שאלה חשובה...

Yaniv212

New member
בנוסף לשמרים יש בלחם גם לא מעט

סוכר שהסוס ממש לא צריך שלא לדבר על חומרים משמרים בלחמים מסויימים. למרות כל זאת אני מכיר הרבה מקומות שנותנים לחם יבש לחיות ולא קורה להן כלום.

לחם

בחווה ליד הבית שלי לפני כמה שנים סוסה הואכלה בכיכרות לחם ופיתות והיא חטפה קוליק ומזל שיצאה מזה,רק אז הבין בעליה שהוא צריך לעבור לתערובת ואין חסכונות . לפי מה שהבנתי הקוליק נגרם לה בעקבות השמרים שגרמו ללחם להתנפח ולסתום לה את הקיבה ,אולי אני לא מדוייקת ,אבל אני אישית לא הייתי ממליצה להאכיל סוס בלחם טרי,אם כבר כן ,רק לחם יבש.

בבית אחד בכפר שלם לפני שנה בערך

קראו לי להרדים סייח ששכב על הצד כבר יומיים בקוליק. הדבר היחיד שהמשפחה הזאת השקיע בו, זה גדולה שלתוכה שפכו את תכולתם של כמה שקי תערובת ונתנו לסוס לאכול כמה שבא לו. לפי מה שצריך ללמוד מהמקרה העצוב הזה, רוב השמרים בלחם מתים מהאפיה. במעי הסוס יש חיידקים וחד-תאים אחרים שהם בעצם מעכלים בשביל הסוס את התאית - החומר הצמחי. לא משנה אם תתנו לסוס יותר מדי, לחם, יותר מדי שעורה, יותר מדי תלתן, יותר מדי מכל דבר חוץ המזון הגס, אותם חד-תאים שמשגשגים על אותו סוג מזון יתפתחו במספרים גדולים מדי - חידקים יכולים להכפיל את מספרם תוך 20 דקות כך שאחרי כמה שעות הם כבר פי אלפים [אחרי רק שלוש שעות יותר מפי2000] הפרשות החידקים הורגות את שאר החידקים ה"טובים" גורמות הרעלה פנימית לסוס, הורגות בסופו של דבר גם את החידק ששגשג ומאפשרות גידול של חידקים מזהמים, חלק מההפרשות הללו הוא גם גאז שמנפח את מערכת העיכול,גורם לכאב, ולכל הקומפלקס הזה ולתוספות אפשר כבר לקרוא קוליק. [אחת הסיבות לקוליק] אם תסבירי איך מוכרים שמרים בתור תוסף מזון פרוביוטי לסוס ובאותו זמן אוסרים את האכלת הלחם מאותה הסיבה אני אשכיל. צ.

ה צ י ף

New member
בואו נסכם..

מישהו מוכן לסכם לי את העינין?< כי אבא שלי נותן לסוס שלי מידי פעם שאנחנו שם לחמניות הסוס ממש מתלהב ומחסל אותם ולא ידעתי עם זה בסדר וזה ולפני שהספקתי לשאול כבר שאלו אז מותר? בריא? כמה לתת? יבש לא יבש? בעיקרון אנחנו נותנים לו כי בחווה המעצבנת שהסוס שם נגמר התערובת ולא ראיתי שקנו אז אבא שלי מביא לו לחם כי זה בעצם חיטה וזה כמו תערובת.. אז מישהו יכול לסכם לי את העינין בבקשה? ורק לחם רגיל או שכל סוגי הלחמים לחמניות פיתות?

gideonh2

New member
../images/Emo45.gifזה מה שאני עושה

יש לי שק רשת מלא בפיתות יבשותתתת מאודדד ואני מצ'פר את מלודי אבל לא מסתמך על זה כמזון מרוכז. מה שכן אחרי פיתה שניים היא ישר מורידה את הראש לתוך האבוס ומתחילה ללעוס שיבולת זה כנראה "פותח" לה את התיאבון

fliperit

New member
אם אתה נותן

אז שיהיה יבש ב-100% (תשאיר אותו יומיים בחוץ)

vet

New member
לחם הינו מזון לבני אדם ולא לסוסים

לחם רחוק מלהיות אפילו קרוב לתערובת ואין להתייחס אליו כדומה. מתן לחם לסוסים נועד למטרה אחת בלבד והיא לחסוך כסף.

S H I L G I

New member
אז מה אתם מציעים לעשות../images/Emo35.gif

זה בהחלט תחליף זול אבל הסוסים גם ככה לא במצב משו כמו שראיתי..ואני מניחה שלבעל החווה אין מספיק כסף בשביל להשקיע באוכל.. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?=/

לגוון

לשלם על תערובת כמובן אבל "לדלל" אותה בלחם מיובש,או להפחית מפעילות הסוסים ולהתבסס יותר על סוגי חציר. אם הסוסים לא מבצעים עבודה מסיבית אני לא רואה סיבה שבגללה הוא יצטרך להוציא הרבה כסף על כמויות של תערובת.

הורסמאן

New member
תלחצי על צחי

שיעשה יותר מאמצים להביא למצב שבו יהיה צורך ברשיון להחזיק סוסים. או אז, אנשים שרוצים להחזיק סוסים מבלי שיהיו להם התנאים המתאימים, כמו אפשרות כספית להאכיל בחציר טוב, כמות של אוכל מרוכז מספקת, מבנים מתאימים, פרזול כשצריך, טיפול וטרינרי אמיתי (ללא שיקויים), ציוד מתאים... לא יורשו להחזיק סוסים. גם אם כל התנאים האלה יהיו קיימים, והסוסים לא יראו מספיק טוב, גם אז הבעלים לא יורשו להחזיק סוסים. אמנם, למרות כל זאת עדיין יהיו אנשים שיוכלו בדיבורים לסבן ולטעון שזה לא כל כך משנה שהסוסים שלהם נראים טוב, כי אם הם אוהבים אותם זה מספיק, (ויהיו אנשים שיאמינו להם) אבל ברוב המקרים נשיג שיפור. מבחינה מיידית, אולי את יכולה לשכנע את בעל החווה שיחזיק פחות סוסים בצורה יותר טובה, אך אני מסופק.

popi199

New member
במיידי

אין לך מה לעשות. את יכולה להתחיל להכנס יותר לחווה ומבפנים להביא לשינוי.

S H I L G I

New member
זה מה שאני מתכננת לעשות...

סופסוף תשובה הגיונית
אנשים פה לא מבינים שהחווה לא שלי..והחווה הזאת היא ברישיון והכל, היא יחסית מוכרת.

nizanl

New member
בלי לחץ

פרוסה או שתיים ביום זה סבבה וזה אחלה צ'ופר. בכל מקרה זה בטח לא המקום אוכל...

למעלה