שאלה חשובה

little junebug

New member
אוקיי כנראה שלא הבנתי את "התוכנית" של עד הסוף

בכל אופן לא נראה לי שחוקי בקנדה או בארה"ב לסייע לאירגון טרור או לסייע בזיוף זהות(במיוחד בדרכון!), במקרה שתופסים אותך אחרי הכלא תשלח ישר לישראל גם אם כבר תהיה אזרח.

Commander Bauer

New member
זה לא משהו שאני עושה - אני מוכר מוצר מקורי

הדרכון הישראלי. מה שעושה עם זה הקונה לא קשור אליי, ולכן לא אואשם בזיוף.
חוץ מזה אוכל לוותר על האזרחות רק לאחר שתהיה אזרחות מקומית, כך שלא יוכלו לגרש בכל מקרה :)

little junebug

New member
דרכון זה מסמך שאסור למכור/לקנות

כמו שאתה לא יכול לקנות סושיאל סקיורטי נאמבר-כדוגמא אתה יכול לקרוא את הדף האחרון בדרכון הישראלי שלך ותהיה בטוח שאותם מילים כתובות בכל דרכון שהוא-מדובר בעבירה פלילית.
מקסים איך אתה מתכנן להיות עבריין עוד לפני שבכלל מצאת דרך להגר.

bluetartuga

New member
הכי מדהים אותי...

שאתה עדיין עונה לו...
קבל תעודת (ברוח השרשורים האחרונים בפורום) "בעל עצבי ברזל"

Commander Bauer

New member
זה בסדר, רק מבחינת ישראל אסור למכור :)

מבחינת מדינה אחרת, אין זה משנה כל עוד לא מנסים למכור דרכון שלה.

אני שמח שאתה מוקסם, אך אתה עדיין מקדים את הזמן - עבריין הוא (במקרה הגרוע), העובר על החוק המקומי.
בגלל שבמדינה X, אין חוק שאומר "המוכר דרכון ישראלי/זר אחר, עונשו Y", אינני עבריין.

לגבי ישראל? מבחינתי שיגידו מה שרוצים, שיגידו שאני היטלר - לא מזיז לי באמת מה ישראל תגיד או תעשה, שתתפוצץ.

קרלטון

New member
אתה טועה

יש עבירות שהתחולה עליהן היא פרסונלית או פרוטקטיבית, ולגביהן מדינת ישראל יכולה לפתוח נגדך בחקירה פלילית ולהמשיך להעמדה לדין (תוך בקשת הסגרה) גם אם בוצעו מחוץ לגבולות המדינה.

אני מקווה שכל קו הדיון הזה הוא בצחוק.

Commander Bauer

New member
יש לך רפרנסים לזה? כי לא מצאתי, מה שכן מצאתי

זה ההגדרה של הסגרה המקובלת בעולם:
"extradition, in international law, the process by which one state, upon the request of another, effects the return of a person for trial for a crime punishable by the laws of the requesting state and committed outside the state of refuge"

בפירוש מדובר על פשעים שבוצעו שלא בשטחה של המדינה המסגירה.
לא מצאתי רפרנסים למה שאתה מדבר עליו בגוגל.
אתה מוזמן להביא, עד אז מה שאין, כנראה לא קיים.

ישראל יכולה לפתוח בחקירה פלילית בכיף, אך זה חסר טעם כי אין לה זכות שיפוט בשטח מדינה אחרת :)

בצחוק? אנחנו נראה עוד כמה שנים לאחר בקשת ביטול אזרחות, והתשובה שתינתן :)

קרלטון

New member
אתה צודק

אם מדינת ישראל לא תעשה כרצונך, תאיים עליה בסנקציות של מכירת דרכון ותקבל את כל מבוקשך בלי שום בעיות. בהצלחה..

Commander Bauer

New member
אכן, תורת המשחקים במיטבה

אין חוק נגד זה בארה"ב וקנדה (ותאמין לי הרצתי חיפושים בכל מיני ואריאציות), אז מה נראה לך ישראל תעשה? תיקח סיכון שתהיה פגיעה באזרחיה, או תתן לי את מה שאני רוצה כדי שלא אעשה את זה?

