שאלה טכנית למבינים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מכשיר חשמלי, למשל רדיאטור. 2 דרגות, 1 ו2. דרגה אחת מעניקה רמת חום בינונית, דרגה 2 מעניקה רמת חום גבוהה.

הדבר הנכון והנהוג כאשר רוצים רמת חימום גבוהה, להדליק גם את 1 וגם את 2.

שאלתי:
מה קורה אם מדליקים את כפתור #2 בלבד. האם זה עדיין נותן את רמת החום הגבוהה בדיוק באותו שיעור כמו שהיה נותן אילו היינו מפעילים את 1+2 כמקובל? האם זה נותן רמת חום בינונית בגלל שהפעלתי רק כפתור אחד? האם זה נותן רמת חום גבוהה יותר, אך לא באותה רמה כמו שהייתי מקבל אם הייתי מפעיל את שני הכפתורים יחדיו?

דורון-55

Well-known member
עד כמה שאני יודע
רמת חימום 1 1000 V
רמת חימום 2 1500 V
ושניהם ביחד 2500 V
אני מדבר על 11 צלעות
כביכול 3 דרגות חימום

Harrington

Well-known member
מנהל
עד כמה שאני יודע
רמת חימום 1 1000 V
רמת חימום 2 1500 V
ושניהם ביחד 2500 V
אני מדבר על 11 צלעות
כביכול 3 דרגות חימום
אוקיי. אז מה קורה אם אני משאיר את #1 כבוי ומדליק רק את #2? האם אקבל 1500? האם אקבל בכל זאת 2500 כאילו הדלקתי גם את #1?

הרדיאטור סתם היה דוגמה. השאלה גורפת לכל מכשיר עם כמה 'כפתורי' דירוג/רמה.

שמלת תחרה1

Well-known member
אוקיי. אז מה קורה אם אני משאיר את #1 כבוי ומדליק רק את #2? האם אקבל 1500? האם אקבל בכל זאת 2500 כאילו הדלקתי גם את #1?

אם אתה מדליק את כפתור 2, אפשר להלדליק גם את כפתור 1?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הבנתי נכון.
לדעתי עם תדליק רק כפתור 2 תקבל מה שמובטח לך לקבל בהדלקת כפתור 2 נטו.
הגיוני. אבל זאת בדיוק השאלה שלי. האם כפתור #2 כולל גם את כפתור #1 או שהם עומדים (עובדים) במנותק זה מזה.

ואז...
בדוגמה שדורון נתן למעלה, כפתור #2 נותן חום גבוה יותר מכפתור #1. אך מה קורה אם שניהם נותנים את אותה רמת חום? כלומר: בלחיצה על כפתור #1 אני מקבל X חום, בלחיצה על שני הכפתורים אני מקבל פעמיים X חום. זה המצב הנורמלי. אבל אז מה קורה אם אני מפעיל רק את #2 ולא את #1. האם אקבל X בודד או 2X?

דיברגנט חדש

Well-known member

לא, תקבל בדיוק את מה שהוא כתב לך, כאשר הרמה הנמוכה ביותר תהיה הכי חלשה, הרמה הגבוהה תהיה הבינונית ושניהם יחד תהיה הגבוהה ביותר והמחממת ביותר.

שמלת תחרה1

Well-known member
הגיוני. אבל זאת בדיוק השאלה שלי. האם כפתור #2 כולל גם את כפתור #1 או שהם עומדים (עובדים) במנותק זה מזה.

ואז...
בדוגמה שדורון נתן למעלה, כפתור #2 נותן חום גבוה יותר מכפתור #1. אך מה קורה אם שניהם נותנים את אותה רמת חום? כלומר: בלחיצה על כפתור #1 אני מקבל X חום, בלחיצה על שני הכפתורים אני מקבל פעמיים X חום. זה המצב הנורמלי. אבל אז מה קורה אם אני מפעיל רק את #2 ולא את #1. האם אקבל X בודד או 2X?
לדעתי כפתור 2 לבד תקבל x1 ואם תדליק 2 תקבל חום כפול. גם של 1 וגם של 2.
למרות שהגיון אומר כפתור 2 כולל את החום של כפתור 1 :)

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי כפתור 2 לבד תקבל x1 ואם תדליק 2 תקבל חום כפול. גם של 1 וגם של 2.
למרות שהגיון אומר כפתור 2 כולל את החום של כפתור 1 :)
לבלבת אותי לגמרי עכשיו :). עם אני מפעיל רק את #2, לדעתך אני מקבל גם את 1 וגם את 2 למרות ש1 מכובה? או שבשביל לקבל גם את 1 וגם את 2 אני צריך להפעיל את שניהם?

