שאלה כללית

ואתה יודע בוודאות שהם לא עושים תרגילים

ספציפיים לחיזוק ושיפור סבולת לב-ריאה?

saya2

New member
תרגילי כושר הם חלק בלתי נפרד מהשיטה שלנו.

לוחם צריך להיות בעל גוף חזק, לא רק טכניקן חזק, ולו בשביל הבריאות נטו...
מה גם שהטאו (קאטות) אצלנו מפתחות גוף בריא פחות או יותר כשעושים אותן בכמות המספקת. מפעמיים-שלוש בשבוע זה לא יקרה, אבל מ10 פעמים ביום השרירים מתחזקים ומקבלים צורה. מתאמן-אח שלי והוא לא עושה כושר, רק את הטאו. קצת כרס ומעבר לזה יש לו גוף בריא בהחלט.
הרבה מתרגול הבסיס נעשה 30 דקות ברציפות לפחות, כדי לפתח סיבולת לב ריאה.

אני לא מאמין שלוחם יכול להזניח אספקטים של כושר גופני.

נדמה לי שהשימוש במילים "גוף רך עם ריפוד"

זרק אותך לכל מיני אסוציאציות שבכלל לא התכוונתי אליהן. מה בכלל קשור הבריאות עכשיו? מי דיבר על בריאות? מי אמר שגוף עם ריפוד שומן זה לא בריא? אולי תשקול לצמצם את צריכת הפירסומות שלך.
הנה, המתאמן-אח שלך עושה רק טאו ויש לו כרס. בדיוק מה שהתכוונתי. אם היה משקיע את אותו זמן שהוא משקיע בטאו בריצה והרמת משקולות, אז כנראה לא היתה לו כרס. לא בטוח שהוא היה יותר בריא כתוצאה מכך.

saya2

New member
כרס זו כרס, לאו דווקא "ריפוד"

הידיים והרגליים שלו, לדוגמה, מאוד מוצקות ואין להן "מדלדלים" כמו שהיית מצפה ממישהו "מרופד". הכרס עצמה היא לא כרס גדולה, משהו קטן שגם הוא יחסית מוצק.
מבחינתי, גוף רך עם ריפוד הוא אדם שיש לו "מדלדלים" לא רק בכרס, אלא בכל הגוף, והשרירים שלו חלשים (ז"א שכשהוא מפעיל אותם, אין לו היכולת להפוך את השריר מרך לקשה מאוד). אשמח אם תגידי לי מה ההגדרה שלך ל"גוף רך עם ריפוד".

saya2

New member
כדי לקבל "גוף" צריך חיטוב. זה לא אומר

שהשרירים של השני חלשים (כמו שמשתמע מגוף רך). אם את מתכוונת לגוף חטוב אז זה משהו אחר. אנחנו מדברים על סוגים שונים של גוף ומפה ה"וויכוח".

zoratas

New member
תראו...

התמונה של הראשון השחיין ושל השני זה "אדג" הדמות מwwe לשניהם יש מסת שריר יפה אך ההבדל ביניהם הוא שהשחיין חטוב הרבה יותר וע"י כך רואים לו יותר את השרירים בשל אחוז שומן נמוך מה שמעניק לו מראה "חזק" יותר...והשני גם ניתן לראות שיש לו מסת שריר מרשימה אך יש עליו אחוז שומן סביר אפשר להגיד שמסתיר את רוב שריריו..

saya2

New member
זה מה שאמרתי.

עכשיו השאלה היא האם אתה רוצה גוף חטוב, או גוף חזק. הם לא בהכרח אותו הדבר.

zoratas

New member
אני רוצה...

אני רוצה להיות שרירי וחטוב כמו ההוא מהתמונה הראשונה השחיין...אני יש לי מיבנה גוף רזה אחוזי שומן נמוכים אז לא נראה לי שאני צריך חיטוב אלא רק להעלות במסת שריר על מנת להשיג את זה

saya2

New member
חיטוב זה לא אומנויות לחימה

אומנויות לחימה נועדו לתת לך גוף חזק (בין היתר), לא גוף של דוגמן. מסת שריר תקבל (במכונים המתאימים, לא כולם כאלה), אבל על חיטוב תצטרך לעבוד לבד.

zoratas

New member
אתה שמעת אותי אומר רק חיטוב?

