שאלה חשובה...

S H I L G I

New member
שאלה חשובה...

בחווה שהייתי בה הרגע הסוסים מואכלים בחציר ובלחם.. אז השאלה שלי אם זה בסדר וזה..אני יודעת שזה לא הכי טוב בעולם השאלה אם זה מזיק ומה ההשפעות של לחם על סוסים וכו' תודה רבה

S H I L G I

New member
ככה זה נראה לי...

הבעיה זה שאנלא במצב של להעיר על דברים אני עדיין "אאוטסיידרית" שם ואני רוצה לדעת מה לעשות בנידון...

שטומיץ

באירופה של ימי הביניים אפילו היו אופים לחם מיוחד לסוסים. אז, מה יש לנו בלחם? בעצם גרגרים של חיטה או סוג אחר של שעורים ושמרים. את הגרגרים בצורה אחרת אנו נותנים לסוסים דרך קבע ואת השמרים יש מי שקונה במיוחד כתוסף מזון פרוביוטי. ותחשבו על זה בעצמכם. כמובן, שאם תתנו לסוס יותר מדי תערובת או יותר מדי גרעינים - שעורה דחוקה או כל דבר אחר, הוא יקבל קוליק. אין כאן הבדל. צריך לדעת את הכמות הנכונה ואת היחס בין החציר והמזון המרוכז יותר. גם לגבי המיתוס שאם לחם אז רק לחם יבש.... מה שכן, לחם טרי ב שקיות או במיכלים נוטה להתעפש ולהעלות עובש. העובש יוצר רעלנים בקשר אליהם אתם יכולים להתעדכן בפרסומים של פרשת הנוטרה נאגטס. צ.

Yaniv212

New member
בלחמים המודרנים יש מלא סוכר

במיוחד בלחמים הלא "סטנדרטיים".

ובלימודי הזנת בעלי חיים מלמדים

שאפשר להאכיל מעלי גירה וסוסים גם במולאסה - בשמירה על יחסים נכונים עם מרכיבי מזון אחרים. מולאסה זה בעצם פחות או יותר סירופ סוכר. ניתן להפיק את זה מצמחים עתירי סוכר.

Yaniv212

New member
מה שנכון,נכון. אנחנו מאכילים את

הבקר בקיץ, או יותר נכון,מוסיפים להן כתוספת מולסה. מה גם שבארץ אין יותר מדי חריגות עם הלחם. כרגע אני חי באוסטרליה ופה יש לחמים עם מלא חומרים משמרים ופי שלוש סוכר מלחם רגיל. לא הייתי נותן לסוס שלי לחם כזה ולמעשה אנחנו מאוד נזהרים לא לקנות לחם כזה גם לעצמנו.

../images/Emo142.gifד"ש לברמבי-ס

הם דוגמא למשל לסוסים שחיים יופי רק על מרעה [ וקצת על גידולים שנפלה להם הגדר]. זה מראה רק את הרבגוניות של סוגי תזונה נכונה. כנראה שלאף אחד אין את הפטנט היחידי המושלם. אני מאכיל מחוסר ברירה מסויים גם עם מעט ירקות ועם לחם שאני לא מחכה שיתיבש ולא נותן לו להתעפש. הסוסים והחמורים מתים על זה ויוצאים מפה [ גם כאלה שהוצאתי אותם מהבעלים בעיצומו של התקף קוליק בינוני] עם בשר על העצמות שהיו בולטות בהגעתם. בחורף ובאביב אני שולח עובד שיביא לי כמויות של מזון ירוק וגם בזה אני רואה תוצאות יפות. הסוד הוא מידה - הקפדה על יחסים וכמויות. סוף מעשה באמת במחשבה תחילה. אני משתדל ללמוד ולשמוע מכל מגדל ובעל אורווה שאני מכיר וגם לנצל את החומר הנשכח שלמדתי באוניברסיטה בתחום שלא חשבתי שאתעסק בו, ומוצא שהרבה ממה שאנשים ש"כל חייהם התעסקו בסוסים" זה שמועות ואמונות שהם אף פעם לא עצרו לבדוק בעצמם. - הלחם זה אחד מהם. צ. הסביון למעלה היה אמור להיות חמציץ אוסטרלי עשיר בויטמין C אבל אין אייקון כזה :)

