שאלה כלכלית

adif11

New member
שאלה כלכלית

הבן סיים שמינית. עובד עכשיו וחוסך כסף לנסיעה לחו"ל.
מתגייס רק במרץ 2016.
מה אתם עושים במקרה כזה עם מימון בילויים. ממשיכים לתת כמו שנתתם בתיכון או מסבירים לילד שמאחר והוא עכשיו עובד הוא צריך לממן בילויים בעצמו?

XמXלה

New member
הקטנה שלי גם סיימה עכשיו תיכון, עובדת ומממנת הכל לעצמה

הגדולה (20) עושה את זה ממזמן. עשתה לייזר בכל הגוף, היתה בחו"ל וקונה לעצמה בגדים.
אני מודה שאם היתה לי אפשרות כלכלית לא היה אכפת לי לתת פה ושם.

מירי,

New member
תלוי ברצון וביכולת

הבכור שלנו סיים כבר לפני שנה, אבל כבר מסיום י' עובד וחוסך.
אז בד"כ הוא מממן לעצמו את הבילויים אבל בתקופות שהוא לא עובד (למשל תקופת מבחני סימסטר) נתנו לו כמה שרצה (ואם היה חורג- אז תלוי בכמה שאנחנו יכולים).
&nbsp
בעיקרון הגישה שלנו שהוא מקבל עדיין כמו אחיו= בהתאם ליכולות לצרכים ולרצונות.
&nbsp
חייבת לציין שבתקופה שהוא עובד ויש לו כסף הוא מתעקש לא לקחת מאיתנו.
&nbsp

חני בו

New member
הבת סיימה כתה יא'

עובדת בדיוטי פרי מלפני פסח, לא מוכנה שאתן לה שקל. אפילו מפריע לה שאנו משלמים עבור שיעורי הנהיגה שלה כ"כ הרבה כסף (130 ש"ח ל- 40 דקות).

לאונידס

Active member
לא מעניש את הילד על כך שהוא עובד

יש כאלה במדינה שמסבירים שהם לא עובדים כי לא כדאי להם, הקצבאות שהם יאבדו דומות בערכן לשכר העבודה.
לא רוצה להעמיד את הילד בדילמה דומה.
&nbsp
בהתחלה קיבל כסף כרגיל, כשהתחיל לסרב כי הוא מרוויח הכרזתי שעל כל שקל שהוא מרוויח אם הכסף ילך למטרה גדולה (מחשב, טיול לחו"ל וכו') אני אוסיף שקל משלי. מס הכנסה שלילי מבית מדרשנו לעידוד עבודה. כשהבטחתי לא חשבתי שהוא יעבוד בשתי משרות, זה כבר יעלה לי

תקווה שהוא יבזבז הכל על דברים קטנים

'איך שהוא' הסרוב שלהם לקבל מאתנו גורם לנו לרצות יותר לתת (או לפחות ככה זה אצלי).

לאונידס

Active member
כן, אני הרבה יותר נוח (לרצות) לתת כשהם עוזרים לעצמם

הרבה יותר קל לי לסרב כשהמנגנון הו ניג'וז להורים.
&nbsp
כרגע אני סומך על ההעצלנות של החבר'ה שלו שישימו רגל לנסיעה של החבורה לחו"ל או לקורס צלילה.
יש לו תוכנית גיבוי, נסיעה עצמאית של החבורה לטיול שואה במקום מסע מאורגן לפולין. אני בעד, ככה אחסוך פעמיים. אבל כאן העצלנות של החברים דווקא תשחק נגדי.
במקביל הוא בטח ירצה מחשב חדש, אולי סלולרי.... כאב ראש

בן כמה הוא? הרשים אותי שהוא והחבר׳ה לא רוצים

את הנסיעה הרשמית לפולין וחושבים על טיול עצמאי. גם שלי לא רצו.אני טוענת שהחינוך שלי הצליח.

אגוזים1

New member
לא יודעת לגבי זה...

אני מבינה שמאוד אוהבים לרדת על הנסיעות הללו (ואני גם מבינה את ההגיון מאחורי הירידות הללו) אבל בסופו של יום, לבת שלי, הנסיעה הזו הייתה מאוד משמעותית וחשובה. מהרבה בחינות.
&nbsp
&nbsp

לאונידס

Active member
מפיך נשמע כאילו ביקורת על נסיעה במחיר מופקע (מאוד)

חלקו באופן חוקי וחלקו גניבה פר אקסלנס (הירשזון ישב על גניבה כזו בכלא) שמלווה בכפיה דתית ומסע להחרדה (החזרה בתשובה) היא לא טובה.