אמרתי שאני מעוניין להיות חטוב וגם שרירי...חיטוב זו פעילות אירובית שמורידה אחוזי שומן אבל שוב במקרה שלי אני לא זקוק לזה כי אני רזה וגם כך אני אחד שאוכל ואוכל הרבה שטויות ומתוקים ובקושי עולה במשקל אז מה שכן אני צריך לצבור מסת שריר...וחוץ מזה כנראה לא קראת את מה שרשמתי בפתיחת הנושא...שאלתי אם יש אומנות לחימה שגם מכילה בתוכה תכנים של חיזוק שרירים בקיצר משהו שגם רואים את זה עליך...זו כוונתי

saya2

New member
וכמו שאמרתי

אם תרצה לעלות מסת שריר, תצטרך לאכול. פחמימות וחלבונים. אתה יודע איך עובדים מפתחי גוף כשרוצים לעלות מסה?

אני לא דיברתי בכלל על חולשה.

ההשתמעות הזאת היא אסוציאציה שלך. הוא שאמרתי.

jossel

New member
פשוט לא נכון

מושג הרכות קיבל תפנית ניו אייג'ית במערב . את ה"רך" -song ,פירשו במובן המילולי של השפה ולא במובן ה"אמיתי" נקרא לזה כך. רכות היא שיחרור השרירים למינימאלי בזמן אימון . אין זה אומר שמגיעים להיות עם גוף רך ושמנמן. למעשה הגוף בזמו אימון מאומץ , בעיקר אצל מתחילים ,באופן יוצא דופן משום שהתנועה נסמכת בעיקר על שרירים פרוקסימאליים ופחות על דיסטאליים ( כמו בחלק מן המכשירים בחדר כושר ולמעשה התנועה כפי שהוא מובנת במובן הרחב שלה). זה לא שבאמת אין כוח בשרירים והלכנו לישון בעמידה או בתנועה. אנו פשוט למדים להשתמש בכוח ובגוף בצורה שונה. במקום להסתמך על כוח שרירים בכתף וכוח שריר הזרוע בלבד, אנו מנסים להכניס יותר עבודת גוף ולהפעיל את השרירים של הזרוע באופן אופטימאלי. העבודה ה"רכה" מלמדת אותנו בעיקר לשפר קואורדינציה ולסמוך יותר על תנועת הגוף המלאה מאחורי הדחיפה, משיכה, הכאה, הטלה שאנו מבצעים.
מי שמתאמן באופן אינטנסיבי וקבוע על הרבה צעדים באימון באופן רציף ללא הפסקות ארוכות , או למעשה נע ברצפים ארוכים מאוד של זמן ( חצי שעה ומעלה) יקבל אימון אירובי (על הדרך) ואין סיבה שיפתח יותר ריפוד מאחד שמתאמן באמנות שהיא כאילו "לא רכה". מחקרים מסויימים לאחרונה אפילו מצביעים על כך שישנו קשר בין אימון בפעילות גופנית מתונה (לאורך זמן) להארכת תוחלת החיים והwell being הפיזיולוגי והמנטאלי של האדם.

המטרה עיקרית היא פיתוח גוף?