הורסמאן

New member
כמו שאהוד כתב למטה

לחם זה מזון של בני אדם. יחד עם זאת, (במשך תקופה לא קצרה, עד ששכנעתי בעל חווה מסויימת להפסיק)נוכחתי לדעת שלחם לא גורם שום נזק. אני נהגתי להשרות את הלחם במיים, (כי יבש לא נראה לי אכיל בצורה שמעוררת תיאבון) ומעורבב עם שאורה לחוצה הסוסים מאוד אהבו את זה. הבעיה שאנחנו לא ממש יודעים מהי הרמה התזונתית של לחמים שונים וכמה כיכרות לחם למשל שווים לקילו מזון מרוכז כזה או אחר. במקרה שאתה מתאר צחי, שבו אתם עושים עבודת קודש, אז לחם הוא יותר טוב מכלום. אך (שוב כמו שאהוד כתב) השימוש בלחם בא לחסוך כסף והוא לא מהווה תחליף מתאים לאוכל לסוסים. לדוגמה, אני אולי אצליח להתקיים ואפילו להשמין על ארוחת בוקר של שאורה גרוסה מעורבבת במיים. אך על מנת שאוכל לתפקד טוב אני זקוק לבייקן צלוי. :)

Yaniv212

New member
יזה ברמביס ואיזה נעליים,אני במלבורן

ולמי שלא יודע, זאת בירת מרוצי הסוסים של אוסטרליה. הסוסים היחידים שרואים פה אלה טורוברדים מכוערים (זה בעניי, אל תעלבו).

מה שאני יודעת זה שאם נותנים לסוס

לחם באופן קבוע באיזשהוא שלב- בגלל שזה לא טוב להם ולא בריא להם- הוא יחטוף קוליק.

בחווה שאני באה אליה לפעמיים

הסוסים אוכלים פעמיים ביום שבכול פעם בנוסף לחציר כול סוס מקבל שתי כיכרות לחם...וזה התפריט שלהם...ווטרינר אמר לי שבשום פנים ואופן לסוסים אסור לאכול לחם זה לא אוכל לסוסים..

זה לא אוכל בסיסי

את לא יכולה לבסס הזנה על הלחם (ושני כיכרות באמת נראה לי מוגזם) אבל באותה המידה את לא יכולה להאכיל את הסוס בתערובת בלבד.זה תוסף,כמו ירק או תירס בתערובת.

אני אם היה לי סוס לא הייתי נותנת לו

לחם אולי פעם ב!! הייתי מעדיפה ירק או תירס בתערובת מאשר שהסוס שלי יאכל כול יום 4 כיכרות לחם

stary1

New member
לחם

יכול לגרום לקוליקים.. למרות זאת,ראיתי המון חאפרים שמאכילים קבוע את הסוסים בלחם והסוסים עדיין חיים.. בכל מקרה,זה ממש לא מומלץ.

לחם מיובש

לחם טרי יכול לגרום לקוליק,לחם מיובש מאבד את ההפקט הזה.תאי השמר מתים,האתאנול מתייבש ונשארת רק החיטה. באורוה שאני נמצא בה עכשיו מאכילים סוסים לחם מיובש בקביעות, ואנשים שלומדים ועובדים שם אפילו לא יודעים מה זה קוליק (כשעלה הנושא פעם אחת נתקלתי במבט משתאה של "מה זה בכלל?") וסוסים חיים להם בנחת שנים ארוכות. הכי חשוב זה הייבוש של הלחם,לחם טרי אפילו קצת יכול להיות סיכון-לחם מיובש לגמרי הוא אוכל די מזין.הלחם מגיע מהקיבוץ ונתלה ליבוש בשקים מחוררים שם הוא נמצא כמה ימים (תלוי בעונה,בקיץ יום יומיים יספיקו) רק אז הוא ניתן לסוסים.לחם שמגיע כלחם מלא ולא בפרוסות מפורר,נחתך ואז מיובש כדי למנוע מצבים שחלק ממנו לא התייבש לגמרי. בכל אופן לחם הוא לא תחליף לתערובת (אם הסוס עובד בצורה מאומצת) ולא יכול לבוא במקום אלה רק תוסף.

stary1

New member
כן, גם החאפרים שהכרתי

האכילו את הסוסים בלחם רק אחרי ייבוש.. זה תמיד עניין אותי שבחוות המקצועיות כל כך מפחדים מלחם, אבל הסוסים ה"פשוטים" אף פעם לא נפגעו בעצם מהלחם. אולי זה גם תלוי ברגישות הסוס שנוצרת מצורת הגידול שלו..

כנראה ששכל ישר יש יותר לחאפר

מלמקצוען. בגידול בעלי חיים אנו נתקלים לא פעם במיתוסים ואמונות טפלות ששוה תמיד לבדוק ולאושש או להפריך. צ.

למעלה