שאלה חשובה!!!!

Boscorelli

New member
אמממ

זה טעות לדרוש תעודת בגרות.... כבאים לא צריכים להיות מוכשרים בביולוגיה אנוטמית כדי להיות כבאים... לפי דעתי מספיק 12 שנות לימוד... גובה? מי דיבר על גובה??? תעודת יושר... תמיד שמעתי על זה אבל מה זה בכלל??? ורישיון... עדיף לעשות את זה תוך כדי הקורס לא?

לא אמרתי לדרוש

אלא רק לתת עדיפות. זה רק ישפר את מצב הכבאות בארץ מבחינת תדמית ובטח מעוד בחינות שלא הזכרתי. תעודת יושר זה תעודה כזאת שאומרת שאתה לא פושע... או משהו כזה. הגבלת גובה באמת לא צריך.

Ribak

New member
תעודת יושר

לאבא שלי יש חבר , שהיה מעורב בתאונה קלה עם הרכב , אישה נכנסה בו או הוא בא , לא זוכר , בקיצור הוא יצא מהאוטו והתחיל לריב איתה וב"טעות" הוא נתן לה סטירה , היא פתחה לו על זה תיק במשטרה , ולפני כמה זמן הוא רצה לגמור עם מקצוע שמאי רכב , והוא היה צריך תעודת יושר מהמשטרה , והוא לא קיבל בגלל המקרה הזה , והוא שלח מכתבים לנשיא המדינה ולמי לא כדי לבטל את זה , ואני לא בטוח שעד היום הוא הצליח ..

אני יוסיף גם את דעתי

בגרות מלאה, תעודת יושר, יוצא יחידה קרבית, מבדקי התאמה, תקופת ניסיון, מצב בריאותי תקין וכמובן עדיפות לצופים, מתנדבים וילדי כבאים לאחר שעמדו בדרישות הנ"ל אלה הדרישות שלדעתי יש לדרוש היום ולמרות שהם נראות מחמירות לדעתי יעמדו בתור מעומדים שתהייה דרישה

Boscorelli

New member
כמה דברים:

למה אתה צריך תעודת בגרות מלאה??? ואם אני ג'ובניק??? ילדי כבאים??? מה הקשר?

אני חושב

שילדי כבאים היה בצחוק. ציניות. ולמה שלא תהיה העדפה למי שיש לו תעודת בגרות מלאה ופרופיל גבוה? כמובן שכשמישהו ניגש להתקבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו, אבל למה שלא תהיה העדפה? כמו שבמקצועות אחרים יש העדפות כאלה ואחרות, גם כאן צריך. שלא ניראה כמו עובדי זבל.

Max M

New member
כמה דברים

אני לא מבין למה צריך שכבאי יהיה יוצא יחידה קרבית ומה הקשר ילדי הכבאים

ילדי כבאים

היום אני עובד רק 6 שנים במערך הכבאות עד גיל 65 אני יעבוד 40 שנה בערך אחד שעבד 40 שנה הייתי רוצה לדעת שהמערכת תסייע לילדי ותתן עדיפות לילדי כבאים אחרי שעברו את יתר הדרישות אני חושב שסדר העדיפיות צריך להיות קודם מתנדבים ולאחר מכן ילדי כבאים

Boscorelli

New member
אבל...

בסדר בגרות מילא זה עדיפות אבל לא שוללים את מי שאין לו תעודה... אבל ילדי כבאים? איזה הכשרה וניסיון יש להם???

לא לכל מי שניגש לקורס

יש נסיון קודם, להזכירך. ראובן העלה נקודה חשובה ואני חושב שהוא צודק. בן אדם שעובד 40 שנה במקצוע מסויים רוצה לדעת שיידאגו לילדים שלו במידה ויצטרכו.

../images/Emo124.gifלכל חברי הפורום

בעקבות השאלה על תנאי קבלה במערך שרותי כבאות והצלה התפתח כאן ויכוח וגם הצעות למכביר , תנאי הקבלה נקבעו בחוק שרותי כבאות ובהוראות מכ"ר כך שכל ההצעות שיש כאן הן בטלות בשישים , ואין כאן שאלה של ילדי כבאים או לא, מי שמתאים ועומד בדרשות מתקבל , ואם עלה הרעף ל 12 כיתות לימוד זה מצויין , וכדאי שתיבדקו מה הן הדרישות בעולם המערבי לקבלה בשרותי כבאות והצלה , גם מערך הכבאות צריך להיתקדם עם רוח הזמן , לכן גם כל עשור הדרישות עולות , וכבאי כיום צריך להיתמודד עם כל הטכנולוגיה החדשה ולכן חייב הכבאי להיות עם השכלה רחבה , ולא רק ראש על מנת להשלים את צורת הגוף,

למעלה