שאלה חשובה...

mayane1

New member
שאלה חשובה...

היי... אתם יודעים עם אחרי טיפול שורש נותנים ג'?? תודה!!!

mayane1

New member
לsimpleMe

אתה בטוח ש3 ג'?? ולמה מילקי מה זה ממש כואב אחרי??

SimpleMe

New member
זה 3 גימלים. מאה אחוז.

ולא יודעת.. מעולם לא עשיתי אחד כזה.. אבל שמעתי שזה כואב.

Lanni

New member
בד"כ לא נותנם גימלים אחרי טיפול

שורש. אני אישית לא עשיתי בצבא עדיין שום טיפול שיניים, אבל חברים שעשו לא קיבלו. קיבלו 3 רק אחרי עקירת שן בינה. ד"א, טיפול שורש אמנם כואב - אבל בד"כ רק במהלך החצי הראשון של הטיפול עצמו. החצי השני לעומתו ממש לא כואב.

SimpleMe

New member
לא מקבלים גימלים על טיפולי שיניים

מקבלים גימלים רק במקרה של עקירה ושל טיפול שורש.. ובשני המקרים זה 3 גימלים.

Lanni

New member
לא..

לפי מה ששמתי לב - על עקירה נותנים גימל אחד (רק לאותו יום בעצם), שזה הגיוני. על טיפול שורש או שלא נותנים, או גימל אחד גם כן. על עקירת שן בינה, שבד"כ מלווה בניתוח כירורגי, מקבלים 3 גימלים.

deathcaster

New member
לא הגר, על ט"ש לא מקבלים גימלים אלא

אם כן זה רופא ממש ממש ממש נחמד

mayane1

New member
לLanni

למה התכוונת במהלך החצי הראשון? מה יש שני טיפולים לטיפול שורש... אני שמעתי שנותנים אנטיביוטיקה אחרי הטיפול וכן נותנים ג'.. אבל זה לא בטוח.

Lanni

New member
כל מה שאני אגיד עכשיו מתייחס לטיפול

שורש באזרחות.. טיפול שורש מורכב משניים (או שלושה, במקרים חריגים) טיפולים. בחלק הראשון (או בשניים הראשונים במקרים החריגים) נכנסים לעומק השן ומוציאים את השורש ומנקים את התעלות בשן. זה החלק שבאמת קצת (או מאוד במקרים מסויימים) כואב. בשיניים האחוריות יש יותר תעלות ולכן העבודה והכאב יותר גדולים בד"כ. אחרי שמנקים את התעלות סוגרים את השן בסתימה זמנית ונותנים לשן כמה ימים להירגע, כדי לבחון אחרי אותם ימים אם באמת העצבים הוצאו (הרבה בודקים את זה עם תרסיס קירור שמכאיב לשן בעלת עצבים). אם אין כאב - ממשיכים בחלק השני (שלישי) בטיפול, שהוא הסתימה הקבועה עצמה. החלק הזה של הטיפול בכלל לא כואב. לא במהלך ולא אחרי. החלק הראשון עלול להיות כואב אצל אנשים מסוימים גם אחרי הטיפול (אצלי למשל הוא לא כואב אחרי, אבל יש כאלו שזה כן כואב להם). אבל לא כאב שמצריך גימלים (אפילו גימל אחד נשמע לי מיותר למען האמת).

mayane1

New member
תודה רבה...

הבנתי, עכשיו זה הרבה יותר ברור לי.. . כנראה שזה יהיה החלק השני בטיפול, אני מקווה שלא יכאב לי ועם לא יהיו ג' אז לא נורא.. עזרת לי מאד תודה רבה!!!

Lanni

New member
את החלק הראשון כבר עשית?

mayane1

New member
אני חושבת שכן..

כן.. את האמת זה היה מוזר כי לא אמרו לי שזה התחלה של טיפול שורש וקצת כאב לי אחרי, ואחרי כמה זמן הם שלחו לי מכתב שאני צריכה להמשיך לטפל בשן הזאת...

Lanni

New member
הבנתי. במהלך הטיפול "חפרו" לך בתוך

השן עם סיכות דקות? (כמו סיכות תפירה עם ראש צבעוני)

coolmood

New member
לרוב אין גימלים אחרי טיפול שורש

שלום מעין, קצת הפחידו אותך וקצת אמרו לך שטויות... טיפול שורש לא אמור לכאוב, בגלל ההרדמה. אם קיימת דלקת חריפה עשויים להיות כאבים בתחילת הטיפול, אולם במקרה כזה הרדמה נוספת בתוך השן אמורה להפיג את הכאב. בכל מקרה, לפי דברייך חלק זה כבר מאחורייך, אז תוכלי להעיד בעצמך שזה לא היה נורא...
אין שום "ספר כללים" הקובע כמה ימי מנוחה יש לתת לאחר כל טיפול, והדבר תלוי בשיקול דעתו של הרופא. לרוב מקובל לתת 1-3 ימי מנוחה לאחר טיפול כירורגי (עקירה, ניתוח חניכיים וכו'), בהתאם למורכבות הטיפול עצמו. לאחר טיפול שורש הסיכוי לכאב הוא קלוש, אין כל פגיעה בפעילות הרגילה, ולכן גם בד"כ אין סיבה לתת ימי מנוחה. אם טיפול שורש נעשה בשן בעייתית יותר, עם מורסה תחתיה או סיבות אחרות שעשויות לגרום לכאב לאחר הטיפול, יתכן צורך בימי מנוחה - אבל בכל מצב אחר פשוט אין צורך... בהצלחה בטיפול!

למעלה