שאלה כללית

zoratas

New member
שאלה כללית

אני בן 23 ואני מעוניין להתחיל ללמוד אומנות לחימה כלשהי....עכשיו חשוב לי מאוד שזו תהיה אומנות לחימה שמפתחת את הכושר הפיזי אך לא רק בהיבט של הרזייה אלא גם פיתוח הגוף מבחינה שגם ניתן לראות זאת מבחינה חיצונית...איזו אומנות מפתחת את זה? עכשיו אני יודע שיהיו כאן כאלו שיגידו שזה לא מה שחשוב באומנות לחימה או שדבר כזה אני רוכש בעצמי בלי שום קשר לאומנות לחימה אך בכל זאת אני רוצה לדעת!!!....ואני גם מעוניין שזו תהיה אומנות שלמה שכוללת בתוכה הכל מהכל!!!...אגרופים...בעיטות....הטלות...הגנה עצמית....קרבות קרקע...לפי מה שהבנתי יש רק 2 כאלו שכוללות הכל שזה נינג'יטסו וג'יו ג'יטסו...עכשיו נינג'יטסו אם אני אלך זה יהיה לבוג'ין קאן כי אני לא אוהב את כל ההכלאות המוזרות האלה כמו אקבן וכל זה....אבל בג'יו ג'יטסו עד עכשיו לא נתקלתי בשום מקום שמלמד ג'יו ג'יטסו יפני אמיתי!!!! אלא זה תמיד איזה פרופסור או מישהו שהמשיך לפתח את זה בעצמו....אבל בזמן האחרון מצאתי אומנות שנקראת "דאיטו ריו" שלפי מה שראיתי והבנתי לפי המדריך זו אומנות עתיקה יפנית מסורתית ולא הוא ולא המורים שלו שהם מיפן שינו אותה או פיתחו אותה כרצונם!!! זה כבר טוב!!!...יש למישהו כאן עוד רעיונות בשבילי או מכיר אומנויות אחרות?

ינוקא1

New member
רק תשים לב

שהרבה מהמאסטרים הסינים והיפנים "המקוריים" הם שמנמנים ולא בעלי ריבועים בבטן !

הכותב אינו בעל רקע משמעותי בלחימה , ומלמד את בני הנוער דרכים נלוזות !!!

עזור לנו לעזור לך

ראשית, יהיה טוב לדעת באיזה איזור בארץ אתה מעוניין להתאמן.

שנית, אם תמלא את השאלון - יהיה עוד מידע חשוב לחברים כדי שיוכלו לתת לך המלצות.

בהצלחה!

zoratas

New member
שמתי לב לזה

אין אומנות לחימה שעושה מבן אדם "סוס" מה שנקרא? חחחחחח זו שאלה מצחיקה אבל בכל זאת.....איך אני ממלא את השאלון לא הבנתי מה הולך שם

zoratas

New member
ואני גר בחולון

אז כל מה שמסביב לחולון או בחולון יהיה מצויין

לירוןE

New member
צר לי לאכזב

אבל אם אני מבין נכון את הגדרתך ל"סוס", אין שום אומנות לחימה שתביא אותך לשם אם תעסוק אך ורק בה.
נכון, יש ענפים יותר פיזיים כמו האבקות לדוגמא, ענפים אלה כן יכולים לסייע (ורק לסייע {ולעיתים אף לעכב}) לגדילת מסת השריר בגוף. אבל גם בענפים בהם רואים הרבה "סוסים" עיקר ה"סוסיות" מגיעה מעבודה עם התנגדות (משקולות) ותרגילים נוספים (שאינם קשורים ישירות ללחימה) שמטרתם הגדלה של נפח השריר.

אם ב"סוסיות" חפצה נפשך, תעשה מנוי לחדר כושר, כך אימונים עם מאמן טוב ותמצא תזונאי שמבין בתחום. אם "סוסיות" הינה ערך מוסף בו אתה מעוניין בנוסף לשיפור יכולות לחימה כל שהן, אז אתה יכול לפנות לענפים כמו: האבקות, איגרוף, ג'ודו, ג'יו ג'טסו (גם ברזילאי), קראטה, תאכל'ס כמעט כל אומנות לחימה שהיא, ובמקביל לעבוד בחדר כושר.

