שאלה חשובה

Gnosiophobia

New member
שאלה חשובה

עם נגיד אני חולה, כואב לי הגרון, ויש לי חום קטן 39-40 , עכשיו אני יודע שכוהל מחטא, עם אני נגיד שותה וודקה, או משהוא בסגנון, זה יחטא את הגרון? כי שמעתי שגם בצל מחטא, ועם לועסים בצל זה מחטא את הגרון....

יניב ריז

New member
זה לא יחטא את הגרון.

אלכוהול מחטא רק בריכוז של 70% ומעלה,חשיבות הריכוז נובעת מעצם צורת חיטוי האלכוהול ע"י אוסמוזה ו"יבוש" החיידק.

LordR

New member
תמיד אפשר לקנות פוליש

זה בדרך כלל תשעים ומשהו אחוז.. שתיתי את זה לפני שבוע.. כמעט מתתי!

דרך אגב ,אני ממש רציני

אלכוהול הוא רעיל ? אז איך אפשר לשתות וודקה, יש שם ריכוז של 40 אחוז . זה מלא בהתחשב בכך שאלכוהול רעיל..

ch561

New member
כוהל כמו כל דבר

הוא רעל, תלוי בריכוז בדם. מעל ריכוז מסויים מתים, כמה שאני זוכר קשה להגיע אילו כי מתעלפים קודם. לא חשוב אם שותים 100% אלכוהול או 5%, בריכוז מסויים בדם מתים. (שתייה כרונית פוגעת בכבד באנזימים וגורמת לשחמת הכבד , אבל זה לא קשור). מה שרעיל זה כוהל מפוגל, זה כוהל שמוסף לו 5% מתנול, (מתנול בכבד הופך לפורמאלדהיד, חומר רעיל שפוגע בעצב הראייה וגורם למוות). בכהל חיטוי מוסיפים חומר בעל טעם רע (מאוד מר) זה כדי למנוע מאנשים לשתות אותו, אני בספק שהחומר הזה רעיל. למדתי אם משהו שטען שגם ניתן לשתות כהל מפוגל כי האנטידוז למתנול זה אתנול. הוא מתחרה על אותו אנזים בכבד וכך בעודף הוא מוציא את המתנול והוא עובר חמצון לאצטאלדהיד לא רעיל והמתנול בינתיים יוצא מהגוף בשתן. הוא טען ש95% אתנול מונע מהמתנול להיות קטלני, לא בדקתי לא רוצה לנסות. הוא גם היה משתמש במלח של המעבדה כתבלין לסלט
, ממש ריפלי בליו איט אור נוט
אין לי כוח לכתוב באנגלית. צטערת

לול , מה ההבדל בין מלח, למלח מעבדה

נראה במעבדה קונים סתם מלח רגיל מהחנות, הבחור מנסה לחסוך קצת כסף

מלחים

למיטב ידיעתי המצומצמת, כל תר' יונית היא בעצם מלח ולכן אתה טועה...כך למשל סידן גופרתי, הלא הוא גבס הוא גם תר' יונית(מלח כאמור) למעשה...

ch561

New member
הרבה הבדל

בלי קשר למה שסטיב אמר והוא צודק, אני כן התכוונתי למלח רגיל (מלח בישול). המלח שאנחנו קונים אינו מלח רגיל אלא ברמת ניקיון בהרבה יותר גבוהה, מה שכללית לא פוגע בו ואפשר לצרוך אותו כרגיל (למרות שעל התווית רשום לא למאכל או שימוש ביתי
). כל זה נכון רק אם האריזה היתה בבית! כי המלח מאוחסן יחד עם כימיקלים אחרים וכללית נמצא במעבדה כימית כיוון שהמלח כמו שהוא סופח מים מהאוויר, הוא גם סופח כימיקלים מהאוויר. לא הייתי רוצה להשתמש במלח הזה לשימוש של אוכל. לכן לא מחממים במיקרוגל שעושים בו תגובות כימיות (למרות שיש כאילו שכן
) לא מקררים במקרר של חומרים כימים (שוב יש כאילו שכן)

למעלה