לאונידס

Active member
אגב הבן שלי מגיש עזרה ראשונה ומתנדב ותיק במד"א

הציע להצטרף למסע כמלווה בחינם.
אמר שגם מוכן לבדוק אירגון של עוד מלווים כאלה בחינם.
אמרו לו שישכח מזה, יש מקורבים שמתלווים ומקבלים כסף.
עוד שיטה להלחם באבטלה, ג'ובים למקורבים

לאונידס

Active member
זה אפילו לא היה נסיון להציג את המסע לפולין

זו היתה ביקורת על צדדים מסויימים במסע לפולין שלטעמי הם מאוד שליליים.

מזל שההחלטה לא חייבת להיות כן/לא לנסוע, יש גם אופציה לנסוע אבל לא במסע הזה.
ניתן לנסוע עצמאית תוך המנעות מהצדדים השליליים וחיזוק הצדדים החיוביים.

אני לא יודעת איך מחשבים את זה.

אבל הצעיר שלי היה 5 ימים במחנה אימונים (המאמנים אותם מאמנים מישראל) באיטליה בעלות של 5000 ש"ח בזמן שהמסע לפולין ל-8/10 ימים לאחיו עלה (מחיר מלא) עלה 8000 ש"ח. (וכלל בארץ את לוחמי הגטאות, יד בשם, ביקורים של ניצולים והדרכה).
&nbsp
המחיר כנראה ראלי, גם אם יקר.

לאונידס

Active member
מחשבים את זה מאוד מאוד בקלות

מאות אלפי ישראלים אם לא מליונים נוסעים כל שנה לחו"ל ומצליחים לחשב עלויות של הטיול, כנראה שזה לא כל כך מסובך.

אין בעיה לדעת כמה עולה טיסה, כמה עולה לינה ברמה מסויימת, תחבורה גם כן קל מאוד לדעת.
מזון הם מקבלים במסגרת הכפיה הדתית חמגשיות מישראל שלא צריכות לעלות יותר מידי, 50 שקלים לחמגשית חמה ז המון כסף אבל אני מוכן לחשב במקום ארוחה מקומית טובה.
עלויות כניסה לאתרים מפורסמות ולכן אין בעיה לדעת והדרכות גם כן לא סיפור גדול.

יכול להיות פספוס של כמה אחוזים אבל לא סביר פספוס גדול.

כמובן שמסגרת שמארגנת כמות גדולה של נוסעים, למדינה זולה מגרמניה (פולין) ובגדול לא אמורה להפיק רווח גדול מהעניין היתה צריכה להשיג מחירים טובים יותר משמעותית מאלו שאדם פרטי משיג.
לכן המחיר יקר ברמה לא הגיונית, וכמו שאמרתי המחיר איננו הבעיה העיקרית אלא יש עוד בעיות כמו הדרכה קלוקלת.

אגב בחשבון לעצלנים אני הוצאתי טיול ליער השחור למשפחה של חמישה ב 12,000 שקלים לשבוע - כולל הכל. אז 8,000 שקלים לאדם אחד לפחות זמן בתנאים הרבה פחות טובים (מגורים, מזון וכו') נשמע לי יקר בצורה מדהימה.

זה ממש לא 'הולך ככה'

כשאתה יוצא עם משלחת, משלחת נערים, משלחת נערים ישראלים את לטוס בחברות מסויימות, את המחוייב מספר מלויים שאת עלותם אתה מממן, גם התחבורה בתוך המדינה היא לא עצמאית ולכן בד"כ יקרה יותר.
&nbsp
אני לא יודעת מאיפה אתה יודע על האוכל, אני לא יודעת מאיפה קיבלו אותו, אבל אין כאן כפיה דתית- אני יודעת במפורש שמי שרצה אצלנו כשר (או צמחוני) ביקש ולא הפוך, ברירת המחדל הייתה לא כשרה ולכן אני משערת שהאוכל ברובו לא היה ישראלי (מה שמן הסתם ייקר את האוכל הכשר), רק הטיסה בקיץ היא כמעט 2000 ש"ח בטיסות הזולות.
&nbsp
למה אתה חושב שהמדינה לא צריכה להרוויח מהנושא? האם כאשר מגיעות לכאן משלחות ציוניות למינהן המדינה לא מרוויחה? ספקי השרות לא מרוויחים?
&nbsp

לאונידס

Active member
את טוענת שלא רק שחינוך לא צריך להיות חינמי

אלא בנוסף צריך לשלם עליו מס.
הדעה שלך כמובן לגיטימית וכמו שאת בטח מבינה אני לחלוטין לא מסכים איתה.
אני לא מסכים שחינוך צריך לעלות כסף להורי התלמיד, לשם כך אני משלם מיסים (והרבה) ואני בטח לא מסכים שהמדינה תגבה מס נוסף מהורי תלמיד על עצם זה שהוא לומד, זהו כבר כפל מס - מס על מס.
אני מניח שבנוגע לנושא הזה אנחנו נשאר חלוקים, את חושבת שחינוך בנוסף להיותו ממומן במיסים צריך להיות בתשלום ועל התשלום צריך לבוא מס (המדינה צריכה "להרוויח") ואני טוען (וגם החוק...) שכל החינוך צריך להיות ממומן מכספי המיסים שלנו ולא גרוש מעבר.
מכיוון שלשנינו יש חופש בחירה את בחרת לשלם את המס הזה ואני בוחר לא לשלם.

