שאלה חשובה

אבי767

New member
שאלה חשובה

אחרי שהגשנו את כל המסמכים וקבעו לנו ראיון לב1
אני וחברה שלי מתכננים אולי לנסוע לחו'ל לפתוח עסק
במידה ואני חוזר לפה אני צריך שוב להגיש את כל המסמכים מהתחלה
חשוב לציין אנחנו ממשכים להיות יחד ויהיה לנו הוכחות לזה שאנחנו יחד

stkachov

New member
כנראה שכן

אם תסעו לחו"ל, התיק שלכם ייסגר. הוא לא יחכה בהולד. אח"כ כנראה שתצטרך לפתוח תיק מחדש, כולל כל הפרוצדורה. חוץ מזה, האישורים שמגישים, חייבים להיות מעודכנים.

אבי767

New member
היי

רגע אני רוצה להבין
שוב תעודת רווקות וכו' ?
אנחנו ניסע יחד ונראה להם שהיינו כל התקופה ביחד !!
עדין נצטרך הכל הכל ?

stkachov

New member
הכי טוב לשאול בלשכה.

אבל לפי דעתי כן.

הוכחות תצטרכו להראות בכל מקרה. מסמכים שהם חובה לתהליך, נדרשים בלי קשר להוכחות שלכם.

Commander Bauer

New member
האם יש לך אזרחות אחרת? אם כן יש לך עוד אופציה

וותר על האזרחות הישראלית, ולפי פסיקת בגץ האחרונה, אם וכאשר "תעלה" לחור הזה מחדר תחת חוק השבות, בת הזוג מקבלת אזרחות אוטומטית ללא התהליך המדורג.

stkachov

New member
אל תטעה

זה לא אוטומטית, ואם יעשה זאת שלא בתום לב(כלומר רק על מנת לעקוף את ההליך המדורג) דביר להניח שלא תקבל כלום.

הפסיקה מעניינת, אבל המצב רחוק מאוד מלהיות פשוט כפי שאתה מתאר.

prizman

New member
זה קצת יותר מסובך.

על תושבות אפשר לוותר רק לאחר 5 שנים וכפוף לאישור משה"פ שרשאי גם לא לאשר,
על אזרחות זה כנראה יקח יותר זמן ודורש אישור שר הפנים.
אם החזרה תהיה בסמוך לויתור תהיה בעיה.
בכל מקרה מדובר על בערך 10 שנים ואולי יותר. זה לא משהו שמתכננים.

Commander Bauer

New member
יש אנשים שהיגרו וויתרו להם על תושבות מהר

למשל בבלוג אחד זוג הגישו בקשה לביטוח לאומי וקיבלו וויתור תוך פחות משנה מעזיבת הארץ.

חוץ מזה, אם לאיים בעשיית צרות לישראל, יאותו לוותר מהר יחסית.
למשל לאיים למכור את הדרכון לגורמי טרור :) כשאני בחול, ישראל לא תוכל "להעניש" אותי על כך, ולכן יעדיפו שלא לשים מכשולים.

stkachov

New member
אתה קרימינל לא קטן

רק אתה שוכח שהמעשה מוציא אותך מזכאות לחזור לישראל על פי חוק השבות שמסייג את הזכאות כלפי מי ש:
(1) פועל נגד העם היהודי; או (2) עלול לסכן בריאות הציבור או ביטחון המדינה; או (3) בעל עבר פלילי העלול לסכן את שלום הציבור"

במקרה של ההצעה שלך... כל התשובות נכונות.

Commander Bauer

New member
פעולה נגד ישראל != פעולה נגד העם היהודי

(3) - אין לי עבר פלילי
(2) - זה נחמד, מלבד כך שזה מתייחס ספציפית להווה ולא לעבר :)
כלומר רק אם אני מסכן את ביטחון המדינה בזמן הגשת הבקשה.
העבר לא נחשב לפי פיסקה 2.

stkachov

New member
סבבה. בהצלחה. תנסה וספר לנו על התוצאות

een ogenblik

New member
מכירת דרכון ישראלי לגורמי טרור

היא פעולה פלילית, ולכן יהיה לך עבר פלילי.

Commander Bauer

New member
בישראל, לא בארה"ב/קנדה או כל מקום אחר

שם זה לא מעניין את הרשויות, זה לא נשק, וכו'.. אני לא מזייף שום דבר.

een ogenblik

New member
הפשע הוא נגד ישראל

אחי לכך ובהתאם לזאת, את ישראל זה יעניין גם אם זה לא רישום פלילי באף מדינה אחרת.

חוץ מזה - עזרה לארגון טרור היא פשע בהרבה מאוד מדינות בעולם המערבי, ומכירת דרכון חוקי למהדרין של מדינת ישראל הוא עזרה לארגון טרור. אבל זה לא ממש משנה, כי בוצע פשע נגד מדינת ישראל, ומדינת ישראל תביא זאת בחשון כשתחליט האם לתת לאותו מבצע פשע נגדה אזרחות.

Commander Bauer

New member
תלוי איך אתה מגדיר "עזרה" כמובן- צריך להוכיח

עזרה מוגדרת רק עם זה הייתה עזרה פעילה ומכוונת.
זאת אומרת, אם סתם מכרתי לבן אדם ולא לארגון ספציפי, זה כבר לא יותר ממכירה של מסמך מקורי מבחינת הרשויות.