קודם כל, אני רוצה לחזור שוב על מה שלירון ולי

אמרו: כל אומנויות הלחימה נועדו ללמד עבודה שלא מסתמכת על כוח. הרי אם תסתמך על כוח, יבוא מישהו יותר חזק וינצח. אז מה עשינו בזה?
בגלל שמנסים לעבוד בלי כוח, הרבה פעמים התוצאה היא גוף רך ועם "ריפוד". וזה נכון לכל אומנויות הלחימה. מי שאין לו את המבנה הזה, זה בגלל עבודה בנוסף. למשל המורה שלי לאייקידו נוהג גם לרוץ מדי יום ולשחות פעמיים בשבוע. אז הוא באמת די סוס וחזק נורא. אבל דווקא באימוני האיקידו כמעט ואין רכיבים של כוח וכושר (ברור. הוא כבר רץ בבוקר. הוא צריך לרוץ שוב בערב?)
בנוגע לדברים האחרים, אני גם בדיעה שנינג'יטסו וג'וג'יטסו הן אומנויות שיש בהן הכול. אם הבנתי נכון, גם בשוואי ג'י (אומנות לחימה סינית שבארץ מלמד בחור יקר בשם עמית הימלשטיין) יש את כל המרכיבים האלה.
מה שכן, אני לא מבינה למה אתה פוסל את אקב"ן כ"הכלאה מוזרה". לדעתי זה אירגון נינג'יטסו שהשורשים שלו מאד קרובים לבוג'ין קאן, והחלוקה היא יותר פוליטית מאשר פרקטית. אבל לא התעמקתי ואולי אני טועה. אני יכולה להגיד בוודאות שיוסי שריף, ראש אירגון אקב"ן הוא אדם מדהים שאני מאד מעריכה, ומעולם לא שמעתי שידברו סרה ביכולות הלחימה שלו.
דאיטו ריו היא סגנון מסוים של ג'וג'יטסו. הסגנון מאד מעניין ומומלץ (במיוחד לאנשים שלא כל כך רגישים לכאב), אבל בכל סגנון כל מורה עושה שינויים ומתאים את החומר להבנות שלו. אפילו בסגנונות אמ-אמא של הקלאסיים, כמו קטורי-שינטו-ריו, מתחוללים שינויים במהלך השנים. כמו שאמר הבודהא: הכל משתנה וזה הדבר היחיד שקבוע.
בקיצור, ההמלצה לך ולכל אחד אחר שמתחיל: יש לך כמה רעיונות במה להתחיל - יאללה, לך על זה. תבקר בכמה בתי ספר, תשתתף בכמה שיעורי נסיון, ותתחיל עם מה שאתה אוהב. מקסימום, בעוד שנה תמצא משהו אחר ותעבור.

amir_aikido

New member
+ לך להסתכל במועדון ותראה

בד"כ מורים שונים, מושכים טיפוסים שונים, ואם תתאמן לאורך זמן במקום מסויים, תידבק באווירה המקובלת שם ותתרגל לנהוג כמו האחרים.

אם חצי מועדון הולך לחדר-כושר אחרי האימון, רוב הסיכויים שגם אתה תלך
אם כולם פדלאות, תצטרך משהו אחר שימשוך אותך לחדר-כושר

אמיר

zoratas

New member
תודה רבה אבל...

באמת נראה לי שבנינג'יטסו חשקה נפשי כי היא באמת אומנות שיש בה הכל מהכל ואם לנינג'יטסו אז אך ורק לבוג'ינקאן משום שזה הסגנון המסורתי וכן אקב"ן זה אומנם מסתמך על הבוג'ין קאן המסורתי אך עם כל מיני התחדשויות ושינויים שמוסיפים מאומנויות אחרות ואני לא אוהב את זה כל כך למרות שאין בזה שום רע!!....אני פשוט מעדיף את המסורתי....

zoratas

New member
לא ממש מבין משהו

הסתכלתי באתר של עמית המלשטיין הוא רושם שם שהוא מלמד קונג פו וגם mma עכשיו לא הבנתי מה בדיוק הולך שם...זה מה שדיברתי על הכלאות לא מובנות!!!....שוב אין בזה משהו רע זה בסדר גמור מי שרוצה לערבב ולעשות מיקס של אומנויות לחימה אבל אני פשוט בעד ללמוד אומנות אחת לעומק...אבל כל אחד ומה שהוא מתחבר בכיף שיהיה...

NomadSoul

New member
זו אינה "הכלאה לא מובנת", זה חלק מה

ואם אתה מחפש להיות "סוס", זה אחד מהמקומות שהייתי ממליצה לך לבדוק, כי ממה שראיתי עמית מגדל יופי של סוסונים.

zoratas

New member
למיתר נדיר

לא אמרתי משהו רע על יכולות הלחימה של יוסי שריף!!!....אני אמרתי שאם כבר אני לומד אומנות לחימה אני מעדיף את המסורתית ולא אומנות שאדם שלמד את המסורתית אחר כך הוסיף לה ועשה לה מיקס מעוד אומנויות לחימה זו בחירה שלי!!!....

תשמע, אתה משקיע יותר מידי בבחירת אומנות לחימה

בוג'ין קאן נראה לך? מעולה. לך תתנסה.
דאיטו ריו נשמע לך מסקרן? לך תעשה שיעור נסיון.
במקום לבזבז זמן על לחפש עוד אפשרויות, תראה איך אתה מסתדר עם האפשרויות שכבר גילית.
אני אגלה לך סוד: בסוף, הכול הרבה יותר דומה מאשר שונה.

ועוד משהו: עודף סימני קריאה גורם לך להיראות כמו ילד בן 13 מתלהב. אחד בסוף כל משפט מספיק בהחלט.

zoratas

New member
תודה

אני באמת אלך לבוג'ין קאן...
עוד משהו: זה שאת אומרת "עוד משהו" בסוף מונולוג גורם לך להראות מעצבנת.... חחחחחח סתם אני רק צוחק אבל יפה שאת אומרת כל מה שאת חושבת קיבלתי

הייתי הולך לבדוק גם את אקב"ן

שזה אחד האירגונים המרשימים והמקצועיים בתחום אמנויות הלחימה, ובכלל פותח "קצת" יותר את הראש ולא נסמך על תדמיות ועל דיעות קדומות לא מבוססות.

הפעלת כוח מחזקת את השרירים ושורפת שומנים.

אי הפעלת כוח לא מחזקת שרירים ולא שורפת שומנים.
כשיש שרירים חזקים ואחוזים נמוכים של שומן מתקבל מבנה גוף מסוים. שרירים חלשים ואחוזים גבוהים של שומן נותנים מבנה אחר.
האם הקשר ברור?

d y s

New member
לא באיך שלטעמך אומני לחימה "רכים" צריכים

להראות או נראים.

למעלה