שאלה: כמה עולה 99.999% Fe ?

dvirus01

New member
שאלה: כמה עולה 99.999% Fe ?

שלום לכולם. שאלה טיפה מפגרת. אני לומד הנדסת מכונות, בשיעור "תכונות מכניות של חומרים" המרצה טען שברזל טהור (Fe) עולה 10,000 דולר/ גרם נראה לי מחיר מופרך ותלוש מהמציאות, ואמרתי שאני חייב ללכת עם זה עד הסוף.... למישהו יש מושג מה סדר גודל המחיר של חומר כזה ?

ch561

New member
הגזמה פרועה מאוד!

גרם עולה מקסימום 50 שקל. 10K דולר לגרם? מעטים החומרים שעולים כך, לרוב, רק חומרים שמסומנים באיזוטופים יכולים להגיע למחירים כאלו.

avinamal

New member
הפחתה פרועה מאד

גרם ברזל 99.99% יכול בכיף לעלות 160$, ואת רמת הטוהר שביקשת לא מצאתי. נראה לי יותר מסביר שזו קפיצה בדסדר גודל, מה שיביא אותך ל 1500$~ שזה עדיין לא מה שהמרצה שלך אמר. רק הערה - אם הוא במקרה עוסק במחקר, מאד יכול להיות שהוא קונה או מתקצב/מאשר את רכישת המתכות. במקרה זה הוא יודע בדיוק כמה זה עולה. בקש מממנו קבלה או אישור משלוח

avinamal

New member
../images/Emo6.gif קישרנו לאותו אתר

מוזר, אצלי לא היה ניתן לקבל את הפרטים על המוצר הנ"ל. בכל מקרה שכנעת אותי (ונראה שגם את השואל)

dvirus01

New member
כן... רק הוא ייתן לי קבלה.....

המצה הזה משהו מיוחד....old fashion בקושי עונה על שאלות בכיתה. לבקש ממנו קבלה או אישור משלוח זה כמו.... לא יודע.... אין לי דוגמה כל כך קיצונית..... בקיצור אתה מעריך בסביבות ה 1500 דולר/ גרם? נזכיר 99.999%

ch561

New member
תראה בקישור שלי 99.999%

50 ש"ח לגרם, איזה 1500 דולר? ברזל זאת מתכת זולה, אין סיכוי שהיא תעלה 10K דולר לגרם.

מתיקט

New member
אמנם אני לא מתמצאת במחירים אבל

ניקיון ברמה כזו דורש תהליכים יקרים וארוכים כך שאולי המחיר לא מופרך. אינני בטוחה לשם מה צריך ברזל ברמת נקיון כזו. אולי המרצה אמר למה משתמשים בזה? רמת נקיון כזו מתאימה בד"כ לתהליכים במיקרואלקטרוניקה. אם לא משתמשים הרבה בחומר כזה ואם יש מעבדה אחת המייצרת אותו מן הסתם היא יכולה לדפוק מחירים....

dvirus01

New member
לא דיברנו למה צריך את זה

זה היה בהרצאת פתיחה והוא דיבר בגדול על חוזק חומרים. ובין היתר אמר שככל שהברזל טהור יותר הוא לאו דווקא חזק יותר, וציין שתהליך ייצור של ברזל טהור הוא מאוד יקר. הוא לא ציין מהם האפליקציות של ברזל 99.999%. רק אמר שאם מפילים אותו על הרצפה הוא נמעך כמו פלסטלינה רכה.... לא יודע... 10,000 דולר/ גרם נשמע לי אסטרונומי.

למעלה