דורון-55

Well-known member
אני יודע לגבי רדיאטור
לגבי שאר המכשירים מניח שאותו דבר אבל זה הנחה שלי לא דבר בדוק
עזוב תדליק מזגן

Harrington

Well-known member
מנהל
אני יודע לגבי רדיאטור
לגבי שאר המכשירים מניח שאותו דבר אבל זה הנחה שלי לא דבר בדוק
עזוב תדליק מזגן
הרדיאטור הוא רק דוגמה. השאלה פשוט מסקרנת אותי כבר זמן רב ובתקופה זו הרדיאטור מהווה דוגמה שאני רואה פיזית לנגד עיני רבות ולכן נזכרתי בה. אבל השאלה תקפה לכל מכשיר חשמלי שיש לו כמה דרגות.

משתפרת1

Well-known member
הרדיאטור הוא רק דוגמה. השאלה פשוט מסקרנת אותי כבר זמן רב ובתקופה זו הרדיאטור מהווה דוגמה שאני רואה פיזית לנגד עיני רבות ולכן נזכרתי בה. אבל השאלה תקפה לכל מכשיר חשמלי שיש לו כמה דרגות.
באמבטיה שלנו יש תנור. במצב 1 נדלק גוף חימום קטן (רואים, הוא מאדים). במצב 2 נדלק גוף חימום גדול יותר, הוא בלבד. בלחיצה 3 מופעלים שני גופי החימום ביחד. לדעתי ברדיאטור כשתלחץ כפתור 2 בלבד תפעל עצמה 2 בלבד.
אבל די קל לבדוק: תלחץ 2, תחכה עד שזה מתייצב (נגיד לפחות חצי שעה) ואז תוסיף את 1 ותראה אם מרגישים התחממות.

Harrington

Well-known member
מנהל
באמבטיה שלנו יש תנור. במצב 1 נדלק גוף חימום קטן (רואים, הוא מאדים). במצב 2 נדלק גוף חימום גדול יותר, הוא בלבד. בלחיצה 3 מופעלים שני גופי החימום ביחד. לדעתי ברדיאטור כשתלחץ כפתור 2 בלבד תפעל עצמה 2 בלבד.
אבל די קל לבדוק: תלחץ 2, תחכה עד שזה מתייצב (נגיד לפחות חצי שעה) ואז תוסיף את 1 ותראה אם מרגישים התחממות.
ואללה לא חשבתי להשוות לתנור האמבטיה. שם זה אכן כמו שתיארת. מעניין אם ניתן ללמוד מזה גם למכשירים בהם גופי החימום מוסתרים.

דורון-55

Well-known member
המתג מפעיל גוף חימום ברגע שיש שני מתגים 1ו 2
לכל אחד יש גוף חימום בנפרד עם הספק נמוך וגבוה
לדוגמא 1000 V או 2000 V
וברגע שאתה מפעיל את שניהם 2 הגופי חימום עובדים
המתג רק מעביר חשמל OFF/ ON

Harrington

Well-known member
מנהל
המתג מפעיל גוף חימום ברגע שיש שני מתגים 1ו 2
לכל אחד יש גוף חימום בנפרד עם הספק נמוך וגבוה
לדוגמא 1000 V או 2000 V
וברגע שאתה מפעיל את שניהם 2 הגופי חימום עובדים
המתג רק מעביר חשמל OFF/ ON
יפה. אז לפי זה כפתור #2 לא כולל את כפתור #1 אלא עומד לחלוטין בנפרד ממנו.

למעלה