שאלה חשובה-

רונה 2000

New member
שאלה חשובה-

שלום, אני מתגייסת ביום רביעי ורציתי להתייעץ בנוגע לשאלה- מה עדיף לקחת איתי ביום הגיוס, תיק גב גדול או מזוודה? שמעתי מכמה בנות שהתגייסו שעדיף להביא מזוודה (על גלגלים) כי תיק גב זה סתם לא נוח וכבד, לעומת זאת בכל הרשימות של הצבא רשום להביא תיק גב 70-85 ליטר... הבנתי גם שמביאים במילא תיק קיטבג בבקו"ם ולי במקרה אין תיק גב 70-85 ליטר וגם לא יהיה לי שימוש איתו אחרי הטירונות (אני ישרת במשה"בט) אז אולי זה באמת יהיה בזבוז כסף... מה אתם אומרים? זה לא מפדח לבוא עם מזוודה?

GGG12345

New member
השאלה המהותית היא

כמה את סוגרת? האם את יוצאת באותו יום שבת? מזוודה זה אכן דבר די מפדח, מצד שני כמו שאמרת אין לך הרבה סיבות לבזבז כסף על תיק שלא תצטרכי מעברת למסגרת זמן של חודש אחד (למרות שתמיד טוב תיק כזה). מצד שלישי - אם אני לא טועה בנות מקבלות קיטבג ב', הדבר הכי לא נוח בעולם להסתובבות ברחבי האזרחות, מה גם שהוא יהיה מלא בבולשיט צבאי וכו'. אז - קחי מזוודה, פדיחות על הבולבול שלך, אל תגזימי עם כמות הציוד, ותהיי מוכנה נפשית שבכל מקרה יהיה לך מסורבל ויהיה עלייך יותר מדי ציוד מיותר. כבוד. עוד שאלות? אולי איך מתקבלים לדובדבן?

noana

New member
לי נראה..

שזה ממש לא טוב לבוא עם מזוודה ...אם ילכו לך הגלגלים והיא תהרס לך אז חבל ואת תתקעי...תיק גב עולה בסביבות ה-300 שקל וזה לא ממש יקר (יש גם יותר זולים). עדיף לקנות אותו וכמעט בטוח שאחרי הצבא יהיו לו שוב שימוש...מה גם, שהתיקים האלה בנויים לחיילים אז עושים אותם הכי נוח שאפשר...

GGG12345

New member
300 שקל

זה חודש משכורת שלה. לא שווה את ההשקעה לבן אדם שכנראה לא ממש יטייל במדבר יהודה אחרי השחרור (אלא אם כן אני טועה ותקני אותי). הזולים יותר לא שווים יריקה. אני אחזור על זה שוב רק כדי להיות ברור - *בכל מקרה* מה שלא תעשי, אל תחטאי כמו רבים לפנייך ותגיעי עם ערמות ציוד מיותר לבקו"ם, כי בכל מקרה את תצאי משם עם כאלה! יש?

shirani88

New member
מה עובר עליך?

חודש של משכורת מינימום זה לפחות 1500 ש"ח לחודש..אולי אפילו יעבור את ה-2000 ש"ח אם עובדים ממש כל יום 8 שעות.

shirani88

New member
אהה...

חח אבל זה לא ממש קשור כי כשהיא קונה את התיק היא עוד לא מגוייסת ועובדת על שכר מינימום
.

חחחחח אני מחפשת ממי להעתיק

אין לי ראש לזה.. היא מכריחה אותנו נושא אקדמאי... בלעעעעע =/

Xetrov

New member
סתם שאלה

אין לך קרובי משפחה, חברים שהיו בצבא או שנמצאים בצבא, ואפשר להשאיל מהם תיק כזה? אם לא, אז בכל מקרה עדיף שתיקחי תיק נסיעות (צ'ימידן כזה) ולא מזוודה קשיחה.

רונה 2000

New member
אאמממ..

יכול להיות שיש לי, אני אנסה להשיג... וכן הכוונה היא לקחת תיק נסיעות...מה ההבדל בין תיק נסיעות למזוודה קשיחה?

shirani88

New member
שבחלק מהזמן

תצטרכי לסחוב את התיק מעל חולות ודשאים ולא רק על דרך סלולה...ואז מזוודה קשיחה היא גם לא נוחה לגרור על גלגלים וגם קשה לסחוב אותה בידיים...וצ'ימידן יותר נוח לסחוב בידיים/על הכתף.

רונה 2000

New member
חחח תודה לכולם!

נראה לי שאני אקח מזוודה בכל זאת ואתגבר על הפדיחות...גם הבנתי מהבנות האלה שדי הרבה בנות הביאו מזוודות וגם רוב הסיכויים שאני יחזור שישי שבת אז מקסימום אני יחליף לתיק אז... תודה!

PopPy

New member
הבעיה עם מזוודות

על גלגלים היא שמאוד קשה להסתדר איתן בחול - ובטירונות יש הרבה ממנו, וקשה להסתדר איתן במדרגות - שוב, לא חסר מדרגות. הן מתהפכות, נופלות, נשברות, הגלגלים נשברים - מאוד לא נוח, בגלל זה תמיד ההמלצה היא לתיק גב. מה שלא יהיה, על הקיטבג ממש אבל ממש לא להסתמך.

למעלה