שאלה כללי...

זה מאוד משנה

כיוון שאם עובדות אי אפשר לעבוד.. הן פשוט קיימות.. בעוד שדיעות יכולות להשתנות.. מה שקובע את מה שאת מרגישה וחווה אילו הן הדיעות שלך על המציאות.. אם תיהיה מוכנה לקבל ש"שמנה" זה רק הגדרה, דיעה ולא עובדה אז נפתחת הדלת ליצור שינוי.. אור ואהבה

ואוו... קשה איתך

אבל מאד מעניין!!! אני חייבת לחזור על מה שאתה כותב כדי לעבור לשלב הבא "אם תהיי מוכנה לקבל ששמנה זו רק הגדרה, דיעה ולא עובדה, אז נפתחת הדלת ליצור שינוי" בקושי רב, אבל אני יכולה להבין ששמנה זו רק הגדרה, עדין לא הבנתי איך זה מקדם אותנו?!?!?

הגר שקד

New member
תודה לשניכם!

לא רוצה להפריע באמצע, רק לומר לשניכם שאני נורא נהנית לקרוא מהצד. יופי של עבודה משותפת! וכוכבית - את פשוט מדהימה! תודה, הגר

אני? ../images/Emo13.gif

ואוו... תודה. למה? דווקא חשבתי שקצת לא נעים שהפכתי את הפורום משאלה תיאורטית לאימון אישי שלי

גם אני מודה לכם. זה מרתק ומלמד אותי.

אני רק בתחילת דרכי כמאמנת והדיאלוג כאן כל כך מקצועי, מכובד מעמיק. "מכל מלמדי השכלתי." תודה. יום טוב

האם זו עובדה?

המילה "שמן" היא הגדרה תרבותית חברתית המשתנה ממקום למקום ומזמן לזמן.. בתקופות מסויימות בהיסטוריה נשים בעלות משקל רב נחשבו יפות.. ואז את היית נחשבת "רזה" ..היום נחשבות יפות אילו השוקלות מעט..ואז את נחשבת "שמנה" עצם העובדה שהגדרת ה"שמן" או ה"רזה" יכולות להשתנות מראה שאילו רק דיעות לא עובדות.. אם זה דיעה זו לא אקסיומה..זו רק דיעה.. אור ואהבה

האלי

New member
המכלול השלם.

את מציירת את עצמך בהודעותייך כאישה מודעת, שלמה עם עצמה שאיננה מרוצה מהיקפי גופה משום שהם אינם תואמים את הסטנדרטים החברתיים הנהוגים במקומותינו. האם סיכמתי נכון? מכיוון שהדיאלוג קצת קשה פה ואין לי דרך לקבל את תשובתך כרגע, ארשה לעצמי להניח שסיכמתי נכון ומכאן אנסה להפנות את תשומת ליבך לכמה דברים שאני רואה. אולי גם את תרצי להתבונן בהם. שימי נא לב שמשקל גופך והיקפיו נשפטים על ידי החברה על פי ערכים יחסיים. הרבה דיו נשפך ויותר מכך נכתב ברשת בעניין דיכוי הנשים על בסיס המראה ומידות הגוף שלהן. "תעשית היופי" דורשת מנשים בעזרת מכבש בלתי נראה שאינו ניתן לעצירה, מידות גוף לא הגיוניות. (את מוזמנת לקרוא את ספרה של נעמי וולף "מיתוס היופי" כדי להבין עד כמה ולמה החברה נוהגת כך) לא אכנס לנושא הזה כאן. אני רוצה להזמין אותך, כחלק מהמפגש שלך עם עצמך כמו שאת, לבחור לאכול נכון ובריא מתוך כבוד אל עצמך ואל גופך. לא בשל שום דרישה חברתית אלא מתוך טיפוח יחס של כבוד אל גופך שאמור לשרת אותך כל עוד את חיה. וותרי על תפקידו של גופך כמסך שעליו את מוקרנת, טפחי אותו ככלי הרכב שמשרת אותך בחייך בעולם הזה. הכבוד העמוק שאת תרחשי לעצמך ולגופך ייענה על ידי סביבתך באותו מטבע של כבוד. ומתוך כך שתקפידי להזין את גופך ולטפח אותו ואת בריאותו ירדו ממנו הקילוגרמים העודפים שהוא אינו זקוק לו.

בחרת בדרך הקלה...

