שאלה טכנית...

ran 15

New member
שאלה טכנית...

אלהן חברים , אתמול הלכתי לדוג , והיה דייג נחמד שעזר לי , והסביר לי איך לדוג בלי סוויבל ואמר שזה לא מחוץ לדייג פתיונות , האמת שזה האמת יחסוך לי עוד כסף אך השאלה , האם באמת ניתן להוריד את הסוויבל ממערך הריג ? אותו אחד גם אמר לי שמשקולות שאני עובד איתן (80~100 גר' ) כבדות מידי ואני מפסיד \ מעמעם את הרגישות של במקל , הוא נתן לי לדוג עם שלו ואכן אצלו הרגישו כל פיפס. בקיצור , השאלה האם אני יכול לזרוק אם משקלים כמו למשל 20 גר' ? 40 גר' ? או אולי אף פחות ?! החכה היא אלמנה שחורה של לידר. והרולר אוקומה AV80 . אודה מאוד לתשובות
.

satlans

New member
סביבל נחוץ מכמה סיבות.

1.לימנוע פיתול של החוט ע"י הדג. 2.יצירת חופש מיתחת למישקולת(החוט לא תפוס). 3.החלפת קרסים מהירה.(במיקרה של שבירה/עיקום) אני לא חושב שיש סיבה לוותר על הסביבל. מה שכן: אם אתה עובד על מטרה לדגים קטנים(מרמירים וסרגוסים) תנסה לעבוד עם חוט דק וסביבל קטן,עוד סיבה שביגללה אתה לא מרגיש את האכילות יכול להיות שאם אתה לא שם חרוז הקשר ניכנס לתוך החור של המישקולת ותוקע אותה ואז אין חופש לחוט. אם הדייג הזה לימד אותך תקשר הכפול שאיתו אפשר לוותר על הסביבל(אני מישתמש ליפעמים כשאין לי סביבלים) אתה צריך להיזער כי עלולה המישקולת להיתחמק לך מהקשר ואז המישקולת עלולה לעוף למישהו לפנים. אבל אני מכיר המון דיגים שמוותרים על הסביבל (אני לוקח עשר מטר מהם....) ,כול אחד ואיך שנוח לו.

ran 15

New member
אוקי , אז בעצם

אם אני אשים חרוז , במה זה ישפיע ?!...ז"א החוט בכל מקרה חופשי על המשקולת ?!... הוא הציא לי עוד הצעה והיא לשים את המשקולת בסוף לקבע ואז לקשור את הקרסים על החוט שמעל , הוא אמר לעבוד עם שני קרסים , מה אתה חושב ?!... אני אנסה מחר את הדייג ללא סוויבל וכאשר אקנה פתיונות אקנה לי עוד חבילה (כי כמו שאתה מתאר לעצמך אני מאכיל את הים בסוויבלים , קרסיו ועופרות , אני לא אתפלא אם עוד יעצרו אותי על זיהום..:\ ) בכל אופן , אני אנסה את שתי השיטות ואעדכן. ד"א בקשר להחלפה מהירה של קרסים , גם על הלולאה שנשארת בסוף הריג ללא הסוויבל אני יכול להחליף במהירות , אני קונה קרסים קשורות מכין בסוף, החוט לולאה ואז מעביר את הקרס בתוך הלולאה שבחוט החכה ומכניס אותו ללולאה של עצמו...מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון , ואם הקרס הלך , אז פשוט מושכים את החוט חזרה ומשחילים אחד חדש...

satlans

New member
ההצעה השניה מעולה בישבילך!!

כי הבנתי שאתה מאבד המון מישקולות זה אומר שאתה דג באזור סילעי ככה שאם תישתמש במישקולת למטה והקרסים למעלה קרסים פחות יתקעו בסלעים,והפיתיונות יהיו יותר חשופים. כשאמרתי לשים חרוז,לא היתכונתי רק לאפקט שהמישקולת לא דופקת את הקשר,כי חוץ מסכנת קריעה ליפעמים הקשר ניתפס בתוך המישקולת ואז החוט לא חופשי.

ran 15

New member
אוקיי , אני אנסה את כל שלושת האפשרויות

ונראה לאן זה יוביל אותי
חחח... האמת שישיטה עם המשקולת המקובעת נראית לי טובה למדי...

