שאלה כלכלית

לאונידס

Active member
I rest my case

למה? כי אנחנו כ"כ לא ריגישים את אז אין לך מה להגיד.

ארועים נקודתיים מראים את היוצא דופן ולא את הכלל.... אני נתתי דוגמה לכלל, אחת מתוך הרבה.

לאונידס

Active member
כי אני חושב שהתגובה שלך הבהירה מספיק

לטעמי התגובה שלך הסבירה הרבה יותר טוב מכל הסבר שאני יכול לספק.

ואולי אתה צודק.

כי אתה מדבר על ההשפלה שעברה אורטל תמם כשהאומנים צעקו עליה והורידו אותה מהבמה.
או אולי ההודעה שקיבל בנט לא להגיע להפגנה אחרי רצח שירה בנקי הצרחות נגד שטייניץ או ההתלהמות הלימה בפועל נגד אמיר אוחנה?
ואולי בכלל סתימת הפיות שעברה פעילת שכונות דרום ת"א בפייסבוק (כי אי אפשר היה אחרת) ע"י חברת כנסת ממרצ?
&nbsp
ממממ....לאיזה מהם התכוונת?

כשיוצאים בקבוצה - כן.

לא כולם שולטים בהבנה מלאה באנגלית, כשמדובר ב- 50-80 בני נוער זה שונה ממשפחה שמדי פעם מבארת עבור האחרים.

לאונידס

Active member
אז לדעתך כדאי לעשות פשרה משמעותית באיכות ההדרכה

לטובת השפה, אני חושב אחרת.
אגב המשפחה שלי למדה הרבה יותר ממה שמקבלים בהדרכות למסע לפולין, אנחנו עשינו הדרכות עומק, אני מעריך שנמשיך להגיע ונמשיך ללמוד.
את רוב ההדרכות המעמיקות פחות ניתן לעשות עם מדריכים מקומיים דוברי עברית - ובעלי ידע מאוד נרחב. רק על המדריכים האלה אין כל מיני פונקציונרים שגוזרים קומיסיון כבד ומסבירים להם מה כן לומר ומה עדיף שיצניעו.

הם היו שם וחושבים שזו טעות?

להחליט 'על משהו' בלי בעצם לדעת איך דברים קורים....(אלא משמועות), אני למשל לא הייתי סגורה על הנחיצות של המסע הזה ונתתי לבן להחליט, כשחזר הבנתי שיש במסע הזה משמעות.
&nbsp
הבכור שלי יצא וזה בהחלט השפיע עליו.
היום הוא טוען שאחרי הצבא יצא למסע עצמאי נוסף כי בעצם לא מיצה.
&nbsp
ממש לא חושבת שטעיתי, את הטיול שלנו עשינו שום לירושלים כי הצעיר התלונן שהוא כבר בן 16 ועדיין לא ביקר ביד ושם והבכור טען שכבר הגיע להיות שם פעם נוספת.

אני לא באה להחליט לאף אחד. אני מתנגדת למסעות

האלה, וילדיי הסכימו איתי.מי שהיה ומרוצה, אז הרוויח.

adif11

New member
הוא לא בזבזן גדול, בהתחשב בגיל

ואני בהחלט בתקופה שכמה מאות שח לחודש לא יכבידו עלי
נתתי לו 400 שח לחודש אוגוסט (עבור רב קו ובילויים) וסיכמנו שנראה איך הוא יסתדר עם הסכום הזה ונסיק מסקנות לגבי החודשים הבאים.
למיטב זכרוני גם ביולי קיבל פחות או יותר את אותו הסכום .
בנתיים את כל מה שהוא מצליח להרוויח הוא חוסך לנסיעה המתוכננת בספטמבר. התחיל לעבוד רק לפני מספר ימים
ולחוץ שמה שיספיק להרוויח עד הנסיעה לא יספיק.

1precious1

New member
מי מחליט?

שבי עם בן זוגך, תחליטו בינכם מה המדיניות שאתם רוצים לשדר לילד, אולי גם תתייעצו איתו לפני שאתם "קובעים לו" כי הרי הוא כבר ילד גדול, סיים יב' אוטוטו צבא.

לפי הנוסח שכתבת בו את המסר נראה שאת בדעה שאם הוא עובד אזי אתם פטורים מרגע זה והלאה לממן לו את הבילוים.

זה תלוי באמת מה הוא ומה אתם חושבים שהוא צריך לעשות עם הכסף שהוא מרוויח מהעבודה.
- בילויים?
- פינוקים חומריים אחרים? (אולי הוא רוצה לקנות לעצמו מחשב חדש?)
- נסיעה לאילת לפני הצבא?
- לחסוך לעתיד?

אנחנו בבית בדעה שכל עוד שהוא בבית, לא משנה אם וכמה הוא מרוויח מעבודות שהוא עושה, אנחנו גם נמשיך לתת לו כסף משלנו.
וכן, זה גם נותן לנו סוג של לגיטימציה כהורים ואנחנו מצפים להיות מעורבים ולדעת מראש מה הוא מתכנן לכסף הזה שהוא מרוויח מהעבודה.
כך הוא יודע שהוא לא יוכל "סתם ככה לבזבז אותו" כי אם זה יהיה כך, אנחנו נסגור את השיבר שלנו.

ולמה לא סתם כך לבזבז אותו?

ואיך מחליטים מ'זה סתם כך? ועד איזה גיל?
מבחינתנו כל עוד ההוצאה פוגעת בעצמו או אחרים (ומה שעולה לי זה סמים/זונות) זה לא התנאי מבחינתנו לסגירת השיבר.

אימם

New member
ממשיכה לשלם עבורו בילויים (אם זה בגדר הסביר)

יפה מאוד שהוא עובד וחוסך לממן נסיעה לחו"ל
חשוב לעזור לו לחסוך במידת האפשר, כל עוד מצבכם הכלכלי מאפשר זאת.
אם קשה לכם כלכלית, אז הייתי מסבירה לו שמעכשיו הוא אחראי על כסף לבילויים.

כל עוד הילד יוצא ומבלה בכמות סבירה (ואת צריכה לשבת

יחד איתו ולהגדיר מה זה בשבילכם "סבירה"), הייתי מממנת לו את הבילויים. אם הוא יחרוג מהגבול שהצבת, שידע שהברז נסגר ומה שמעבר לסכום מסויים בחודש נניח הוא יצטרך לממן בעצמו

אופירה10

New member
זה תלוי

בתי עובדת ומרוויחה לא רע מגיל 12. בחופש הזה היא מצאה לעצמה ארבע עבודות שונות.
אם אני יודעת שהיא חוסכת למשהו ספציפי, לא אתן לה לבזבז את כספה על דברים שוטפים. אבל אם אין לה מטרה והיא מייעדת את הכסף ל'בזבוזים', היא בהחלט תשתתף בהוצאות השוטפות שלה כמו בילויים.
הכל גמיש. זה גם תלוי ברצון הטוב שלה.

למעלה