחירים - אז במסר. נמאס לי שכולם קופצים עלי פה שאני פיינשמקרית, מפונקת וטמבלית שאני משלמת מחירים גבוהים, ונמאס לי להצטדק....) למרות שאני חייבת להגיד לך שכשבדקתי מחירים - קיבלתי גם מחירים גבוהים בהרבה. לטעמי, על איכות צריך לשלם. כשזה הופךללהיות פלצנות של מותג - שם עובר הגבול שלי. תובנות בעניין המטבח? יש מלא. אני אתחיל בראשונה - ומשם תשאלי מה שאת רוצה: השלב הראשון בתכנון כל מטבח שיהיה פונקציונלי (בהנחה שאת רוצה מטבח עובד ונושם ולא מטבח תצוגה) - היא לעשות פרוגרמה אמיתית של הצרכים שלכם - בדיוק כמו שעשיתם עם כל הבית. לשבת בשקט במטבח הנוכחי - לראות בדיוק איזה מכשירים יש לך (עד רמת המיקסר סטיק הקטן), כמה קערות, תבניות וכו'. לחשוב מה את עושה יותר - אופה או מבשלת? או אולי שניהם? וכו' וכו'... - ולעשות רשימת הרגלי עבודה, צרכים וחלומות למטבח . ועם זה ללכת למעצבת. משם הכל יזרום.

אוי תודה

איזו תשובה מושקעת ואני לרגע חשבתי שאולי קצת הגזמתי בפניה אליך... בכל מקרה נראה לי שאת תראי תמונות של המטבח שלי קודם, הבית כבר בנוי (ניכנס באוקטובר) ויחד עם זאת תודה על העצות אני בהחלט אתחיל מכאן. אני מקווה שזה יהיה בסדר לפנות אליך שוב תוך כדי תנועה לקראת המטבח , נראה לי שאת בעניין עמוק מאוד. לגבי עלות המטבח שלך אני כנראה לא רוצה לדעת רק לפי איך שניסחת את זה , הוא כנראה יקר מידי בשבילי. אני מקווה שלא אתפשר הרבה בדרך כי לפי הצבעים והסגנון נראה לי שאני אוהב את המטבח שלך מאוד

איריס, גם אני רוצה לבש משהו...

האם תוכלי ללספר עם מי סגרת על החלונות? אני זוכרת שכתבת שקיבלת כל מיני הצעות ודווקא הבלגי היתה ההצעה הזולה יותר.
ו
מראש...

איריסג

New member
האבולוציה של החלונות אצלנו....

ממש בתחילת תכנון הבית, היתה לנו פנטזיה על חלונות מברזל בלגי - אבל היינו בטוחים שזה נורא יקר - ולכן כפשרה, החלטנו "להסתפק" בסדרות הבלגיות של קליל. הלכתי לעשות ייעוץ בקליל, קיבלתי רשימת חלונות - ואיתה הלכתי לבקש הצעות מחיר - ממורשים של קליל וגם מחברות נוספות (פ.א כוכב למשל). את אותה רשימה, סתם בשביל ה"ידע הכללי" שלחתי גם לארטפרו - סדנת חרשות ברזל שעושה חלונות מדהימים לאדריכלים הכי יוקרתיים.... כשהתחילו לחזור הצעות המחיר - נדהמתי לגלות - שהברזל הבלגי (האמיתי) של ארטפרו - היה מתומחר הכי נמוך מכל ההצעות - היו הצעות באלומיניום שהיו יקרות ב 50 אחוז ממנו. מזכירה שוב - על אותו מפרט בדיוק. פה בא השינוי התפיסתי שלנו. הבנו שהברזל האמיתי לא רק שלא יותר יקר מהאלומיניום משמעותית - אלא שהוא במקרים מסויימים - יותר זול. ועל המראה שלו בכלל אין מה לדבר - לטעמנו הוא יפה בהרבה מכל אלומיניום. ובנקודה הזו הפסקנו לבדוק ספקי אלומיניום - ועברנו לבדוק ספקים של ברזל בלגי. קיבלנו עוד 3 הצעות מחיר - כולם מספקים מומלצים שמקצועית עשו עלינו רושם מצויין. הפערים (אגב - כמו באלומיניום) בין הצעות המחיר היו מדהימים - קיבלנו הצעה של קרוב ל 200 אלף ש"ח - לעומת הצעה של קצת פחות מ 100 אלף ש"ח - על אותו מפרט. בסופו של דבר, אם הכל יהיה בסדר - אנחנו מתכוונים לסגור עם סמיר , מי שעשה לאבי מהפורום את הבית. הצעת המחיר שלו היתה הכי טובה, ראינו עבודות שלו - גם במסגריה וגם בבית שביקרנו בו - וגם אבי אמר עליו דברים חמים בפורום - נראה לנו שאנחנו עושים עסק טוב.

איריסג

New member
מארטפרו לא לקחנו הצעה בסיבוב השני

מכל מיני סיבות (אם תרצי - תשלחי לי מסר ואני אפרט). ההצעה של סמיר בשקלים היתה כמעט זהה להצעה של ארטפרו שקיבלנו בערך שנה קודם - ולכן אני משערת ומנחשת שאם היינו פונים לארטפרו גם בסיבוב השני - הם היו מתברגים איפשהוא באמצע - בין סמיר למי שבא אחריו בסדר העלויות. בכל מקרה - לארטפרו יש דברים מדהימים - את זה אף אחד לא יוכל לקחת מהם.

avi5199

New member
ההבדל הוא שארטפרו הוא נפח, וסמיר הוא מסגר

לכן ארטפרו יכול לבצע עיצובים בברזל שסמיר לא עושה. בנושא חלונות ודלתות וגם סורגים סטנרטיים, לא צריך "נפחות" ו"מסגרות" מספיקה, וסמיר עושה עבודה מצויינת. אבל אם למשל תרצי מעקה עם עיצוב מיוחד, יתכן שסמיר לא יוכל לבצע, וארטפרו כן יוכל לבצע. הבעיה שלי עם ארטפרו היתה שהוא לא היה מוכן לבא לתת הצעת מחיר, בקושי הצלחנו לקבוע פגישה אצלו, ולא ברור היה אם בכלל הוא יוכל לעמוד בזמני האספקה... בסוף אישתי בחרה בסמיר, ולא בגלל הזמינות, וגם לא בגלל הכסף, אלא כי לדעתה הפרופילים שלו ניראו לה יותר יפים ועדינים.

תותי44

New member
אפשר לקבל פרטים על סמיר?

אם זה בעייתי בפורום אז אשמח במסר תודה

למעלה