שאלה חשובה...

Liquid Tension

New member
שאלה חשובה...

איזה גובה הפיקאפים צריכים להיות? האם יש הבדל בצליל בגבהים שונים של הפיקאפים? תודה

Liquid Tension

New member
לא בדיוק..

מבחינת יכולת יש כמה שירים שאני יכול אבלא את הקטעים המהירים מידי (פטרוצ´י משוגע!) סתם חשבתי שזה יהיה שם יפה.... מה איתך אתה יכול? (אני מנגן רק שנה וחצי והרוב מלמד את עצמי אז אין הרבה מה לצפות....)

Petrucci-jr

New member
דווקא יש מה לצפות

אני מנגן 7 חודשים בלי מורה עכשיו התחלתי היה לי 3 שיעורים אבל לא גיטרה שיעורי מוזיקה בכל מקרה אני למדתי מעצמי וקצת מטאבים ואני מבחינת יכולת ומבחינה טכנית יכול לנגן כמעט כל דבר של פטרוסי רק אני צריך ללמוד תתפקיד בגלל זה אני חושב שברגע שיש בך כישרון אפילו אתה מנגן חצי שנה אבל אתה נולדתה לגיטרה תנגן יותר יפה ממישהו שמנגן 6 שנים ואין לו את זה במוזיקה ובגיטרה בקיצור מי שמוכשר ומנגן קצת יכול להיות יותר טוב ממישהו לא מוכשר שמנגן שנים וזאת עובדה!!!

Liquid Tension

New member
טוב...

אני מסכים איתך לגמרי... ברגע שיש לך כישרון אז אתה יכול להיות יותר טוב מאנשים שמנגים הרבה שנים... ותאמין לי כבר קרה לי שהיתי בג´ם עם אנשים מנוסים שמנגנים הרבה שנים והיתי הרבה יותר טוב מהם ,ואלו אנשים שלמדו עם מורה איזה חמש שנים פלוס.. אני שמח שאתה מוכשר והכל אבל גם לי זה יהיה קל לכתוב שאני מסוגל לנגן את כל הקטעים של פטרוצי....פטרוצי הוא אלוהי גיטרה וביננו אני לא חושב שבנאדם שמנגן שבע חודשים יכול לנגן קטעים שלו (ואני מתכוון לסולואים הכי מהירים שיש לו).

The Exorcist

New member
כי ללמוד זה לא מה שיעשה

אותך מוכשר. גם כישרון לא מה שיעשה את הנגינה מצויינת. בשביל לנגן טוב צריך להתאמן ולהתאמן.

Petrucci-jr

New member
לLiquid Tension

אני מכיר כל שיר שקשור בצורה כלשהי לפטרוסי שמעתי תדברים שהוא מנגן נכון הוא אלוהי הטכניקה ולא אלוהי הגיטרה וברור שאני לא יכול לנגן כלללל קטע שלו אבל חכה שאני יפרסמם דוגמה של הלהקה שלי אתה תראה איזה סולו יש לי שמה אבל יש זמן עד אז

Liquid Tension

New member
קודם כל...

באמת תכתוב סימני פיסוק, כי אני צריך לקרוא את ההודעה שלך בנשימה אחת.. לפי מה שאתה אומר אני מבין שאתה חושב על גון שהוא נטו טכניקה ז"א שאין לו פיל ,אין לו מלודיקה, תחכום (לפי מה שאתה אומר!). זה מראה לי כמה אתה מבין פחות אם זה מה שתה חושב עליו... כשאתה אומר שתה לא יכול לנגן כלל קטע שלו, אז אולי תן לי דוגמאות למה אתה כן יכול... בכל מקרה, כמה טוב ומהר שאתה חושב שאתה יכול לנגן, אני עם wiz ..יש לך עוד הרבה שנים להגיע לרמה שלו ,ואם אתה מכשר מאוד כמו שאתה אומר אז תיקח איזה שלוש ארבע שנים מתוך ההרבה האלו... נ.ב אני באמת רוצה לשמוע קטעים של הלהקה שלך כדי לההבין במה מדובר... אולי אולי אתם דרים הבאים... המתח הנוזלי