לך לחדר כושר.
אם המטרה היא פיתוח יכולות לחימה לצד פיתוח הכח, הייתי הולך על ג'ודו והאבקות שהם מקצועות קרב שדורשים יותר כח יחסית למקצועות קרב אחרים. ההנפות של היריב לצרכי הטלה והקרב על הריתוק על הקרקע דורשים פיסיות.
אבל: מהדברים שכתבת נראה שאתה רוצה גם וגם וגם. גם כושר, גם כח, גם פיתוח גוף, גם שיטה עתיקה ומסורתית, גם שיטה שמכילה גם אגרופים, גם בעיטות, גם הטלות, גם קרקע, גם הגנה עצמית... הייתי מוסיף גם שהמכון יהיה במרחק של לכל היותר רחוב וחצי מהבית שלי, גם שילמד כל יום אימוני בוקר וערב, וגם שיעלה 10 ש"ח לחודש... או במילים אחרות: כדאי להיות ריאלי, לבחון מה המטרה הראשית שלך, ולבחון שיטות תוך ניתוק מדיעות קדומות.
בהצלחה.

zoratas

New member
זה ממש לא מה שאמרתי

לא אמרתי שאני רוצה שמבחינה גאוגרפית זה יהיה לידי...פשוט רוצה אומנות לחימה שכוללת הכל מהכל!!...ואם אפשר אז גם שיהיה בה חלק בשביל כושר וכוח זהו...

"פשוט רוצה אומנות לחימה שכוללת הכל מהכל&

אז למה להסתפק ברשימה שהבאת? תוסיף גם מיקום קרוב, שעות גמישות, מחיר זול (או חינם, אם כבר אז כבר), שהאימונים יהיו לא קשים אבל שיביאו תוצאות מהירות. למה להסתפק במועט?
וברצינות: קבע מטרה אחת עיקרית (אם אתה ממש מתעקש אז גם אחת מישנית), וחפש במה תוכל להתאמן כדי להשיג את אותה המטרה. השאלון שהביאה לי לביא רמירז יוכל לעזור לך להתכוונן קצת יותר מאשר "פשוט רוצה אומנות לחימה שכוללת הכל מהכל" (יכולות לחימה מגוונות, כושר גופני ובראש כח פיסי, שיטה עתיקה ומסורתית ומה לא...).
ההצעה שמיתר נדיר נתנה לך מצויינת.

saya2

New member
לא נתקלתי בשיטות יפניות "אסליות"

ששמות דגש חזק על כושר גופני ובו בזמן כוללים את כל המרכיבים שאתה מבקש. קח בחשבון שפעם המטרה לא הייתה לפתח גוף יפה, אלא גוף חזק ולכן לא היו הרבה לוחמים עם קוביות ודברים בסגנון (אפילו לגלדיאטורים קראתי שהייתה דיאטה מיוחדת שדאגה דווקא לבנות שכבה של שומן כתוספת הגנה מפני חתכים). שיטות גראפלינג (האבקות, ג'ודו, BJJ וכדומה) מפתחות גוף חזק ביותר, וברוב המקרים גם יפה, אבל אין בהן לרוב אגרופים בעיטות ושאר אלה. אפשרות שנייה היא שיטת סטרייקינג כדוגמת קראטה\מואי תאי\קונג פו\שאר דברים שאין לי כוח לרשום כרגע, שעובדים פחות על קרקע (אם בכלל), אבל לרוב תמצא בהם ידיים, רגליים, לפעמים בריחים והטלות והגנה עצמית (תלוי במכון).
אצלי במכון (וינג צ'ון קונג פו) יש ידיים, רגליים, בריחים, הטלות וכושר גופני. אני מלמד ברחובות אם תרצה לנסות.
אפשרות שלישית היא ללמוד ג'וג'יטסו או נינג'יטסו, ועל הגוף החזק לעבוד בעצמך בבית. אני בטוח שהמורה יעזור לך או ידע להפנות למי שכן יוכל לעזור.

Tonjin

New member
אני לא יודע מה זו "שיטה יפנית אסלית&quot

גם בג'ודו וגם בקיוקושין יש דגש גדול על כושר גופני (גם בסומו אגב) וגם במועדוני אייקידו שונים יש (לצעירים וסטודנטים) מבחני כושר כחלק מתנאי העלאה בדרגה..

אם אתה מתכוון לשיטות קוריו, אז גם שם ישנן שיטות לקונדישנינג ספציפי..

למעלה