ברור שהדרך הקלה ביותר זה לעשות שינוי, להשיל ממשקלי ולהיות מרוצה יותר (שוב בהנחה שמאחורי התסכול על המשקל, לא קיימים רבדים עמוקים יותר, ולא ההורדה במשקל היא הבעיה, אלא היא רק סימפטום לבעיה אחרת, ואז כמובן שגם אם אטפל בסימפטום, הבעיה לא תיפתר) אבל בהנחה שכך הדבר, הסיכום שלך לא היה מדוייק (וברור שקשה היה להוציא את זה מבין תגובתי), כי זה לא מדוייק שלי אין בעיה עם משקלי והקושי הוא רק בעיני החברה, מאחר וגם לי יש קשיים רבים בנושא. מעבר לכך, כמובן שאני בתהליך של שינוי, ואני אכן מרזה וזה גורם לי להרגיש טוב יותר פיזית ונפשית, אך תהליך הרזיה הוא ארוך וממושך, בניגוד לתוכניות טלויזיה שבהן משילים קג' רבים ממשקל הגוף בימים בודדים, בחיים "האמיתיים" אני מאמינה שזו לא הדרך הנכונה, וכדי ליצור שינוי לתווך ארוך, גם הירידה צריכה להיות מתונה וארוכה. לכן, הנקודה שאליה ארצה להגיע, תהיה רק בעוד חודשים ארוכים. האם זה אומר שכל אותם חודשים, אני צריכה להיות בתחושות של חוסר השלמות?? טוב, על כל שורה שאני כותבת עולות עוד ועוד מחשבים ורבדים, אבל מאחר ודיברת על נורמות חברתיות, אסיים בקוריוז קטן, שדיברתי עם אחד הבחורים לפני פגישה עיוורת, סיפרתי לו שאני בחורה מלאה/שמנה. הוא רצה לוודא מה זה שמנה, ולכן שאל: יעל בר זוהר היא שמנה, האם את שמנה כמוה??
ואם הבדיחה לא מובנת, כנראה שכולכם/כולנו, שבויים באותן נורמות חברתיות...

האלי

New member
ממש לא הדרך הקלה ((-:

אני מדבר על השינוי שלך בתפיסה שלך את עצמך. אינני מציע לך דיאטה. אני מזמין אותך לבחון את השאלה האם את נותנת למוסכמות החברתיות יותר משקל מהכבוד שאת רוחשת לעצמך, האדם השלם שאת. הירידה במשקל תבוא לך כתוצר נלווה לשינוי שתעשי (אם תבחרי לעשות) בתפיסתך את עצמך. ואני מאמין שאז הירדה במשקל תהיה לך הרבה פחות חשובה מכפי שהיא נראית כיום.

מצטערת, קראתי פעמיים אך איני מבינה,

למה אני צריכה לעשות שינוי בתפיסה שלי עם עצמי. לא טוב לי במקום שאני נמצאת בו, לא טוב לי במקום של הבחורה המלאה. אתה מדבר על לקחת את המקום הנוכחי שלי ולגרום לי להרגיש שלמה יותר עם החיצוניות שלי, רק שנקודת המוצא שלך היא שאם אהיה שלמה ואקבל יותר את עצמי, כך יהיה לי קל יותר תהליך ההרזיה, ואני טוענת שאם אהיה שלמה יותר עם המקום שבו אני נמצאת, אני לא בהכרח ארצה לעשות שינוי . כאשר נקודת המוצא שלי, היא שאני כן רוצה שינוי. אפשרות נוספת היא שלא הבנתי אותך...

האלי

New member
לא כל מאמן/ת מתאימ/ה לכל מתאמנ/ת

יכול להיות שדרך ההתבוננות שלי לא מתאימה לך. לשיטתי יש ארבעה שלבים ליצירת שינוי: 1. זיהוי המקום בו את נמצאת. 2.בחירת המקום אליו את רוצה להגיע. 3. התווית הדרך מאחד לשתיים. 4. הליכה לאורך הדרך שהתווית. כל מה שעשיתי עד כה היה להציע לך להתבונן מעט אל השלב הראשון.

irif

New member
תשובה ושאלה לכוכבית

היי כוכבית, קראתי את כל ההתכתבות שלך עד כה ואשמח להציג לך שאלה: איך היית רוצה שהסביבה תתנהג אליך? ושאלה שנייה האם את מתנהגת לסביבה כפי שהיית רוצה שתתנהג אליך? בברכה איריס

היי איריס,

הייתי רוצה שהסביבה תיתן לי הזדמנות שווה כשהיא נחשפת אלי, ולא תהיה שקועה בדפוסי נורמות חברתיות קדומות, (אם בסופו של דבר לאחר שיכירו אותי, לא יקבלו אותי ולא יאהבו אותי, זה יהיה בסדר גמור, אבל לא הייתי רוצה שישפטו אותי על סמך רושם ראשוני. מה שמוביל אותי לתחילת הדיון, שאם אין לי שליטה על דעות של אחרים, כיצד אני יכולה להתקדם? ולגבי שאלתך השניה, "האם אני מתנהגת לסביבה כפי שהייתי רוצה שיתנהגו אלי" התשובה היא לא, בהכרח אני לא מתנהגת לסביבה כפי שהייתי רוצה שיתנהגו אלי, אני בהחלט שופטת אנשים לפעמים גם ורק על סמך רושם ראשוני ממממ....
מצד שני, זה לא קשור, כי מותר לי להימשך או לא להימשך לתכונות שהן שונות משלי, אני בחורה מלאה, אך לא הייתי יכולה לצאת עם בחורים מלאים. האם את רואה כאן ניגודויות לא הגיוניות?

