שאלה חשובה

mmichalf

New member
שאלה חשובה

אני רוצה לדעת אם יש קשר בין דלקת עיניים,בעיות עיכול ובעיות פרקים.. תודה.

קשר בין מחלות

שלום אם הבעיות נמצאות אצל אותו אדם אז הקשר הוא האדם שנושא אותן. קשר אחר הוא סדר הופעת המחלות והטיפול בהן. בראיה ההומאופתית(ובטח גם בדיסציפלינות האחרות) המחלה נודדת מרמה שטחית לרמה יותר עמוקה ויותר מסוכנת, בייחוד אם קרו דיכויים בדרך (ז"א טיפול שהעלים את הסימפטום). קשר נוסף הוא הרגישויות של אותו אדם- אם יש לו מערכות שרגישות יותר (מסיבה גנטית למשל) אז המחלות יצאו באיברים הללו. בברכה עירית פרידמן

mmichalf

New member
המשך הבעייה...

אותן הבעיות הן אצל אותו בן אדם.. דלקת עיניים של שנתיים וחצי.. שאף רופא לא הצליח עוד להעביר.. בעיות עיכול: בחילות אחרי אוכל.. או סתם ככה.. כאבי בטן אחר אוכל.. בעיות פרקים: בעיות בברכיים.. קושי בלשבת עם רגליים משולבות, בריצה, קיפול הברכיים..

המשך שאלות

בן כמה הוא? ממתי התחילו הבעיות? באיזה סדר? במה הוא טופל? מה עזר? האם במצב הנוכחי כל המחלות פעילות? נסתפק בזה בינתיים... עירית

mmichalf

New member
תשובה

בת 18 וחצי הבעיות התחילו : הדלקת עיניים לפני שנה וחצי הבעיות עיכול לפני שלוש שנים בערך בהפסקות. הברכיים היו במשך שנים. הטיפול היה רק על העיניים עם יותר מעשרה רופאים שאף אחד מהם לא הצליח להעביר את זה לגמרי. בהתחלה היו סטרואידים אחר כך טיפות במקום דמעות בהמשך גם היה טיפול הומאופטי והוליסטי ועכשיו עוד נסיונות בהמואופטיה וטיפות לאלרגיה. הטיפול שעזר הכי הרבה זה היה הטיפול ההוליסטי שהביא את המצב בעיניים ליותר טוב אבל גם לא העביר את זה לגמרי והדלקת עדיין קיימת וכואבת במצב הנוכחי כל המחלות פעילות לגמרי.

freearth10

New member
עיניים

האם הבעיות בעיניים הם בעיקר באביב? מה קרה בסביבתך הקרובה ל]פני 3 שנים? האם היה איזה שהוא מעבר אותו היה לך קשה לעכל? את צריכה לעשות בדק בית. לזרוק את כל מה שכבר לא מתאים לך. ואז לא יצטטרכו המחלות שרק עוברות עכשיו ממקום למקום להציק לך עוד.

mmichalf

New member
חשבתי

חשבתי הרבה על מה שקרה לפני שלוש שנים.. כבר הרבה מאוד זמן. ואני לא מצליחה לחשוב על משהו.. לפחות לא לכל הדברים.

ועוד שאלה

גיל 18 זה גיל קצת צעיר לצבור בו מחלות. גם אותי מעניין למה לקית בכל המחלות הללו. אני מנסה למצוא את הסיבה/סיבות למחלות בראיון ארוך שאני עורכת עם המטופל ולא כאן המקום לעשותו. כהומאופתית כן מעניין אותי איזה טיפול את מקבלת וגם, מה זה "טיפול הוליסטי"? עירית

mmichalf

New member
עוד תשובה.

טופלתי בשיטת ipc אם את מכירה.. אני לא ממש יודעת להסביר יותר, לא פה לפחות. אני מסכימה איתך שפה זה לא המקום לפתוח הכל.. כרגע אני שוב ברפואה הקונוונציונלית, מנסה שוב רופאי עיניים. הרופא שהייתי אצלו אמר משהו על השילוב בין השלושה ועל מחלה שמשלבת את כולם. ואני לא ממש זוכרת מה הוא עוד אמר על זה והוא גם לא העמיק בזה.. אז רציתי לדעת אם באמת יש משהו כזה.

הבהרה

IPEC זה לא הומאופתיה! הם מכניסים את המילה הומאופתיה במילות ההסבר שלהם אבל הם בהחלט לא ....ולכן את לא טופלת בהומאופתיה. הומאופתיה ושיטות טיפול אחרות אכן רואות את האדם כמכלול אחד של גוף ונפש ומטפלות במיכלול הזה ולא בעיניים לחוד או בברכיים לחוד. בהומאופתיה זה מתבטא בנתינת תרופה אחת בלבד לכל התחלואים ז"א לאדם. (חברים אחרים בפורום ייתנו לך אולי תשובה איך זה אצלם) בהחלט שאלה חשובה לגביך היא-מה קרה לפני 3 שנים שעורר את מערכת העיכול ואח"כ העיניים לזמן כ"כ ארוך? עירית

