שאלה כללית באקו'

לינוש22

New member
שאלה כללית באקו'

איך אני יודעת שכשאני מוסיפה עוד משתנים לרגרסיה,אז ה-eים שלי קטנים? ולמה הוספת המשתנים החדשים משנים לי את כל השיפועים? תודה לעונים וחג שמח!

sludger

New member
לינוש חג שמח

אני לא הבנתי את השאלה, אבל לפי ההיגיון ככל שאת מוסיפה יותר משתנים ( אם כוונתך למסבירים) אז ברור ש-מקדם ההסבר יעלה או יישאר אותו דבר, תלוי אם המשתנים הם רלוונטיים או לא. רלוונטי- משמע מעלה את מקדם ההסבר -כלומר R^2 ואי לכך ה-ESS כלומר הסיגמא E^2 קטן השגיאה קטנה. אם הוא לא רלוונטי- אז ה-R^2 נשאר אותו דבר ומכאן אנו מסיקים שגם השונות הבלתי מוסברת לא משתנה. מקווה שעזרתי לגבי השיפועים - מה את בדיוק רוצה לדעת אני פשוט לא מבין למה את מתכוונת ?

לינוש22

New member
חג שמח אוראלי :)

יכול להיות שהשאלה שאני שואלת היא לא נכונה אבל אני אנסה להסביר... נגיד יש לי פונ' עם 3 משתנים ואני מוסיפה משתנה נוסף X4 אז השאלה היא האם הוספת המשתנה הזה משפיעה לי גם על ביתא1 לדוגמא(הנגזרת החלקית לפי X1)....ואם כן אז למה?

sludger

New member
תיראי..

שרה פחות התמקדה על נושא של שיפועים,היא כן אמרה שברגע שאת מוסיפה משתנה איך הוא משפיע על הטייה, אומדנים, על רלוונטיות, מבחנים למינהן וכדו'.. אם זכרוני לא מטעה אותי הדבר היחיד שהיא דיברה על שיפועים הוא בשני מקרים : כאשר יש לך הוספת קבוע או הפחתת קבוע הוא משנה את החותך אך לא את השיפועים. ודבר שני במידה וכל ה-X-ים שוים אז הקווי רגרסיה נראים אותו דבר. דהיינו השיפוע לא משתנה. הערה נוספת אם היית מכפילה בקבוע אז השיפוע היה כן משתנה זאת אומרת את ה-Y.

למעלה