לגבי עלויות, המשפחה שלי טסה כל שנה לחו"ל בדיוק באותה תקופה, החופשה הגדולה וחגי תשרי ומעולם לא שילמנו יותר מ 300$ לכרטיס, המחיר האופייני הוא מחצית מהמחיר שנקבת בו וזה לטיסות למערב אירופה - למזרח אני יכול להשיג זול יותר וספקי השירותים סוגרים את החודש יפה מאוד, אף אחד לא הפסיד עלי.
אם המדינה כלקוח גדול קונה את השירות במחיר כפול או יותר מכפול מהמחיר שאדם פרטי קונה לדעתי האחראים צריכים במקרה הטוב שמדובר רק בחוסר יכולת או רשלנות למצוא תפקיד אחר ובמקרה הרע צריכים לעמוד לדין פלילי על שחיתות. בשני המקרים אני בוחר לא להיות שותף לעניין.

כנ"ל לגבי מחיר תחבורה, אבל נראה לי שאין טעם להתחיל להכנס למחיר של כל רכיב בעלויות כשברור שהעלות הכללית היתה צריכה לעלות מכסימום חצי (לפני מיסים מרצון) מהמחיר היום, להערכתי אדם עם טיפה מקצועיות ידע ומצפון היה מוריד את המחיר לשליש.
אני לא עובד במשרד החינוך אז אני מוריד רק לילדים הפרטיים שלי את המחיר לחצי.

זה סעיף שאתה בוחר אם יועבר דרך משה"ח

בדיוק כמו כל טיול או סיור מחוץ לכותלי ביה"ס כבר מהרגע שהילד מצטרף לחינוך הממלכתי אי שם בגיל 3 בערך, מה שונה נסיעה בארץ מנסיעה לפולין? כולן חשובות בעיני המערכת ובעיני חלק מההורים אך משולמות רק ע"י ההורים.

אנחנו משפחה שלא ממש נוסעת לחו"ל (התקציב שלנו מוגבל אז אנחנו בוחרים להוצאי אותו בארץ), אבל הנה לשם התחלה [URL]http://www.travelist.co.il/budget/Flights_to_Poland/?fldAction=31&fldCountry=171[/URL] וכאמור לא כל חברה מאושרת ע"י הביטחון של משרד החינוך, בטח לא חברות הלוו קוסט.
והמיסים שלך משלמים השתתפות עבור מי שכן רוצים ולא יכולים לשלם את מלוא המחיר.

מציעה לך לנסות ולארגן את כל האישורים לטיול כזה של נערים ישראלים ולעמוד בכל דרישות הביטחון והבטיחות כאן ושם ולבדוק אם עדיין אפשר להוריד את המחיר לחצי. (ניסיתי, קראתי, שאלתי דיברתי ואז בררתי את המחיר...)

לאונידס

Active member
אני הייתי שמח להוציא את כספי בארץ, אני לא מספיק עשיר

לכן אני נוסע לחו"ל.
תודה על ההמלצה לטיסות, אני מעדיף טיסות במחיר שאני משיג ולא באלו שאת משיגה.

המיסים שלי (ושלך) צריכים לשלם 100% ממחיר המסע לפולין לכל התלמידים בישראל ולא השתתפות - אם משרד החינוך חושב שהמסע הזה חשוב, בלי קשר אם הורי התלמידים יכולים או לא יכולים לממן טיסה לחו"ל.
בדיוק כמו שהמיסים שלי צריכים לממן 100% משעורי אנגלית מתמטיקה ותנ"ך בלי קשר למצבם הכלכלי של ההורים.
חשבתי שכבר הסברתי שלדעתי ולדעת החוק במדינת ישראל יש חינוך חובה חינם.
הבנתי שלדעתך בישראל צריך להיות חינוך בתשלום ובנוסף מס על אותו תשלום, חוסר ההסכמה שלי לא אומר שאני לא מבין אלא שאני לא מסכים.

מציע לך לא להציע לי לשנות מקצוע. בפרט כשמדובר במכרזים תפורים למקורבים.
הבן שלי קצת יותר תמים ממני הציע להביא בחינם במקום בשכר מגישי עזרה ראשונה בדיוק מאותה הכשרה ונסיון של אותו אירגון שמשרד החינוך לוקח רק שהם לא מקורבים לצלחת וסיפרתי מה היתה התשובה.

למעלה