הרי אני לא יודע מה יעשה איתו הקונה, אז איך זה "עזרה" לארגון טרור?

ולבסוף, קצת יצאנו מפרופורציה של מטרת הדיון - רוב הסיכויים ששר הפנים לא יסרב לבקשת ביטול אזרחות, ולכן לא יהיה צורך להפעיל סנקציות קיצוניות נגד ישראל.

een ogenblik

New member
דרכון אינו רכוש של הנושא אותו

דרכון הוא רכוש המדינה במנפיקה, שהאדם נושא אותו איתו כדי להוכיח את זהותו ולאפשר לו לעבור בין מדינות כאזרח. מכירה של דרכון כזה היא אסורה בתכלית האיסור, ונחשבת לפעילות פלילית. מכיוון שפוטנציאל הסיכון הוא רב בהקשר של דרכון ישראלי, אין זה משנה כלל למי מכרת, וזו תחשב עזרה לפעילות טרור. מה שצריך להוכיח הוא שאתה ידעת שמכירת דרכון ישראלי עלולה לסייע לפעולת טרור, ולא שהיא שימשה לפעולת טרור. מכיוון שעשית שימוש באיום הספציפי הזה, סיפקת את ההוכחה בעצמך.

ולא, לא יצאנו כלל מפורפורציה. אתה זה שטען שאפשר לאיים על המדינה במכירת דרכון ישראלי לארגון טרור כדי להשיג מה שרוצים ממנה. אז אי אפשר. איום כזה עלול להוביל אותך למקומות שונים לחלוטין מאלה אליהם כיוונת. בעצם, לא עלול, אלא סביר להניח שיעשה זאת..

Commander Bauer

New member
אני לא מצליח למצוא חוקים בנושא, אז כנראה

שאתה טועה, ולפחות בארה"ב וקנדה, (מכירה של) מסמך של מדינה אחרת אינו מעניין את החוק.

וודאי שזה משנה למי מכרתי, "פוטנציאל הסיכון" של ישראל אינו שיקול אצלי, ולא מעניין אותי בכלל.
אם מחר אני מוכר נוסחה כימית או שיטה כלשהי או משהו למישהו, והוא השתמש בזה למטרות טרור, אז מה אני אוטומטית אשם בעזרה לארגון טרור, רק כי ידעתי שאותה נוסחה או חומר כימי אפשר להסב לשימוש שלא למטרות שלום? ממש לא...

אותו דבר נכון גם פה, מכירה לגורם ללא ידיעה של כוונותיו, אינה פלילית.
ואדייק לגבי ה"איום" - האיום הוא על ישראל, לא על מדינה X, ולכן שוב פעם, לא רק שלא יהיה אכפת למדינה X, גם זה לא יכול לשמש כהוכחה לעזרה לארגון טרור.
למה? כי זוהי ראיה נסיבתית, שתספיק אולי למעצר וחקירה, אך לא תעמוד מול בית משפט ועורכי דין שיידעו היטב לטעון, שמאז ה"איום", ירדתי מהנושא, ופשוט מכרתי את המסמך למי שהיה מוכן לשלם עבורו, ללא שום כוונה פלילית.

בסוף הדברים הללו נסגרים או מחוסר אשמה, או מחמת הספק.

een ogenblik

New member
מכירת דרכון אינה זהה למכירת כל פריט אחר

אין אדם ישר סביר שיקנה דרכון. מי שקונה דרכון לעולם יקנה אותו עבור פעולה שאינה חוקית, לאחר שכבר ביצע את העברה של קניית הדרכון עצמה.

אתה מכיר את המונח "סיוע ל..."? אם דרכונך סייע לארגון טרור לבצע פעולת טרור מול מטרה ישראלית בין אם בישראל ובין אם מחוץ לישראל, אין זה חשוב אם ידעת או לא (ואדם סביר ידע שמכירת דרכונו עלולה לשמש לשם כך, ולכן לא צריך להוכיח זאת), אתה אשם בסיוע לארגון טרור לביצוע פעולת טרור. אם הפעולה בוצעה מחוץ לישראל, אז אתה אשם גם בעיני המדינה בה בוצעה הפעולה.

אך זה אינו מעניין אותך. מה שמעניין אותך היא תגובתה של ישראל לאיום שלך למכור את דרכונך, כדי שיוותרו לך על אזרחות ישראלית. התגובה לאיום שכזה לא תהיה זו שאתה חפץ בה.

little junebug

New member
לישראל יש הסכם הסגרת קרימנלים עם ארה"ב וקנדה

ויחסים דיפלומטיים מעולים,נגיד ודבר כזה קורה המשטרה המקומית תתפוס אותך ותעביר אותך אחרי שהות מסויימת בכלא מקומי לישראל.
בצרפת למשל אתה יכול לעשות את זה כי אין הסכם הסגרה.

Commander Bauer

New member
אני חושב שהסכם הסגרה תופס לגבי פשעים...

פשעים שבוצעו בשטח המדינה המבקשת!! ישראל לא יכולה לבקש הסגרה על "פשעים" שלא בוצעו בשטחה חחחח זה הזוי מה שאמרת :)
תחשוב על המשמעויות של זה, זה אומר שחוק של מדינה אחת תקף על מעשיך במדינה אחרת, וזה לא נכון.

למעלה