שאלה חשובה!

שאלה חשובה!

אני בעז``ה מתחתן בקרוב! (מזל טוב! [עוד 3 4 שנים]..) האם לדעתכם, חברי פורום יקרים, צריכים ההורים להראות חיבה אחד לשני ליד ילדיהם כגון חיבוקות ונשיקים, סתומרת להביא לילדים דוגמא של קשר בריא.. או שלדעתכם עדיף שהילדים לא ילעיטו עיניהם בפריצות זו..?

אסור שיראו לילדיהם!

אפשר להראות לילד קשר בריא גם ללא ענינים שהצניעות יפה להם! הילד חש האם הקשר בין הוריו בריא או חולני.

אני לא מדבר על

נשיקה צרפתית וכאלה.. אלא סתם, להראות חיבה במגע.. כשיש לאישתך יומולדת ואתה נותן לה נשיקה, זה דבר שהצניעות יפה לו? ממש לא נראה לי.. יש לך מקורות? או שזוהי דעתך..

זוהי דעתי

שכל דבר אינטימי הצניעות יפה לו. החזו"א פסק שאפילו שמדין הרחקות כשהבעל יושב לצד אשתו כשהיא אסורה הוא צריך להשים סימן מפריד, כשהם יושבים לאכול בשולחן משפחתי אין הם צריכים לסימן זה, מפני שהצניעות יפה להם.

החזו``א זה לא הוכחה, הוא סתם היה

חזונישניק! ;-) ואני חושב שזה שאתה מכליל נשיקת חיבה בגדר איניטימיות זה טעות! פשוט אתה גדלת בציבור חרדי מקובע.. אבל עקרונית זה דבר ממש לא אינטימי, זה קשר בריא.. אמא נותן לבנה, סבתא לנכדה, חברה לרעותה, וכו וכו.. פעם שמעתי ר``מ בישיבה שאמר שלדעתו צריך שהילדים יראו את הוריהם יושבים אחד ליד השני ומניחים יד זה על כתפ זו וכד`

קשר זוגי...

צריך להיות קשר אינטימי. זה הוכח מדעית, היום כבר בציבור החילוני יש התעוררות בנושא. זה לטובת הילדים. לא לטובת אף אחד אחר

lironosh16

New member
אצל החילונים! אבל לא אצלינו...

אצל החילונים אולי זה בריא להראות אני לא יודעת עד עמה אבל כנראה בגלל שהילדים מגיל קטן רואים את זה בכל חור וזה חשוב שיראו שגם אצל ההורים שלהם זה קיים כי בכל מקום זה קים. בעולם שלהם- אבל אצל חרדים שהילדים עד כמה שאפשר שומרים זה לא צריך להיות מספיק שהאבא אומר מילה טובה לאמא או אפילו צוחק איתה בסבבה כזה כאילו אפילו סלנג עדיף מכל הפריצות זה בהחלט לא צריך להיות ליד הילדים לכל הדעות! מה שבא לך תעשה במיטה לא ליד הילדים1 זו דעתי ואני חושבת שהיא מאד הגיונית לכל בר שכל ודעה. הכל תלוי במה אתה מחשיב תילדים שלך לדתיים חרדים או חילונים שרק לבושים כדתיים הכל ענין של דרך וצו רת חיים מה אתה ראית בבית ומה אתה רוצה שיהיה בבית שלך! ביוש...

מWIי

New member
ברור שאסור להראות להם!!

הכנ``ל חקר האמת.. הילדים יכולים לראות זאת אם זה קשר בריא או לא.. אני רואה שיש קשר בריא ואף פעם לא התחבקו או התנשקו לידי.. וכן כל אחד שיכול להעיד שהוריו חיים טוב לא מוכח שראה את הנ``ל!

ואולי הא גופא..

אולי חלק מקשר בריא זה גם הנשיקות..? ראית ישיבשר שמנשק בחורה לראשונה בחייו? הוא בולע תלשון..

אם אחד מגדולי האמוראים

היה מנשק לבנותיו על החזה שלהן, ומה גם ``נשיקה של קרובות, אין בה משום תפלות! שנאמר וישק יעקב לרחל`` ואם תדקדק בדקדוקי עניות, ``נשיקה עם ל` -על גב היד או על החזה`` אז לא ידעתי על סמך מה דרשו בלבן ``וינשק לו`` שרצה לבדוק אם החביא בפיו מרגליות ?

jack ace

New member
אתה צודק. זה היה נשיקה צרפתית.

חיחיחיחי. איזה גבר מנשק גבר אחר בפה? חיחיחיחי.

ולעצם השאלה

יעקב נשק לרחל בריש גלי ללא כל בושה או הסתייגות. ולמרות ``שאין הכל מכירים בקרובותיו`` ואעפ``כ אמרו שאין בנשיקה של קרובות משום תפלות! ולא נראה להחמיר באישתו יותר מקרובותיו.

עד כמה שניתן

להראות חיבה בלי להגיע לענינים שבאמת (אבל באמת) הצינעה יפה להם כדאי ומותר לילד חרדי לראות, אבל לא לזייף, ילדים שמים לב מיד... במיוחד אם אתה גם ליטוואק וגם קאלטער...

למעלה