שאלה חשובה

Gal Linder

New member
שאלה חשובה

שלום יש לי מספר שאלות,אשמח לקבל עזרה 1)כיצד יושפעו עקומת לורנץ ומדד גיני משינוי הבא-העלאת הקצבאות לילדים. 2)השאלה מהספר:"במפעל לייצור שטחים מועסקים פועלים המשתמשים במכונות.30 פועלים מייצרים 40 שטיחים בחודש.בעל המפעל החליט להגיד את התפוקה ולכן העסיק פועל נוסף. לאחר חודש התברר לו כי 31 פועלים ייצרו 390 שטיחים בלבד. א)כיצד תסביר ממצא זה?היעזר במושגים מתאימים ב)מה תייעץ לבעל המפעל המעוניין לייצר יותר מ400 שטיחים בחודש.

Gal Linder

New member
אני לומד לבגרות..:)אז מצאתי שפה זה המקום

היחידי לשאול..אולי בכל זאת מישהו יודע?

Moshe972

New member
תפוקה שולית פוחתת

הפועל האחרון - מספר 30 תרם כמות מסויימת של שטיח או לא תרם בכלל אבל לא הזיק. הפועל ה-31 בעצם כבר מזיק ולכן מוריד תפוקה - יותר מדיי אנשים על מכונה יוצר "בלאגן" ומוריד תפוקה. בעל המפעל צריך יותר מפעלים/מכונות.

Gal Linder

New member
שאלה נוספת

"העזר בגרפים מתאימים והסבר מה ההבדל בין תפוקה שולית לתפוקה."

abalaba2

New member
אני אולי לא אראה לך גרפים

אבל את צריכה להבין שגרף של תפוקה תמיד עולה כי כל עובד בכל זאת מוסיף משהו תפוקה שולית תמיד יורד (משמאל לימין) כי אמנם התווסף עוד תפוקה אבל התוספת יחסית לעובד שלפניו היא קטנה יותר (מסתכלים על ההפרש מהתפוקה הקודמת ולא על התפוקה עמצה) בהצלחה במבחן.

gilat85

New member
תשובה בע"מ

לא יודעת אם אלו הגרפים שלמדתם/צריכים לדעת למבחן, אבל בגרף תראה בחלקו העליון את MP שזה MARGINAL PRODUCT - כלומר התפוקה השולית. תפוקה שולית זה למעשה כמה יחידות התווספו לך כתוצאה מגורם הייצור (עובדים/מכונות...) האחרון. תפוקה (לא שולית) זה סה"כ תפוקה, שהיא בד"כ תהיה חיובית ועולה. מה שקורה בתפוקה שולית זה שבהתחלה היא עולה ובשלב מסויים היא פוחתת, לדוג'-יש לך עץ ואתה שם פועלים שיקטפו לך את התפוזים מהעץ-אז הפועל הראשו קוטף תפוזים, הפועל השני שיצטרף יקטוף עוד תפוזים והתפוקה תגדל כתוצאה מהוספתו, וכך הלאה עד מצב מסויים שפתאום יהיו לך הרבה פועלים על העץ ויהיה צפוף וכל אחד יפריע לשני ואז התוספת לתפוקה תלך ותקטן...תפוקה שולית פוחתת. בהצלחה.

למעלה