שאלה טיפה "מפגרת"

שאלה טיפה "מפגרת"

סתם קראתי משהוא פה בפורום ויש לי שאלה טיפה מפגרת למה מיים לא דליקים ? הריי יש שם מימן , שידוע כחומר דליק ביותר , והחמצן שהינו נחוץ לבעירה.

questRB

New member
כי מים זה תרכובת

לכל תרכובת יש את התכונות שלה בלי קשר לחומרים שמהם היא נוצרה.... המימן כגז הוא דליק, החמצן כגז מעודד בעירה אבל יחד במולקולת מים יש להם תכונות חדשות.....

city

New member
יש מצב בו מים דליקים

כידוע לך לא מכבים את כל השרפות במים כאשר שופכים מים על מקור אש מאד מאד חם למים יש נטיה להתפרק (כמות האנרגיה מס]יק גדולה )ואז הם נדלקים ובו לא נשכח שחשמל מפרק מים ולכן בשרפות חשמל גם כאן לא כדי לנסות

questRB

New member
צודקת.......בערך.....

מים באמת בטמפ' גבוהות מתפרקים למרכיבים שלהם (חמצן ומימן) לדוגמא כאשר שופכים מים על ברזל לוהט הם מתפרקים ומה שנדלק זה המימן והחמצן אני זוכר לפני כמה שנים קראתי משהו על מפעל בארצות הברית שעסק ביציקת מתכת התפוצץ ואדם מת. בחקירה גילו שהאדם עשה את היציקות עם ברזל וכאשר נשאר לו בסוף ברזל מותך בסיר הוא החליט לשפוך את זה למים (או על זה...אני כבר לא זוכר) המים ישר התפרקו והמימן גרם לפיצוץ שהרס הרבה מהמפעל.

ch561

New member
לא רק זה

לשפוך מים על כל אחת מהמתכות האלקליות תגרום לשריפה ופיצוץ גם בטמפ' החדר וגם בקירור. לכן לכיבוי שריפה של מתכות מתבצע ע"י אבקה או הלון. החום של הברזל גרם לכך שהיה מספיק אנרגיה במערכת (אנרגיית אקטיבציה) ליצירת תגובה של ברזל מים וכך פרוק של המים למימן ו\או חמצן גרם לאסון.

למעלה