שאלה חשובה!!!

M n M

New member
שאלה חשובה!!!

אני חייב מישהו שילמד אותי לפחות את הבסיס של past progressive כי יש לי בוחן יום אחרי שנגמרת החופשה והמורה שלי "מלמדת" חרא והיא מלמדת רק את עצמה אז אני מקווה שאתם יכולים לעזור לי כי אני קצת מסתבך...

אוקיי... תפתח את הקישורייה של

הפורום... שם יש אתר שמספק הסבר על כל אחד מהזמנים... Rogue הדמוקטטור הגדול

Past Progressive

הרעיון מאחורי הזמן הזה זה משהו שקרה בעבר שאו שהתרחש ברציפות לאורך זמן מה, או שהיה באמצע התרחשות כמשהו אחר התרחש. יש 3 שימושים מובדלים זה מזה במטרת המשפט ובשימוש בזמנים. 1. ישנה פעולה אחת בלבד והיא ב-past progressive למשל:
The baby was crying all night I was waiting for you for hours​
הדגש פה הוא על ההתמשכות והרציפות יש גם דוגמא קצת שונה:
At nine o'clock I was already sleeping​
השימוש כאן קצת דומה למספר 3, רק שבמקום שתהיה התרחשות אחרת מדברים על זמן מסוים (תחשוב על שאלה שהמשטרה יכולה לשאול: What were you doing at nine o'clock) 2. שתי פעולות שהתרחשו פחות או יותר במקביל זו לזו ולא הפריעו זו לזו. שתיהן יהיו ב-past progressive
While I was washing the dishes my brother was watching TV. He was walking to his grandmother's house while it was raining outside.​
3. פעולה שהיתה במהלך התרחשותה בזמן שפעולה אחרת התחילה והסתימה. הפעולה שהיתה במהלך התרחשותה תהיה ב-past progressive בעוד הפעולה שהתחילה והסתימה באותו זמן תהיה ב-past simple. דוגמאות:
The phone rang while I was taking a shower. As Tomer was leaving the room, Tal suddenly rushed in. We were washing our car when it started to rain.​
מילות זמן אופייניות: when לפני החלק שב-past simple while ו-as לפני החלק שב-past progressive אגב, שימו לב שאפשר להחליף בין שני החלקים:
I was leaving the room when he came in. When he came in I was leaving the room.​
מקווה שזה יותר מובן עכשיו.

את נהדרת ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

אין מה לעשות... כשמנהל הפורום מכיר את השפה לא מהביצפר אז הוא יודע אינסטינקטיבית מה מתאים אבל לא מזהה past progressive גם אם הtense המרושע בועט לו בישבן... תודה
Rogue שכל מה שהוא יודע זה שאיננו יודע

dor302

New member
תודה רבה :)

זה רק עוזר לי לידע ואני מת על הסברים כאלה המון תודות!

למעלה