Petrucci-jr

New member
לליקויד טנשון

תודה על המחמאה ו2 שמע פטרוסי הוא אל הטכניקה והוא גם ענק בפיל ומנגינה והכל אבל יש גיטריסטים אם יותר פיל ממנו ויותר רגש אז הבנתה לא נכון מההודעה שלי לא שאני מאשים אותך בכל מקרה בוא נסיים פה בסיכום שפטרוסי עצום מבריק וגאון מוזיקלי טכני ועוד הרבה... ואני מאחל לכל מי שרוצה להגיע לרמה שלו

Der-Albert

New member
חחהחההחהחחחה

לעוד מישהו יש תחושה שהוא מזיין בשכל? 7 חודשים ומנגן את הקטעים הקשים של פטרוצ´י? אתה בטח יודע לנגן את השלושים שניות הראשונות של מטרופוליס וחושב שאתה מנגן פטרוצ´י. כמו כל הילדים שמנגנים את ההתחלה של פרפל הייז וחושבים שהם מנגנים כמו הנדריקס.

wiz

New member
צודק....

תשמע מר ג´וניור... דבר ראשון, אומרים פטרוצ´י. ודבר שני, אפילו אחרי 7 שנים לא תוכל לנגן כמו ג´ון, ובוודאי לא אחרי 7 חודשים. אני לא יורד עליך, חס וחלילה, ואמנם לא שמעתי אותך, אבל אני יכול לומר בוודאות שאתה לא מתקרב לפטרוצ´י. אולי מבחינת טכניקה אתה תגיע מתישהו לרמה שלו. פטרוצ´י הוא לא הטכניקאי הכי גדול שקם, ועם הרבה אימונים אתה תגיע לשם. אחרי כמה שנים טובות... אבל... מבחינת רגש וסאונד, אני בטוח שאתה מאוד רחוק מהמקור. פטרוצ´י הוא הגיטריסט שאני הכי מושפע ממנו, ואני הכי אוהב את הסגנון שלו. הוא כותב מדהים, ויש לו קטעים מאוד חזקים עם המון רגש. לרמה כזאת אי אפשר להגיע אחרי שנה. אני מצדיק אותך בקטע של הכישרון שדרוש כדי לנגן על הכלי, ואני מאמין שאתה לא מדבר סתם על יכולות הנגינה שלך. כמו שאמרתי אני לא שמעתי אותך, ואני אשמח לשמוע, ואני באמת מאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך. אבל אל תתלהב יותר מדי (ולא מרוע לב), ותישאר מחובר לאדמה... יפה מאוד שאתה מוציא קטעים מסובכים, וכל הכבוד על ההתקדמות, אבל אל תתיימר לחשוב שאתה מנגן כמו ג´ון. אפילו סינגולדה, שלדעתי הוא מוסיקאי ענק, לא מגיע לרמה שלו... המשך כתיבה מהנה (ואם אתה יכול, תכתוב עם סימני פיסוק, כי זה לא ממש ברור מה אתה רושם...). ולשאר הגולשים... תפסיקו כבר להשתמש בביטוי "לזיין ת´שכל" על נטיותיו השונות. זה לא נחמד, לא מנומס, והודעות נוספות שיתהדרו במילים (ואני מדבר על חריגות רציניות מגבול הטעם הטוב) יימחקו. תודה ושבוע טוב, wiz, מה קורה איתי ?

