שאלה חשובה

סיזי

New member
אצלי זה כך גם בגלל ב-OCD וגם בגלל

הדכאון. וואו KOMA יש לנו המון דברים דומים. האמת שזה עושה לי נורא נורא עצוב כל המצב הזה. אני עושה השוואה בין איך שמתייחסים אלי לבין איך שהתייחסו לאחים שלי כשהם היו חולים במחלה "פיזית". אין בכלל מה להשוות. עלי לא מספרים לאף אחד, וגם מי שכן יודע, אתם חושבים שהוא טורח להתקשר? לבקר? לשלוח לי גלויות אלקטרוניות? איפה! אני כמו מצורע בחדר שלי. תארו לכם כמה זה מוסיף לבטחון ולהרגשה האישית שלי. גם מאוד מרגיז אותי כשאומרים לי: אולי כדאי בכל זאת למצוא משהו לעשות, איזו עבודה פעם בשבוע, התנדבות וכו´. תגידו, אתם לא מבינים שקשה לי בכלל לצאת מהבית? להתרכז במשהו למעלה משעה? או בכלל בכל דבר שמחייב ריכוז והתחייבות ואפילו לזמן מוגבל? איך שמתחילים לי הלחצים בראש(הרכבת), אם אני לא אעבור למצב מאוזן ולא אנוח, אני אפילו לא רוצה לחשוב איך זה יגמר. די, נואשתי מלהסביר!

סיזי

New member
koma

תאמיני לי שאת שום דבר ממה שציינת בהודעה, בדיוק להיפך!
וכן, זה בטוח ה-OCD ואולי גם קצת דיכאון אם יש לך. וזה לא סתם מילים לנחם אותך, זה מאוד אמיתי וברצינות. אחרת ,מה את אומרת שאני גם אני לוזר חסר תקנה? התשובה שתעני לי, זו התשובה גם לעצמך!

סיזי

New member
ולמה כולם מתעקשים

שהלחצים האלה בראש הם מפני שאני לא עושה שום דבר? מי סובל אני או הם? מי יודע מהי הרגשתי וממה ואיך ולמה לוחץ לי? אני או הם? למה לחולה/לסובל אין שום דיבור בעסק הזה? מי יודע יותר טוב ממנו מה גורם לו להרגיש ולמה? זה ממש מתסכל
. וכל הזמן צריך להסביר מחדש. רק כשתדעו לכם שכל מה שהרגשתי שצריך לעשות לגבי עצמי הוכיח את עצמו. האם הם חושבים שבגלל שיש לנו כאב עמוק בלב, גם שכלנו ניטל מאיתנו? פשוט מדכא.

KOMA2

New member
סיזי יקירי.....................

כשקראתי את מכתבך קיבלתי עקצוץ בלתי מוסבר בעינים. ועכשיו אני על סף דמעות. יש לי נשמה תאומה בעולם הקר והאכזר הזה. רוצים לקחת אותי למעבדות שינה ולכל העולם ועשו לי בדיקות דם והכול תקין ובכל זאת אני רק רוצה לישון. זה גם מעצבן אותי שאומרים לי את זה אבל אני לוקחת את זה בקטע של הבנה שאנשים לא מבינים. אני לא יכולה לצאת לסופר או לגינה ואומרים לי ללכת לעבוד. כשאני רואה סרט שאני מאוד רוצה לראות אחרי 20 דקות בערך נמאס לי ואני מכבה את הטלוויזיה. וסבא וסבתא שלי למרות שהם מאוד מבינים,תמיד שיש לי איזו התחלקות ואני מספרת איזו בדיחה לא מוצלחת הם ישר מקשרים את זה למחלה ומסתכלים עלי בדאגה ואומרים אולי תדברי עם הרופא שיעלה לך את הכדורים? בגלל שכמעט אף אחד לא יודע חוץ מאבא שלי שלא ממש איכפת לו כלום חוץ מהפרנסה שלנו וגם הוא יוצא לי בקטעים של אל תנשכי את השכנים או בואי נזמין זינזאנה לכפר השוודי.. אני צוחקת ומשתפת פעולה אבל בפנים זה מאוד פוגע בי. אז גם אני נרקבת בחדר אז אני מנסה בלית ברירה להפוך אותו למקום נעים. יש לי בחדר טלוויזיה,ומחשב וטלפון וגם מערכת סטריאו ולמרות שזה נשמע מדליק לכל בן אדם לי זה מסב מאוד מעט אושר. הלוואי ושנינו נמצא את האושר הנכסף שאותו אנו מחפשים. אמן

סיזי

New member
../images/Emo7.gif ממש כואב בשבילך.

