שאלה חשובה!!!

ZAHAV2006

New member
שאלה חשובה!!!

אני ובעלי רוצים להביא ילד בקרוב...(בעזרת השם)כי ממש הגיע הזמן! ואני נמצאת דיי בהתחלה במקום עבודתי,וכמו שהבנתם כבר אני לא ממש מרוצה מהמקום! האם כדאי להתחיל מקום חדש ואז להיכנס להריון(דיי בהתחלה...כי אין ברירה-שעון ביולוגי)או להמשיך במקום עבודה זה עד שאקלט להריון ואז אצא לחופשת לידה??? אני ממש לא יודעת מה לעשות עם העניין הזה...?!? אשמח שתעזרו לי להחליט! תודה מכל הלב...והמשך יום טוב

א י ו ש י

New member
לא עוצרים דבר בגלל דבר אחר../images/Emo62.gif

ראשית מאחלת לך שתקלטי במהרה להריון
אושר ענק!!! אל תעצרי דבר מחייך, תתחילי עבודה חדשה אף אחת לא ממש יודעת מתי תקלט, כלומר כמה זמן יקח עד שנקלטים. יש המנסות חודשים עד שנקלטות כך שבפועל (לא שאני חלילה מאחלת זאת.....) יכול לקחת זמן.... שנית גם אם תקלטי ב"ה במהרה עדיין את יכולה עד חודש 5 (לפי חוק) לא לספר בכלל על ההריון לבוסים כך שבאמת הסירי דאגה מ
... המון בהצלחה בכל!!

ZAHAV2006

New member
אני יודעת אבל נראה לי שלא הבנת...

את כוונתי! התכוונתי שאני מתלבטת אם לעזוב את המקום הזה ולחפש אחר,ואז אני מתחילה שוב מאפס,ואם אני איקלט בהתחלה אז זה יהיה לא לעניין,לא? ופה אני כבר כמה חודשים ספורים,ואם אני איקלט בעוד שלושה חודשים נניח,אז זה יהיה כבר תקופת מה בעבודה הזו. מה את אומרת?

א י ו ש י

New member
הבנתי היטב את כוונתך!!!

אם ככ רע בעבודה, אני אישית לא הייתי נשארת יום אחד! ולא משנה מה מצפה לי בהמשך (הריון וכד....) כמו שאמרתי אי אפשר גם לדעת אם תקלטי מהר או לא כך שיתכן שתהיי במקום החדש הרבה יותר ממה שאת חושבת וגם אם רק קצת יש ליולדת ואישה בהריון זכויות. אסור לפטר אותך את לא חייבת לומר עד חודש 5 שאת בהריון בכלל את ממשיכה לעבוד שם (במקום החדש) אחרי הלידה וגם 9 חודשי עבודה = זמן עבודה במקום החדש!!! ושוב מדגישה במקום שרע לי אני קמה והולכת אם היה לך נהדר בעבודה הנוכחית לא הייתי אומרת לעזוב

ZAHAV2006

New member
אוקיי,אבל הבעיה היא שאני כבר לא

יודעת מה אני רוצה לעבוד,כי עברתי המון מקומות עבודה בחיי...וממש נמאס לי מהניידות ואני עייפה נפשית מזה...אבל זה נכון שלא טוב לי פה בכלל! אבל מצד שני אני תוהה אם אולי הדברים פה ישתפרו? אני כל כך אובדת עצות! איזה מצב מחורבן זה... מצטערת על הפסימיות אבל ככה אני מרגישה...קשה לי!!! תודה על תגובתך

nataly36

New member
לדעתי אין קשר בין הדברים.