irif

New member
היי כוכבית

מותר לך להימשך למי שאת רוצה, בדרך כלל המשיכה היא לא ממקום מודע ונשלט. דבר שני, אם את טוענת שאת שופטת אנשים לפעמים רק על סמך רושם ראשוני זאת אומרת שאת נכללת בתוך הקבוצה של "הסביבה" שאת מתארת כ"שקועה בדפוסי נורמות חברתיות קדומות" עכשיו תבדקי האם יש משהו שאת יכולה לשנות אצלך על מנת שהסביבה שלך תשתנה ? אשמח לשמוע מה העלת בחכתך... :)

תשובה קצת מורכבת

אני מסכימה איתך (חלקית) שאני נכללת בתוך הקבוצה של הסביבה. יחד עם זאת, זה מאד אינדוואלי, כי ישנם דברים רבים ושונים שבהם אני מתנהגת אחרת מנורמות חברתיות. לא טענתי שאני שונה מהסביבה, ויתרה מכך, אני לא חושבת שאם אשנה את העולם הפנימי שלי (שבו אני שופטת אנשים לפעמים על סמך מראה ראשוני) זה יקרב אותי למצוא אנשים שגם יעשו זאת כלפי. אחדד ואגיד, אני לא חיה בעולם מושלם, ואין ספק שיש בי הרבה דברים שאפשר וצריך לשנות, אך אני לא יכולה לחשוב על שום דבר שאני יכולה (או רוצה) לשנות בהתנהגות שלי כלפי הסובבים שלי בהיבט של פגישות עיוורות, שתקרב או תעצים את האפשרות שהסביבה תתיחס אלי אחרת (ושוב הדיון העקרוני הוא על מראה חיצוני ורושם ראשוני בלבד בפגישה עיוורת) מעבר לזה ובהיבטים רחבים יותר, ברור שאני מכבדת כל אדם באשר הוא, ברור שאני נותנת ותורמת ומקבלת מהחברה הרבה אהבה ותמיכה, חשוב לי לחדד שהדיון העקרוני הוא לגבי פ"ע בלבד.

irif

New member
קונפילקט

היי כוכבית שימי לב מה כתבת: "לא טענתי שאני שונה מהסביבה, ויתרה מכך, אני לא חושבת שאם אשנה את העולם הפנימי שלי (שבו אני שופטת אנשים לפעמים על סמך מראה ראשוני) זה יקרב אותי למצוא אנשים שגם יעשו זאת כלפי" את מצד אחד רוצה לשנות את הסביבה שאת מסכימה שאת חלק ממנה ומצד שני את טוענת שאינך רוצה להשתנות. זה בעצם דבר והיפוכו. ברגע שנוצר קונפליקט בחיינו כלומר כשאנחנו רוצים דבר והיפוכו -הפיתרון היחיד יכול להיות בשינוי חשיבה וגישה.

רונה ה

New member
ערב טוב כוכבית מזהב, שאלה: מה התוצאה שהיית

רוצה להשיג? מה המצב שאליו את שואפת להגיע?

תלתלית3

New member
תגובה

"אני זה מי שאני אומר שאני ומי שאני בוחר להיות". ברגע שאדם אוהב עצמו יש לו יכולת להכיל אחרים ולאהוב אותם. את המראה של הסביבה שלך. מערכות יחסים הן הדדיות. גם אם אנו סוברים שאנו מושלמים כפי שהננו, יתכן ויש מה ללמוד ולשפר.התבוננות פנימית ועבודה יוצרת שינוי מערכתי עמוק. השינוי שיחול בך יביא לתגובה אחרת של הסביבה. המציאות היא אחת ואוביקטיבית וכל אחד רואה אותה מזוית עינו וחושב לתומו שזו המציאות היחידה . לפעמים סטיה מדרכנו השגרתית יכולה להביא להפתעות ופריצות דרך ותובנות חדשות. אין לך שליטה על הסביבה שלך. את גם לא אחראית על התוצאות אלא רק על הדרך. דרך ניתן לשנות וממנה תוצאות. הגדרת המטרה שלך צריכה להיות שלך ומתייחסת לעצמך בלבד השינוי שאת תצרי בעצמך יצור כדור שלג של שינויים בסביבתך. נסי והיוכחי באמצעות אימון או הנחיה. אוהבת ומחבקת טליה .

למעלה