שאלה חשובה

liorhikri1991

New member
שאלה חשובה

תשמעו המורה נתנה לנו עבודה ענקית עם טונה שאלות ואלו שתי השאלות היחידות שלא הבנתי והצלחתי לפתור. אז בבקשה תעזרו לי!!! 1)יש לי תערובת של שלושה חומרים לא ידועים שנכנה אותם X/Y/Z לכל חומר מספר תכונות: X=הוא מסיס בנפט ולא מסיס במים. Y=לא מסיס בנפט ולא מסיס במים. Z=לא מסיס בנפט ומסיס במים. עד עכשיו היו אלו הנתונים. א)הסבירו את השלבים בהם ניתן להפריד את התערובת ולקבל מדגמים טהורים שלX/Y/Z. ב)באילו מהמכשירים הבאים תשתמשו בכל שלב של הפרדת התערובת והסבירו.(המכשירים:משפך מפריד,מערכת סינום ומערכת זיקוק-יש ציורים שלהם למי שלא יודע מהם שיגיד ואני יתאר איך זה נראה) ג)ציינו שמות של שלושה ממסים שונים וכתבו שימוש אחד לכל ממס. בבקשה עזרה.

liorhikri1991

New member
ועוד שאלה פשוטה וחשובה

האוויר מורכב בעיקר משתי האלמתכות חנקן וחמצן.נקודת הרתיחה של חנקן נוזלי היא -196 מעלות צלזיוס וזו של חמצן נוזלי היא -183 מעלות צלזיוס.בתעשיה מפיקים חנקן נוזלי מהאוויר.כיצד לדעתכם מתבצע התהליך(ציינו שני גורמים). בבקשה עזרה. עכשיו היתה המשך שאלה ומצאתי לה את התשובה אז אל תגידו שאתם עושים לי את שיעורי הבית השאלה היתה מהם השימושים של חנקן נוזלי ברפואה וחקלאות? בחקלאות-חנקן נוזלי הוא דשן מצוין. ברפואה- משמש חנקן נוזלי להסרת יבלות. מדובר בחנקן הנמצא בטמפרטורה הנמוכה ממינוס 200 מעלות צלזיוס. יכולת החנקן להקפיא תאים חיים באה לידי ביטוי ברפואה בכך שהקפאת היבלת מקפיאה גם את התאים בה, ומסייעת להורדת היבלת. חנקן זה מכונה "אש קרה

deathcaster

New member
תשובה

תהליך ההפרדה : א+ב : 1. נפטר קודם מ-Y שהוא לא מסיס במים או בנפט - ע"י סינון פשוט במערכת הסינון. וקיבלת את Y בצורה טהורה, אפשר לייבש אותו כדי לקבלו בצורה נקייה יותר. 2. נשאר X ו-Z , במשפך מפריד ניתן להפריד בין התערובת המימית לבין התערובת הלא מימית ( נפט + X ) 3. ע"י זיקוק של שני התערובות ( פאזות ) שהופרדו ניתן לקבל את X ו-Z בצורה טהורה בהנחה ויש להם הבדל יחסית גדות במפ' הרתיחה שלהם מהממס שלהם. ג : ממסים : 1. מים כמובן. 2. פירידין - ממש אורגני בסיסי. 3. אתנול - ממס אורגני נייטראלי.

למעלה