מה קרה לפני שלוש שנים

פעמים רבות אני שומעת את השאלה הזו נשאלת על ידי מטפלים, ותוהה... לעיתים, מה שקרה לפני שלוש שנים הוא לא דבר גדול ומשמעותי שניתן לזכור אותו. מה שקרה היה רק טריגר קטן שהפעיל משהו מהותי וגדול יותר, שאינו בהכרח קשור ישירות אליו. לכן הבקשה לחטט ולזכור מה שקרה לפני שלוש שנים, אינה בהכרח בקשה ריאלית או יעילה בטיפול. בטיפול בהילינג, לעיתים אנו "מנקים" מקום מסויים בהילה, ועוזרים לו להתרפא, ובדיוק מתחתיו, אנו מוצאים מקום חדש שפגוע ויש להתייחס אליו. טיפלתי פעם באדם שאצלו נחשפו חמש פגיעות כאלה, האחת מתחת לשניה. רק כשהגענו לשכבה שלפני האחרונה, הוא נזכר בפגיעה שהייתה טריגר לכאב, ולפניה לטיפול. אבל בשלב זה,זה לא היה יותר מאשר פריט מידע, כי המטרה הושגה, השיעור נלמד והתועלת הופקה. אני חושבת שלעיתים יש לנהוג בשיטת "נעשה ונשמע", להתחיל לטפל, ואחר כך לשמוע מה עולה ולהתייחס אליו. מטופלת נוספת עברה ארוע של דיכאון קשה כשילדתה הגיעה לגיל שבו היא עברה התעללות מינית. האם נראה לכם שהיא יכלה לענות לשאלה "מה קרה דוקא עכשיו?" לפני הטיפול? העיתוי והסיבות חשובים, אך לעיתים הדרך היחידה להגיע אליהם היא דרך הטיפול עצמו. ולעיתים קשה לדעת גם אז, וזה לא מפחית את היכולת להתרפא. לעיתים התשובה נמצאת במקום שאין לנו גישה מודעת אליו, בגילגול קודם למשל. אני משתדלת להזהר מתאוריות. לעיתים הן מלמדות ומועילות,לעיתים הן מהוות מקור לתסכול, לעיתים המטופל חווה אותן כהאשמה, ולעיתים הן אינן אלא רציונליזציה בתחפושת. בברכה שרון

freearth10

New member
יש כאלה שזוכרים

ויכולים במחשבה בלבד על אותה התקופה לשלוף ארוע מהתת מודע. ברגע שאנחנו עושים את הקישור בין המחלה לתקופה דברים מתחילים לזוז. את צודקת, הרבה פעמים הבעייה יושבת עוד בתקופת הלידה או ההתעברות (ויתכן - אני לא מתמצאת בזה עוד בגלגול הקודם), אבל אם אפשר לעזור לבן אדם בשאלה פשוטה - שמעלה אצלו סדרה של אסוציאציות - זוהי כבר התחלה טובה. בטיפול בקנסיולוגיה אנחנו מתחילים בגיל שיצא ומתחילים בו את הטיפול. הוא מבחינת הגוף בעדיפות ראשונה. זה לא אומר שזה גיל הסיבה. זהו גיל שהארוע הזה קשור אליו והמטוופל מוכן להתחיל לקלף את בצל הרגשות דווקא איתו. כשלי קורא משהו השאלה הראשונה שאני שואלת:למה עכשיו. מה קרה לפני יום או יומיים, מה זה קשור למקום הכאב עצמו. הרבה פעמים זה מעלים את הכאב, כי המסר כבר נגלה. מאיה

מה קרה לפני שנים

שלום שרון. אני מסכימה איתך לגמרי שלא תמיד אפשר לדעת מה קרה טרום המחלה. אבל לפחות בהומאופתיה השאלה הזאת יכולה לתת כיוון חזק מאד למקרה, לכן אנחנו מאד מתעקשים עליה. בהחלט לא מחפשים טראומות גדולות. אם אני מבהירה שאני לא מחפשת דברים גדולים, אז באות תשובות לשאלה. זה יכול להיות שהתחלפה מטפלת לילד או שהוא נורא נבהל מכלב ברחוב. זה יכול להיות אנטיביוטיקה או חיסון ולפעמים חופרים וחופרים ולא מוצאים. אז הולכים הלאה. בהחלט ייתכן שזה עניין של גלגול קודם וגם את זה אני לוקחת ברצינות כשזה עולה. מבחינתי למחלה תמיד יש סיבה ואני מאד רוצה למצוא אותה. בברכה עירית

השתקפויות

תודה לשתיכן על תשובותיכן היפות, מצאתי את עצמי קוראת ומהנהנת... וזה רק סימן מבחינתי שמדובר בנושא חשוב ורב היבטים בטיפול. זו זכות עבורי לשמוע ולחוות את נקודת מבטו הייחודית של כל אחד, ואני מודה לכן על כך. בברכה שרון

freearth10

New member
אם זה מתאיםל../images/Emo54.gifים, אז אולי גם

לאנשים. חלק ממאמר שמצאתי בפורום השכן פורום חתולים: חתול שמרגיש כאב או פחד מחזיק את אוזניו צמודות אחורה לראשו ואת גופו סמוך לרצפה. הוא אומר: "אל תתקרבו אלי, עיזבו אותי בשקט". אם לא תזהו סימן אזהרה זה, ותתקרבו ללטף אותו, הוא יתקוף אתכם. במקרים כאלו, התמקדו בזיהוי וטיפול בבעיה שעוררה את ההתנהגות. קודם כל גשו לבדיקה וטרינרית. אם הסיבה להתנהגות היא כאב, צריך לזהות את הבעיה הרפואית ולטפל בה מיד. אם הסיבה להתנהגות אינה כאב, ניתן להניח שמדובר בתגובה לפחד. נסו להיזכר מה היתה הסיטואציה כשהחתול תקף או מה השתנה בבית לאחרונה. אולי תוכלו לזהות ולנטרל את הסיבה לפחד.(הדגשה שלי)

למעלה