Petrucci-jr

New member
סינגולדא חבר מצוין של אבא שלי

אנחנו אוכלים כמעט כל שבועיים איפה שהוא אחר בכל מיקרה הבן אדם ענק וזה ל WIZ אתה ממש מדבר אחלה וכבר מהודעה מבינים שאתה נחמד וסבלני(סבלנות) בקשר לאחרים אחלה שאתם מביעים את דעתכם אבל רק חבל שאתם משתמים בכל מיני ביטיוים ילדותים ועוד משהו ל WIZ אני לא אמרתי שאני גון פטרוסי מישהו כתב שאני לא יכול לנגן אפילו את ההתחלה של מטרופוליס אז אני ישתוק ויעקל ויראה לעולם רק תזכרו תשם wiz אני מבקש בבקשה שתמחק תהודעות שאומרות "שאני מזיין את השכל" ודברים כאלה Daniel weiss

wiz

New member
ברור שיש הבדל...

אבל אין גובה אבסולוטי, שכל הפיקאפים צריכים להיות מכוונים על פיו. הגובה תלוי בגובה המיתרים, במיקום של הפיקאפים, ובסאונד שאתה רוצה לקבל. כל שינוי בגובה משפיע על הגורמים האלה, ולהיפך. אני גם מכיר אנשים שמתקינים את הפיקאפים שלהם בגובה מסויים מטעמים של נוחות, כדי שהם לא יפריעו לתנועה של המפרט... wiz

Liquid Tension

New member
רציתי גם לדעת...

מה זה עושה בדיוק לצליל איך זה נשמע שזה גבוה איך זה נשמע כשזה נמוך או באמצע? מה קורה לסאונד....

gil_mor

New member
מניסיוני הלא בדיוק עשיר

אני שיחקתי קצת עם הגובה של הפיק אפים.. בעצם שיחקתי הרבה, וזה חוקי, זה לא כמו לעשות סטאפ(אם תקרא את ההודעות הישנות למדי בתחום..), רק לשחק עם הברגים ולהקשיב.. אז ככה: (הגיטרה שלי היא קצת כמו ג´קסון- יש לה פיק אפים חזקים מאוד, אז תיקח לתשמות ליבך) כשאתה מגביה את הפיק אפ קרוב למיתרים זה כאילו שמישהו שר יותר קרוב למיקרופון- יותר חזק, והרבה יותר gain- כשעשיתי את זה להמבקר גשר שלי זה גרם למרשל שלי לעבור לאובר-דרייב בקליין!.. ככול שאתה מנמיך את ההמבקר-הצליל יוצא יותר נקי, וגם יותר חלש...(אגב, כרגע הההמבקר שלי מוגבה מאוד, אבל צריך להזהר שבmute המיתרים לא יגיעו לפיקאפ.. כשהגבהתי את זה לסינגל צואר- היא קיבלה סואנד יותר twang- היא נשמעה קצת כמו גיטרת קאנטרי.. ככול שהנמכתי אותו, היא קיבלה סאונד יותר עמום אבל עמוק.. וזה מצא חן בעיני, משהו יותר כמו הפתיחה של shine on -של פינק פלויד. מהאמצעי לא התרשמתי רבות משלוש סיבות- א.הייתי צריך לקשור אותו עם גומיה (!) כדי שלא יחזור למצב הנמוך הטבעי שלו- וזה מכוער ומעצבן. ב.אני לא עובד כ"כ אם סאונד אקוסטי של פיקאפ אמצע (אצלי אתה יכול להפעיל איזה פיקאפ שאתה רוצה, באיזה שילוב שאתה רוצה.. ואיתו לבד אני בד"כ לא עובד. ג.כשכבר הגבהתי אותו ,הוא נשמע כמו זכוכית נשברת.. צלול וטרבלי כ"כ שזה היה נורא. זה מה שיש לי להגיד.. יכול להיות שבגיטורות אחרות הסאונד שונה במצבים שונים.. ככה זה אצלי.. ואם טעיתי בניתוח שלי (וזה בהחלט יתכן), תקנו אותי. אבל המסר שלי, שהרבה יותר פשוט לשחק אם הפיקאפים במקום לקנות גיטרה, או פיקאפים חדשים. חתיכת הודעה ארוכה. מנגן כמו חמור דיויד גיל מור

למעלה