שאלה חשובה!

ציפי81

New member
כשעבדתי מחוץ לבית

עשיתי זאת רק מאוד בקצרה. במסגרת העבודה שלי אני ממילא גולשת פעמים רבות באינטרנט, אז מדי פעם הצצתי למייל וכדומה. בהפסקה כמובן שגלשתי. הפסקה מגיעה על פי חוק, ותשחק, אם לא ידעת.

ליגה76

New member
כשעבדתי בהנהלת חשבונות

ולא היה לי שניה זמן לנשום, גם לא נכנסתי לפורומים. הרגשתי גנבת. למרות שכשהם קיבלו אותי שאלתי אותם, הם אמרו שזה אפשרי שאגלוש אבל קצר... כשהרגשתי שאני הולכת לקרוס הודעתי לבוס שאני יוצאת 10 דק' לקנות לי משהו. אבל כמעט ולא גלשתי. וכל פעם שנכנסתי לפורום אח"כ השלמתי פי 2 מהזמן שגלשתי. אחרת הרגשתי גנבת. אבל, את צריכה לזכור שאת בן אדם, את לא רובוט! הם לא מעריכים את מה שאת עושה למענם. את צריכה לעשות הפסקה. לשבת בנחת לאכול, להכין לך קפה ולשתות ברוגע. ציד תהיה עבודה והרבה עבודה... אני אחרי שנתתי את כל כולי למקום עבודה, והם אהבו את העבודה שלי אז נתנו לי עוד פרוייקט ועוד אחד, אמרתי להם שאני הולכת לקרוס והם זלזלו וצחקו, שבועיים אח"כ הודיעו לי שאני חייבת להכנס לניתוח תוך שבוע!! נכנסתי לניתוח ואף אחד! לא הרים טלפון לראות איך עבר ואיך אני מתאוששת!!! חוץ מהשומר שהגיע אלי עם פרחים שבוע אח"כ... וזה היה מטעמו ולא מטעמם... הבנתי עד כמה הייתי טיפשה שנתתי את כל כולי למקום הזה, הזנחתי כמעט את הילדים בגללם. חודש אח"כ התפטרתי..... וחזרתי להיות הרבה יותר רגועה... הרבה הצלחה.

בעקבות קריאת התגובות

אודה ולא אבוש, אני כמעסיק יפטר ללא שום מו"מ עובד שיעבוד כמו "חמור" כדרך חיים. חמורים מקומם בשדות ובאורוות, אנו בני אדם בעלי צלם אלוקים, צריכים לכבד את עצמנו כמו את זולתנו, עובד שלא מעריך את עצם קיומו בעולם, אין לי שום אמון בו וק"ו בעבודתו!!! נ.ב. לא הכוונה ללחץ חד פעמי בעקבות ערב חג או סיום פרויקט דחוף או משהו דומה, הכוונה לעובד שזו דרך תפיסתו את עבודתו. בהצלחה לכולם

אין מניעה

לכתוב בהפסקות. אני מקווה שאת לא משלמת לבוס עבור זה שאת עובדת אצלו. לדעתי תפתחי כרטסת הנהלת חשבונות בכל פעם שאת מבזבזת זמן. אם היה לך שיחה פרטית תרשמי את משך השיחה, התעטשות כנ"ל,לא לשכוח את זמן שאת מתפנה לך בנחת, אהה, ואם הלכת למשימה מסוימת ובדרך פגשת עובד אחר ושוחחת עימו תרשמי לך בכרטסת. סוף החודש תגישי לבוס את השעות שעליו לנכות לך משכרך.
ובא גואל לישראל או גאולה ליעקב

מלודי6

New member
הייתי חייבת להגיב...

כהיסטוריה כללית, המונח עובד נגזר מן המילה עבד. לא סתם אנחנו נקראים עובדים ולא עבדים, ולא סתם נקבעו דיני העבודה בישראל, ובכלל – בכדי שהמעביד לא יהפוך את העובד לעבד. לא זאת בלבד, שבמדינתנו חתמו על אמנות בינ"ל בנושא בכדי לחזק את הצורך בהגנתו של העובד.כך שאם נקבעה לך הפסקה מכח זכות החוק, את ראויה לה, זה לא משנה אם המנהל דורש ממך לפחות, אם יש חוק בנושא – המעביד יכול רק להוסיף ולהטב, אך לא להרע. מעבר לכך, כל תוספת תלויה בנוסח החוזה, כל דבר שאינו נכתב בחוזה נקבע על-פי מנהג המקום או התחום וכל דבר שאיננו משתמע ממנהג המקום או התחום, נקבע על-פי מנהג רוב בני-האדם. כך שרוב בני-האדם במקום עבודתם לא אוכלים בין לבין, ולא עושים את הפסקתם בצורה חטופה, וכדאי לך מאוד למענך שתתחילי לשנות את הרגלייך, זאת סתם הקצנה שלא מועילה לך וגם לא מעסיקייך. אני יכולה להגיד לך על עצמי שיש סוגי עבודות, שאם אני לא אעשה בהן הפסקות יותר מרובות, אני עלולה לטעות, וזה יפגע בסופו של דבר במעביד. נתנו לי לא מזמן לנקד קובץ בעל 27 עמודים. כן, אומנם יש לי מסך בעבודה של 21 אינץ' ואומנם יש תוכנת ניקוד שעוזרת לנקד, אבל אני צריכה לבצע הגהה על כל מילה ומילה, על כל אות ואות, ולתקן ולנקד בהתאם במידה וישנה טעויות של תוכנת הנקדן (ויש דיי הרבה). אם אני לא אעשה לעצמי הפסקות נוספות במהלך העבודה, העבודה לא תצא איכותית והיא תחזור אליי עם תיקונים נוספים. אז כן, מידיי פעם אני עושה הפסקות נוספות, שאני קוראת להם "הפסקות עיניים". אין ברירה.

תורני

New member
אין לי מחשב בעבודה

אם כותב כותב דרך הפלאפון יש לי דור 3 ובקשר לשאר לא רואה בעיה אם אפשר אז למה לא? מה הקשר למוסרי וערכי אלו מילים טובות בחברה נכונה לא של ימינו שכל עניינה זה דריסת האחר

מלודי6

New member
יש נכונות בדבריך

יש הרבה מה לדון בנושא. הכל סובב סביב יעילות כלכלית ולא סביב המוסר והערך. לא סתם נכנס מושג חדש בזמננו הנקרא "עבדות מודרנית". זה משקף את הלך התקופה.

זוריק4

New member
מגיעה לעובד הפסקה

בד"כ בכל אירגון מגיע לעובד זמן להפסקה צהריים - 30 דקות. לגבי לגלוש או לענות לטלפון , זה מקובל , אם לא מגזימים. אם יש לך נקיפות מצפון , תסדירי את זה עם הבוס . תגשי אליו ותשאלי אותו (במילים האלה), כמה זמן הפסקה מגיע לך בצהריים.

ותשחק

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif'תשובה' חשובה!

תודה רבה רבה לכל העונים בהרחבה. יקח לי זמן לקרוא את הכל, להפנים ולשאול בעת הצורך. נשיקות, ותשחק.

למעלה