מה קרה לפני שלוש שנים
פעמים רבות אני שומעת את השאלה הזו נשאלת על ידי מטפלים, ותוהה... לעיתים, מה שקרה לפני שלוש שנים הוא לא דבר גדול ומשמעותי שניתן לזכור אותו. מה שקרה היה רק טריגר קטן שהפעיל משהו מהותי וגדול יותר, שאינו בהכרח קשור ישירות אליו. לכן הבקשה לחטט ולזכור מה שקרה לפני שלוש שנים, אינה בהכרח בקשה ריאלית או יעילה בטיפול. בטיפול בהילינג, לעיתים אנו "מנקים" מקום מסויים בהילה, ועוזרים לו להתרפא, ובדיוק מתחתיו, אנו מוצאים מקום חדש שפגוע ויש להתייחס אליו. טיפלתי פעם באדם שאצלו נחשפו חמש פגיעות כאלה, האחת מתחת לשניה. רק כשהגענו לשכבה שלפני האחרונה, הוא נזכר בפגיעה שהייתה טריגר לכאב, ולפניה לטיפול. אבל בשלב זה,זה לא היה יותר מאשר פריט מידע, כי המטרה הושגה, השיעור נלמד והתועלת הופקה. אני חושבת שלעיתים יש לנהוג בשיטת "נעשה ונשמע", להתחיל לטפל, ואחר כך לשמוע מה עולה ולהתייחס אליו. מטופלת נוספת עברה ארוע של דיכאון קשה כשילדתה הגיעה לגיל שבו היא עברה התעללות מינית. האם נראה לכם שהיא יכלה לענות לשאלה "מה קרה דוקא עכשיו?" לפני הטיפול? העיתוי והסיבות חשובים, אך לעיתים הדרך היחידה להגיע אליהם היא דרך הטיפול עצמו. ולעיתים קשה לדעת גם אז, וזה לא מפחית את היכולת להתרפא. לעיתים התשובה נמצאת במקום שאין לנו גישה מודעת אליו, בגילגול קודם למשל. אני משתדלת להזהר מתאוריות. לעיתים הן מלמדות ומועילות,לעיתים הן מהוות מקור לתסכול, לעיתים המטופל חווה אותן כהאשמה, ולעיתים הן אינן אלא רציונליזציה בתחפושת. בברכה שרון