ROOGOO

New member
תנסו לקחת דוגמא מדייגי הקרפיונים

הם משתמשים בריג עם משקולת מתנתקת (איזה חיבור פלסטי שבמשיכה חזקה מתנתק מהחוט), תבדקו אולי זה יהיה שמיש לכם בים.

ROOGOO

New member
טעות שלי

הריג שתיארתי לא מתאים למצב שאתה מתאר. הריג של הקרפיונים נועד כדי שאם החוט נקרע מעל המשקולת והדג נשאר עם הקרס והמשקולת תלויה מהפה - אז תיהיה אפשרות למשקולת להנתק. מה שsatlans תיאר מתאים לך יותר, רק תדאג שהחוט שיהיה בין המשקולת לקרסים (אם הקרסים מעל המשקולת) יהיה דק יותר מהחוט הראשי, וכך במשיכה יהיה יותר סיכויים שתקרע את החוט הדק שמחזיק את המשקולת מאשר את הקרסים עם הדג..

ran 15

New member
../images/Emo45.gif הבנתי ...

יצאתי לדוג היום , 5 מרמורים חמודים להפליא ועוד 2 ששיחררתי , בשעה וחצי של דייג - חופי סוקולוב עמוסים בהם - אבל שאני הלכתי החלו שתי סירות דייגים "לנקות" את החוף... בכל אופן, היה שם דייג ערבי , שהוציא אותם בזוגות ובכל זריקה שתיים ! , לא האמנתי. פשוט כבוד
....

daniel12121

New member
רן ,

רן עם הרולר והמקל שלך יהיה קשה להרגיש מרמירים וטלויזיות ... מה שכן תנסה עם משקולת עגולה שלא נתקעת בסלעים (או נתקעת פחות ...) שים משקולת וחרוז מתחתיה (משקולת רצה על החוט) ואת הקרסים תקשור מעל המשקולת (חצי מטר). אם יש לך מקל יותר עדין אז גם אתה תרגיש את הנשנושים . בהצלחה !

ran 15

New member
היום הרגשתי אכילות , ללא חרוז ..

אני מאמין שהחרוז יגביר את הרגש , ואנסה זאת פעם הבאה... וגם תפסתי היום 3 מרמירים , אחד ניתן לאחד הדייגים , אחד שוחרר ואחד היה אמור להשתחרר ואז ראיתי משהו שבחיים לא ראיתי... אני דיי בטוח שזה היה אינטיאס , לפני הסנפיר - כ4 מטר מריף (אכזיב) הייתי תקיפה של דג גדול מאוד והוא פשוט עשה שאמות בדגים באיזור , אני ראיתי בערך 4 תקיפות שלו , כבר בתקיפה הראשונה שראיתי אמתי לעצמי אני חייב שיעלה דג , באמת עלה דג , מהר מאוד העברתי את הקרס בארובת העיניים של הדג , ושלחתי אותו לדרכו (הייתי אופטימי...) אותו דג גדול לא התייחס לדגיגון שזרקתי לו , חחח האמת שאניח שוב עלזה זה בהחלט היה ניסיון פאטתי לתפוס תדג ההוא - חוט 04 קרס5 חח מה חשבתי לעצמי
.... בכל אופן , ניסיתי את העניין עם משקולת קבועה ושני קרסים מעל , וזה בעיה , בקרס לא מושפע לדעתי מההוק סט , זה בעייתי ודיי מסורבל. בקיצור נהניתי מאוד מהצפייה בדגים , ואני ראיתי לדעתי כמה לוקוסים ממש בריף , דגים גדולים יחסית...היו עוד כמה להקות של קטנים שלא זיהיתי , והיו הרבה יותר דייגים מדגים זה בטוח !

למעלה