אפשר אולי להגדיר את זה כ"כניעה/מו'מ עם טרוריסט" ולעשות רציונליזציה לאי הסכמה, אבל באותו אופן אפשר להגיד שהחזקת אזרחות בכוח היא אקט של טרור מצד מדינה.
מה גם שאם מישהו ייפגע מאקט טרוריסטי בגלל הדרכון, מישהו שסירב לתת לי לוותר עליו (שר הפנים), ישלם מחיר בוועדת חקירה (אולי), ולכן יעדיפו לוותר לי. תוסיף לזה פעילות ציבורית נמרצת נגד ישראל כפרסום שלילי (מדינת טרור, אפרטהייד, וכו') - ישראל ממש לא תרצה להחזיק אותי בכוח, אני מבטיח לך :)

een ogenblik

New member
ביטול תושבות

ביטול תושבות לאחר חמש שנים זו פעולה של בט"ל. אם לא מודיעים להם על עזיבת ישראל, הם מבטלים רטרואקטיבית את התושבות לאחר חמש שנים. אפשר להגיש עירעור ולבטל את ביטול התושבות במקרים מסויימים, אך מעולם לא ניסיתי, אז אין לי מושג איך זה נעשה בפועל ומה אחוזי ההצלחה של המערערים.
הנאמר לעיל נאמר על "אם לא מודיעים להם על ביטול תושבות", הווה אומר - אפשר להודיע להם על עזיבת ישראל, והם יבטלו את התושבות ברגע העזיבה. פעם היה כדאי להמשיך את התושבות, מכיוון שתשלומי בט"ל הוחזרו עם ריבית לכל התקופה, ואפשר היה לשמר את זכויות בט"ל למקרה הצורך לאורך אותן חמש שנים. כבר כמה שנים אין זה נכון, ובט"ל אינם מחזירים כספים ששולמו על אותה תקופה, בטענה שלאורך אותה תקופה הייתה זכות להשתמש בשירותים גם אם בפועל לא נעשה בהם שימוש.

זה משהו ממש חדש עם ההחזרים?

שנה שעברה החזירו לי מלא כסף כי ביטלו לי את התושבות למרות שהמשכתי לשלם ולא רציתי לבטל ואחרי דיון קצר בטלפון ושליחת מכתב שמסביר שהתושבות הישראלית היא היחידה שיש לי החזירו לי את התושבות (ואני מניחה שלקחו חזרה את הכסף).

היה... מעצבן, אבל בלתי מזיק בסופו של דבר.

een ogenblik

New member
פעם ראשונה מזה שנים שאני שומעת שהחזירו למישהו

כסף. ממש לא חדש. כבר שנים ביטלו את החזרת הכספים מבט"ל. מצד שני, איני בטוחה שאני מבינה את הסיפור שלך. על פי מה שאני מבינה, אינך תושבת ישראל, ולא היית כזו כבר שנים. תושבות חוקית במקום אחר גם אינה רלוונטית לצורך העניין, מה שחשוב הוא שמרכז תקופת שהותך במהלך השנה אינו בישראל.

אם מישהו אחר היה מספר זאת, הייתי חושבת שחלה התבלבלות בין המונחים תושבות ואזרחות, כי אני מבינה שיש לך רק אזרחות ישראלית, אך היא לא נשללת לך רק כי אינך מתגוררת בישראל. מצד שני, לא יפתיע אותי שבט"ל התבלבלו במשהו בתגובה אליך.

כן, גם אותי זה הפתיע

בעיקרון הם החזירו לי כסף על שנתיים, בזמן שלא גרתי פיזית בישראל בזמנו קצת פחות מ-4 שנים.

כשחיפשתי איך להגיב מצאתי איפשהו שהיה כתוב שאם אין תושבות חוקית במקום אחר זה טיעון שיסייע בבקשה להחזיר את התושבות. מעבר לזה אמרתי להם שמבחינה כלכלית ישראל היא עדיין מרכז החיים שלי. הייתי מוכנה לגמרי לזה שהם יסרבו, למרות שזה היה מצער אותי מכל מיני בחינות.

אולי הם פשוט הופתעו שמישהו מבקש מהם לקחת כסף בחזרה, הם לא מכירים כנראה את עלויות הטיפולים הרפואיים באירלנד.

een ogenblik

New member
אם הראת הוכחות למרכז חיים (פיננסיים) בישראל

זה יכול להסביר במשהו את עניין החזרת התושבות, אך רק בדוחק. כי מרכז חיים נקבע על פי קרטריונים שונים עבור רשויות שונות. קיימים סיפורים רבים של מי שאינם תושבי ישראל לצורך בט"ל, אך כן נחשבים לתושבי ישראל עבור מס הכנסה, והסתמכות על רשות אחת אינה משנה דבר לרשות השניה. ולהגברת התוהו ובוהו, יש גם תושבות עבור משרד הפנים, שגם שם אין קשר להגדרות תושבות של רשויות אחרות בישראל.

בקיצור - די סבוך עניין התושבות.

האמת היא שלא הראיתי כלום

אני לא בטוחה שהייתי מצליחה להוכיח בדיוק. אולי כן. טענתי מה שתומך במה שרציתי (טענה שהיא או אמת לגמרי או מאוד קרובה לאמת) והם הסכימו ואף שלחו מכתב שמסכים איתי. שם זה נגמר.

בעיקר נדמה לי שזה תלוי-פקיד. נכון לשנים הקרובות כנראה שאנסה לשמור את הסטטוס הזה, הוא פועל לטובתי.

למעלה