שאלת העבודה - היא נושא אחד, ובלי שום קשר את הולכת על לנסות להרות. המון בהצלחה. תזרמי עם זה.... כשיבוא - יבוא!!! עם העבודה, ולא משנה באיזה תפקיד תהיי, כבר תסתדרי!!! אתם הרבה זמן נשואים? (סתם מעניין אותי, את כמובן לא חייבת לענות)

ZAHAV2006

New member
הי נטלי!../images/Emo24.gif

ההתלבטות הגדולה שלי היא מבחינת החוק-שצריך להיות במקום עבודה לפחות חצי שנה עד שנכנסים להריון,ואם אני אתחיל במקום חדש,אז זה אומר שעליי לחכות חצי שנה במקום שלושה חודשים?זה הבעיה המעצבנת פה! אני ובעלי נשואים שנתיים. תודה על הפירגון! שיהיה לך יום נפלא

nataly36

New member
בעיניי הריון זה כזה חשוב

וגם כזה "מן השמים" , כי עם כל הכבוד לתכנון המשפחה.... סך הכל אנחנו נכנסים להריון כאשר "הוא" שם למעלה, רוצה ולאוו דווקא כאשר אנחנו מתכננים, לכן דעתי לא השתנתה: לכי על זה! במקביל תעשי מה שאת רוצה עם העבודה שלך, במילא, זה לא "אינסטנט הריון" - אף אחד בעבודה לא צריך לדעת על התוכניות שלך, במילא רוב הסיכויים שיקח יותר מחצי שנה עד שבאמת תהיי בהריון... ואם לא - אז לא. זה לא סוף העולם. גם המגורים אצל ההורים וכו' בעיניי זה לא שיקול - עד שיוולד יורש העצר, אלוהים גדול! ואם אני מביטה על המשפחה הפרטית שלי : בכל ילד שנוסף למשפחה, "בלי קשר" , המצב הכלכלי שלנו השתפר!!! ממש ככה!!! עם ההריון הראשון, עברנו לישוב קטן שם ההוצאות פחתו. אחרי הלידה של השניה - בעלי היה מובטל הרבה זמן, אך בדיוק כאשר תכננו את השלישי - הוא מצא עבודה וגם קנינו בית במושב קטן. עם הרביעית הוא החליף תפקיד למשהו טוב יותר. וכך גם עם החמישית!!!! מדהים לחשוב על זה!! כאילו שאין קשר, אבל אני מאמינה שהקדוש ברוך הוא מזמן לנו פרנסה בהתאם למצבינו המשפחתי. אתם הרי שני בני זוג, שעובדים ושואפים להצליח, אז גם תצליחו!!!!

paloma blanca

New member
../images/Emo24.gifדעתי בנושא ....

ראשית אני לא חושבת שבמצבכם זה נכון להביא עכשיו ילד, אבל זאת החלטה שלכם אז שיהיה לכם בהצלחה.
שנית בנוגע למקום עבודתך עלייך לצבור וותק של לפחות חצי שנה לפני קליטה להריון בכדי לשמור על מקום עבודתך והמעביד לא יוכל לפטרך
שלישית, אם תעזבי את מקום עבודתך הסיכוי שלך למצא מקום אחר שואף לאפס. אף מעביד לא רוצה לקבל לעבודה אישה בהריון. גם אם הוא לא ידע בהתחלה, מיד כשיגלה הוא יפטר אותך. לדעתי, אם החלטת להכנס להריון הרי שבמצבך את חייבת להמשיך במקום העבודה הנ"ל עד ללידה ואז לקבל דמי לידה ופיצויים במידה ואת לא חוזרת. בהצלחה

ZAHAV2006

New member
לצערי,את צודקת!אבל...

יש לך עצה בשבילי איך אפשר להחזיק מעמד במקום כזה עם אנשים כאלו? ולבוא כל בוקר עם הרגשה רעה בלב? אני לא מתווכחת עם ההגיון,אבל מה קורה עם הרגש??? יום נפלא

מחשבה יוצרת מציאות

אספר לך משהו פעם מזמן כשעבדתי כשכירה היה לי בוס מזעזע !! אין לי מילים לתאר כמה רע היה לי לעבוד שם צמוד לבוס הזה. הוא היה האיש הכי לא נחמד ולא אסתטי ולא הגייני שהכרתי אי פעם. אבל. העבודה הזו מאוד התאימה לי הגיונית - שעות, משכורת, אימהות, קרבה וכיו"ב ופשוט שיניתי את החשיבה שלי לקחתי את הבוס הזה במחשבה שלי ומהמקום השלילי הפכתי אותו להומור, פשוט צחקתי ביני לבין עצמי על המצב הזה. זה לקח זמן מה אבל די מהר הצלחתי אפילו להגיע למקום בחיוך ולצאת בחיוך ! בחיי שכך. כמובן שזו עבודה יקירתי זה לא קסם קסמים זו עבודה מתמשכת על עצמך....