לי יש טלויזיה, ווידאו בחדר. ממש מילה במילה כמעט כמוך. הזדהיתי עם הרבה דברים. KOMA לי יש שיטה משלי, שעוזרת לי חוץ מכדורים. האם את נעזרת בכדורים בלבד? כי אם את במצב כמו שלי,אז זה לא נראה לי מספיק. זה לא מצחיק הבדיחות של אבא שלך. אם אביך היה איתך עם הרופא, האם הרופא היה יכול להסביר לו להפסיק? וKOMA קצת התבלבלתי, זו לא היית את שאמרת שכבר הבראת מזה? או ששוב התבלבלתי עם מישהו אחר?

KOMA2

New member
השיטה:להתפגר.

לא התבלבלת-אבל למרות זאת האורח חיים שלי דפוק בלי קשר למחלה ולכן אני אמרתי לך בהתחלה שאני דפוקה. (אל תדאג עם הזמן תבין את זה). יש לי פה ושם התקפים בתקופה האחרונה... ורק שתדע שאם אבא שלי היה עם הרופא באותו חדר שניהם היו צוחקים עלי. אופס שכחתי,זה כבר קרה! טוב,חשבתי עליך בלילה ולפחות עכשיו יש לי איזשהי תקווה קלושה שאני לא היחידה בעולם... הייתי שמחה לדעת מה השיטה שלך כי על השיטות שלי חל חוק התיישנות.

KOMA2

New member
תודה רבה!

המחמאה שלך נגעה לליבי. בקשר לחוג או לקורס זה מה שכולם אומרים לי אבל אין לי את הכוח לצאת ולעשות את זה ואם אני כבר עושה את זה אני אחרי רבע שעה בורחת. בכל מקרה אני יודעת שאין לי ברירה ובמוקדם ובמאוחר אני אצטרך לעשות את זה אני רק מקווה שבמאוחר.

לאב

New member
לקומה ../images/Emo24.gif

זה נראה לי כזה בזבוז, כי לפי מה שאת כותבת את נשמעת חמודה ופיקחית, אני יכולה להבין שקשה לך לצאת מן החדר או להתחייב למשהו שדורש התמדה ולוח זמנים מסודר, אבל אולי יש אפשרות להתחייב למשהו שהוא פחות "דורש" לדוגמא - כתיבת סיפורים קצרים או ספר - שאת יכולה לעשות בזמנים שבהם את מסוגלת לכך ולוותר בזמנים אחרים או.. ציור או פיסול או .. להחזיק בעל חיים שיהיה באחריותך ושהתויות שהחברה מדביקה עלינו לא יקבעו כלום באהבה שהוא מסוגל לתת יכול להיות שאני סובלת ממינון נמוך יותר של הפרעה ולכן אין הפרעה בתפקוד שלי, ואני מציעה הצעות שאינן מתאימו, מצד שני אולי דוקא בהסתכלות שלי כאדם שוא חצי בחוץ יכול להיות משהו מועיל?

לאב

New member
שגיאות כתיב

קראתי את ההודעה שלי והזדעזעתי - נא להתעלם מהשגיאות

KOMA2

New member
לאב קריאת מחשבות?

יש לי ארנבת והיא מעניקה לי יותר אהבה מאשר בני האדם שלצידי... (אוף זה נשמע נורא) ויש לי ספר שלם עם שירים וסיפורים שכתבתי.

לאב

New member
קומה

רואים שיש לך כושר ביטוי טוב בכתב - ניסית לפרסם משהו? לי יש כיום כלב, ואני מאד אוהבת אותו, אבל המקום שלי אליו בלב נעשה קצת קטן כי יש לי בעל ושלושה ילדים לאהוב, והכלב נשאר קצת מאחור אבל בגיל ההתבגרות - כשהרגשתי שאני מבודדת, כי לא הייתי פופולרית במיוחד הכלב שהיה לי אז היה מקור להמון אהבה וניחומים

למעלה