שאלה חשובה

Waver G

New member
שאלה חשובה

תירגמו כבר עוד ספר של הרומח מאז דרקונים של ירח נעלם? ואם כן איך הוא?

RoCKeR121

New member
יש שמועות על אחד בדרך

האגדה של הומה כרגע לא ידוע תאריך יציאה אבל רוב הסיכויים שהוא יצא אה, ורק שתדע, ספריחם של רומח הדרקון מתרגמים בערך פעם במילניום, ככה זה כשאין להוצאות כסף ושאין פה כמעט קוראים של הסידרה...

python 4

New member
ולכן המסקנה המתבקשת היא..

READ IN ENGLISH! הדרך האמיתית היחידה להנות מרוה"ד..

TheBursar

New member
או מכל ספרות איכותית אחרת

ששפת המקור שלה היא אנגלית!

Wing Chan

New member
בכלל, הספרות האיכותית היחידה אולי

בז'אנר הפנטזיה, זה אולי שרה"ט. לא שום דבר אחר.

כוסאמאשלכם.|חותל|

רוה"ד זה כן איכותי!!! למה אתם אוהבים את זה אם זה לא איכותי??? ושרה"ט איכותי, וניל גיימן איכותי, וטרי פראצ'ט איכותי.

NJS

New member
יש מצב

אבל זה טיפונת נסחב בעיני איכות זה בעיני הקורא :S בעיני גם הארי פוטר איכותי [להביא לכם אבנים לסקול אותי ? ^^]

strahd

New member
שרה"ט איכותי??

מדוע, מכיוון שהוא כתוב בשפה משעממת וזה הספר שאני קורא בלילה, כאשר יש לי נדודי שינה? אם אנחנו מדברים על פנטזיה איכותית, הרשה לי להציג את ג'ורג' מרטין, טרי פראצ'ט (כן, הוא איכותי ביותר, גובל בגאוניות), רובין הוב ויש עוד הרבה. רומח הדרקון היא סדרה ממכרת, ויש בה כמה ספרים מדהימים כדוגמת מלחמת הנשמות. היא לא סדרת מופת, אבל יש בה רגעים שגרמו לי לכסוס ציפורניים בלילה ולחכות עד מחר בבוקר כדי לדעת מה קורה. להגיד ששר הטבעות זה הדבר, ואין כלום מעבר לזה, זה מעט... יומרני? הייתי אפילו מוסיף פלצני במעט.

RoCKeR121

New member
אבל אתה חייב להסכים שמכל ספרות

הפנטזיה מעולם, לשה"ט יש מקום של יותר מכבוד, תסכים איתי שזו סדרת הפנטזיה החשובה והמשפיעה שיצאה שירים נכתבו בהשפעתה, סרטים נוצרו, והיום יש תעשייה שלמה סביב הסידרה הזו שה"ט זה משהו ענקי(ואני מסכים עם עניין הנדודי שינה...)

strahd

New member
הכול עניין של תזמון

שר הטבעות יצא בתקופה שהיתה בשלה לקבל אותו. בשנות ה-60, שכל ילדי הפרחים רצו להיות הוביטים וממש רצו לפגוש את העצים המדברים. זה נכון, היא אחת הסדרות המשפיעות ביותר על הפנטזיה של היום, אבל זה רק בגלל דבר אחד, וזה בגלל מבוכים ודרקונים. מו"ד לקח את שר הטבעות כאחד ממקורות ההשפעה, ובגלל הצלחת המשחק, גם שר הטבעות קיבל מעין דחיפה הגונה מאחור. הכי קל בעולם לומר שטולקין מלך ואין דבר אחר בפנטזיה, שניתן לדבר שנים רק על היצירה עצמה, לתרגם את התנ"ך לאלפית אמיתית, אבל ככה זה עם כל ספר טוב. אני מודה, כבודו של טולקין במקומו מונח, אבל שירים גם נכתבו על רומח הדרקון, ובאותה מידה על טאד באנדי. תעשייה שלמה גם קיימת סביב הארי פוטר, והיא כיום הסדרה המשפיעה ביותר בעולם, בגלל שהתזמון שלה היה מצויין ויחסי הציבור שלה עוד יותר.

Wing Chan

New member
לא יודע מה זה יומרני, אבל פלצני -

ייפ.
הכתיבה אכן משעממת. אבל, יש משהו בשרה"ט שבסדרות פנטזיה אחרות אין. אולי לא הבנתם כמו שצריך, אני לא מחשיב יצירות ספרותיות איכותיות או לא (לא יודע אם זו המילה המתאימה בדיוק) עפ"י אם כיף לי לקרוא אותן או לא, זה משהו אחר. מידת הרצינות והקריעת תחת, לפי דעתי, שהושקעה למשל בשרה"ט, היא הרבה יותר גדולה ממה שהושקע ברומה"ד. ועדיין אני נהנה הרבה יותר מרומה"ד, שלא ישתמע אחרת. ולא רק זה, לא יודע איך להסביר. זה כמו למשל ביאליק. ספרות איכותית ממש, שירים מדהימים (אם כי מתבכיינים מדי לטעמי), אבל לא מעניין ומשעמם בצורה מחרידה. (ולא, ד"א. לא קראתי את הספרים עד הסוף. כמו שאמרנו, כתיבה משעממת מדי)

strahd

New member
בנוגע למשעמם

ביאליק הוא לא משעמם. לאחר שסיימתי את בית הספר החלטתי לבדוק את כל הדברים שלא קראתי שם, כדי לדעת למה כל כך נרתעתי מזה, וגיליתי שרוב הספרים והשירים בבית ספר היו דווקא יפים מאוד, במיוחד ביאליק. מתברר, שבית הספר יצר אצלי איזה אנטי מיידי כלפי כל דבר שהוא ניסה ללמד, ובגלל זה אני ועוד הרבה אחרים שנאו פעם את ביאליק. אפילו "אבא גוריו" זה אחלה ספר, באמת, רק פשוט לא לנסות לנתח אותו, לקרוא אותו כמו שהוא. אני לא חושב שצריך לקרוע את החת בשביל ספר ואז לומר, "וואו, אם כל כך קשה לי לקרוא את הספר, אז הוא בטח ממש משהו מדהים". לא. אם ספר הוא קשה לקריאה, אז הוא ספר משעמם ולסופר אין כשרון כתיבה. לוייס והיקמן (בעיקר לוייס), יש כשרון כתיבה מדהים והכתיבה כל כך זורמת, עד שאתה מסיים את הספר מבלי לדעת שאפילו התחלת אותו. זה אומר שהספרים גרועים, ושוייס והיקמן לא קרעו את התחת שלהם בבניית העולם, בכל אזור, בכל תקופת זמן? היקמן אמר ברעיונות שהוא עבד קשה מאוד על בניית עולם רומח הדרקון. אז נכון, הרשומות הן לא יצירת מופת, אבל הספרים הבאים לאחר מכן השפיעו על הז'אנר לא פחות מספרים אחרים.

Wing Chan

New member
מסכים לגבי הספרים הבאים אחרי

רשומות. חשבתי שדיברו רק על הרשומות.

אויש, רעים!../images/Emo54.gif

אני כנראה היחידה שקראה את כל שרה"ט, לא השתעממה, חשבה שזה מרתק וישבה לקרוא את זה שוב. איך, איך זה יכול לשעמם אתכם???

למעלה