ZAHAV2006

New member
הי הילה!

אני מבינה שזה אפשרי,אבל גם כל אחד ואיך שהוא בנוי,ואני כניראה שונה ממך...כי פשוטו כמשמעו,רע לי פה ולא יתכן שאני ימשיך לסבול מתחים,חולי,בכי וכדומה,רק בגלל שיש פה אנשים מגעילים... אז נכון שאפשר בגדול להתעלות מעל מצבים מסוימים אבל לכל דבר יש גבול,וההבדל בינינו שאצלך היה יותר יתרונות מחסרונות,ואצלי המצב הפוך...יותר חסרונות מיתרונות(שכר נמוך,מצב חברתי,עיסוק משעמם...וכו') אבל תודה בכל אופן על תגובתך... שיהיה לך יום מקסים

אז למה את שם למעשה ?

אם החסרונות עולים על היתרונות, אז למה את מתעללת בעצמך ונשארת שם ? ובמידה והתשובה שלך היא בגלל המצב הכלכלי קרי את חייבת משכורת וחייבת כעת להישאר שם, אז אולי כדאי למרות ואף על פי כן לשפר לעצמך את המצב ולו לפחות בחשיבה...

ZAHAV2006

New member
קודם כל,אני אמרתי שאני החלטתי...

לבצע שינוי במצב וזה אומר לחפש עבודה חדשה! ואני לא מתעללת בעצמי כי אני נהנית מזה,אני פשוט לא רוצה לעזוב עד שאמצא עבודה חדשה...

תשובתי בנושא

האמת- היא שזו שאמרה שיום אחד אינו שווה להישאר במקום עבודה שאינו מאתים לך נפשית- צדקה! חבל על כל האנרגיות, העצבים, וההרגשות המתסכלות האלו- זה רק הורס לך יותר.. כך וודאי יהיה לך קשה להיקלט, ובמידה ותיקלטי- העובר ירגיש את מצוקתך- ובחבל- מה שיצא- זגם את וגם עוברך תרגישו רע, שלא נגבר על ההשלכות בעתיד- עובר שהיה בלחצים ברחם איצו- מה יהי עליו עם היוולדו. אני חושבת שכדאי לך לחפש מקום עבודה אחר לפני שאת עוזבת את המקום הנוכחי. ואז להתחיל בנסיונות להרות- ומה שיהיה הלאה"אלוקים גדול" בהצלחה

paloma blanca

New member
../images/Emo24.gifיקירתי ....

אני גם נמצאת במקום עבודה שאני לא אוהבת בלשון המעטה. היו ימים שרק מלחשוב על כך שאני צריכה להגיע היה גורם לי לבחילות ודיכאון. היום אני נמצאת בנקודה שהתחלתי לימודים שהם מבחינתי הגשמת חלום. זה בשבילי האור בקצה המנהרה וכל פעם שרע לי אני חושבת עליו. מבחינתי זה מצב זמני והתקווה לעתיד טוב יותר מהווה תרופת פלא לכל התחלואים הנפשיים

דעתי בנושא ../images/Emo39.gif

אם אינני טועה ולא מבלבלת חלילה בין היוצרות אזי את גרה אצל חמותך והדגשת כמה וכמה פעמים כמה המצב הכלכלי שלכם לא טוב כרגע וכי בכלל את לא מרוצה - מגורים/עבודה. הריון ותינוק זה דבר נפלא ונהדר במיוחד אבל מצריך המון משאבים ! אם נפשיים, אם פיזיים ואם כלכליים. אני מבינה מאוד את הרצון אבל לעניות דעתי כדאי להיות במקום קצת יותר רגוע ושלם עם עצמך על מנת להיכנס לתהליך הז.ה

מסכימה ../images/Emo45.gif

שכדאי לשפר את החיים (עבודה, שלווה, כסף) ורק אז להיכנס להריון

למעלה