שאלה לאבות !

שאלה לאבות !

רציתי לשאול כיצד מרגישות נשותיכן ? כיצד הן מתמודדות עם שירות הבנים בקרבי? ברור שרמת הדאגה שלכם אינה פחותה ,אך מבינה רגשית אנו בנויות קצת אחרת. שתפו בבקשה

oshiko

New member
אשתי ירשה את האופי מהבן ...

היסטריה ממנה והלאה. השכל (שלא חסר לה) מנצח. מתפקדת בכל מצב. כשאני מנסה לעיתים רחוקות להעלות תסריט דאגני היא מיירטת אותו בהיגיון פשוט. אם הבן ציני, אי אפשר לבוא אליו בתלונות. את זה הוא ירש משנינו. הפעם היחידה שראיתי אותו ממש מתרגש היתה בחזרה מהמסע בפולין.

גם אשתי ניחנה בקור רוח ולא ניתן...

לגלות סימני היסטריה בסביבה, דאגה כמובן שקיימת. זמן קצר לפני שהבן התגייס, היא החלה לעבור קורס חובשים ונהגי אמבולנס במד"א, לפני שבוע היה טכס הסיום, כך שבמהלך כל התקופה האחרונה היא היתה עסוקה בלימודים(אפשר לומר קשים)ובתורניות כמתנדבת. כך שכשעסוקים כל הזמן אין זמן לדאגות.

עציון

New member
אשתי, שתהיה בריאה.....

לנו חמישה ילדים. ארבעה מהם אחר שירות צבאי. לא היה קל איתם אם כי שניים היו בשירות "כחול" אחד בתותחנים והבכור היה בשלישות. הצעיר , כידוע בגולני. מאחר ואני יתום צה"ל והבאתי את זה הביתה הרי אשתי פיתחה מנגנונים שאני לא יודע האם להעריץ אותה או ל"בוז" למשחק אותו היא משחקת(?) כאשר היא שומעת על הפגזות בצפון או על חשש של חטיפות. אשתי מעדיפה לא לדבר בכלל על צבא. לא קיים דבר כזה. מתעלמת לחלוטין אם כי אני יודע שהיא בקיאה בכל הפרטים.שאני מספר על אירועי תקרית זו או אחרת היא ממהרת להעביר נושא. אבללללל, בשבוע שעבר מצאנו עצמנו, שנינו, יושבים בשתיים בלילה מול המחשב ומחפשים ידיעות על הקורה בצפון. אני רואה בזה מן משחק של כן ולא. מה שכן. בלילה היא מתהפכת כל כך הרבה שהיא פטורה מהג'וגינג היומ-יומי שלה.

../images/Emo32.gif אני "מקנאה" בך אושיקו שהבן

חזר מרוגש מהמסע לפולין. אצלינו הבן "פוקר פייס" רק ציין שהיה מעניין. אני נוסעת השנה עם החברה מביה"ס בו אני עובדת. הייתי אמורה לנסוע בשנה שהבן נסע אבל לא רציתי לנסוע איתו כדי לא להפריע לו בקטע החברתי.

oshiko

New member
לא רק הוא

נסעתי בזמנו לנתב"ג להחזיר אותו ועוד חברים. הופתעתי לראות את החבורה הקשוחה והצינית הזו של בנים - כולם היו עם דמעות בעינים. בניגוד להרגלי הדיווח שלו ("סבבה") הוא סיפר הרבה; על המחנות, על בתי הכנסת החרבים, על הקהילות החרבות, וגם על האנטישמיות שנתקלו בה.

גם אצלינו הוא מספר אבל עם אותם

"פוקר פייס" ללא שום הבעה לכאן או לכאן. אבל אני "תופסת" אותו מידי פעם מעיין שוב בתמונות. וזה אומר לי משהו - שזה בכל זאת לא "עבר לו סתם ליד האוזן". אני מאד מחוברת לנושא, קוראת הרבה, לא מפספסת שום סרט בנושא, ממש מרגישה מכורה לעניין ואני דווקא לא ממשפחה של ניצולים.

סמדר בנ

New member
האם ניתן לזהות כאן דפוס?...

בפורום חברים אבות שלהם בנות זוג קרות רוח, ניחנות ביכולת שליטה ותפקוד במצבי לחץ - אז אולי אתם זקוקים לנו - הבוכות וה"היסטריות" כדי שתוכלו קצת להתפרק גם?

oshiko

New member
אנחנו בסה"כ ממלאים פקודה

האישה שלחה אותנו להיכנס לכאן ולעשות את זה במקומה

נו, בוודאי! אפילו דיברנו על זה כאן

כשהאשה "לוקחת על עצמה" את התפקיד הזה של לדאוג ולחרוד ונדודי שינה - כל הסט - אז הבעל יכול להחליק בטבעיות לתפקיד המרגיע. וואליום לא מרגיע כמוהו במצב הזה. אבל אם במקרה, האשה היא קרת רוח ומאד רציונלית - אז הנה התוצאה, כאן ממש לנגד עינינו. אושיקו, טנצר, עציון מארס4 - זה דווקא מוסיף לכם נקודות ולא גורע...

mars4

New member
אצלנו זה נחלק... יש דברים שמלחיצים

אותי, יש דברים שמלחיצים אותה ויש דברים שמלחיצים את שנינו. בכל מקרה אנחנו מאד מאד משתדלים לא להקרין את הלחץ כלפיו. ברוך השם מצאנו נושא חדש לענות אחד את השניה.. אבל ברור שכרג זה בראש סדר העדיפות של שנינו!

oshiko

New member
חוק שימור הלחץ ../images/Emo123.gif

לדעתי אין אדם שלא נלחץ ממצב לחיץ - זו פשוט אנרגיה, שכמו כל אנרגיה בפיזיקה כמותה משתמרת, אבל צורת הצבירה שלה משתנה. היה לי מ"פ שהיה לכאורה שיא עולמי בקור רוח. הוא היה מדבר באותו ט -ו-ן ר-ג-ו-ע ו-מ-ו-נ-ו-ט-נ-י גם אם מולו התרחשה מלחמה בזמן אמת. אחרי תקופה מסויימת של התפעלות מהתופעה, יצא לי להיות תותחן בטנק שלו. ואז גיליתי שהוא למעשה מנתב את כל הלחץ אל הרגל המתנדנדת, שאותה הרגשתי היטב על הגב שלי ...

paulika

New member
לא להאמין מה עושה הצבא לגברים

ולא רק לאלו של כאן. בן של חברים שלנו התגייס אתמול. האבא, צנחן קשוח, בכה בלי הפסקה ולדברי חברתי עדיין ממשיך גם היום. והוא צחק עלי בחודשים האחרונים...

paulika

New member
מכירים את השיר "הגברים

בוכים בלילה"? אז אני לא ישנה כבר כמה לילות, מחכה ובודקת והוא לא בוכה...

אממאא

New member
פאוליקה - הגברים בוכים ב../images/Emo23.gif פנימה

שלא יראו את הדמעות

למעלה