שאלה חשובה

TheDevilInside

New member
אכן הכוונה לסופר

מה לגבי הKLX? דווקה עליו חשבתי יותר. איך הוא? הXR כנראה קצת יקר מדי,אז כנראה זה יהיה DR ישן (או KLX
). יש איזה שנים לא מומלצות(ברור שעדיף כמה שיותר חדש,אך עדיין)?

Super Max

New member
לפני 4 שנים, כשחיפשתי אופנוע סופרמוטו

החברים המליצו להתרחק מ- KLX בגלל מנועים בעיתיים. בכל מקרה, קנה אופנוע סופרמוטו מוכן. חבל לקנות פלטפורמה ישנה ולהשקיע בה אלפי שקלים בשדרוג לסופרמוטו.

Orange Beast

New member
ל KLX 650R יש מנוע חזק

ומתאים לסופרמוטו . כמובן ששידרוג מלא יעלה עוד הרבה מאוד . מצד שני מה המחירון של ה 640SM ?

45degrees

New member
KLX לא כדאי מכמה סיבות:

1. ככל הנראה כל דגמי ה R שעוד נוסעים עברו את טיפול "הקומבינה" הידוע אחרי שהאפקומפרשן הלך פייפן והבעלים גילה את מחיר החלק עוד לפני התיקון (אוברול) העבודה ושאר החלקים.... כשזה יקרה לך - גם אתה תוסיף קומבינה על קומבינה וזה לא טוב. 2. דגמי ה C רכים ורחבים מדי - זה בדיוק כמו לקנות DR ולקבל במקומו מחסור כרוני בחלקים ואת השירות הידוע של מטרו. 3. ה KLX רחב מדי באיזור הרגליות. כל XR או DR יותר טובים בתחום זה. עם ה KLX אתה מקבל מיתלים טובים מאוד שאין לאחרים ומנוע חזק. אם את זה אתה מחפש - לך על KTM: אתה מקבל מיתלים הכי טובים ומנוע הכי חזק. שורה תחתונה - בכל אוסף של שיקולים ה KLX יוצא לא טוב כאן בארץ.

TheDevilInside

New member
מוכן?

כמה כאלה כבר אפשר למצוא במצב טוב,ובמחיר טוב? (מחפש שנת 95,96-סביב 15K)... לא עדיף לקנות שטח,ולעט לעט להסב אותו...?

אין ממש לאט לאט

סט גלגלים + דיסקים + צמיגים + גג"ש + מתאמים וספייסרים - זה בבת אחת והוצאה לא קטנה. קח את זה בחשבון. אתה בהחלט יכול לקנות אופנוע שטח (לא משנה כרגע איזה מהם) ולהתחיל לחסוך + לרכב בשטח בחורף. ככה תלמד לרכב בשטח (חוויה לימודית וכיף אדיר) בחורף הבוצי שלנו, ובקיץ כשבשטח נהיה חם מאוד ומאובק כבר יהיה לך כסף לסט סופרמוטו כמו שצריך.

TheDevilInside

New member
../images/Emo45.gif זאת הייתה הכוונה

אך השאלה נשארה:איזה אופנוע עדיף בשבילי? כמו שאמרתי,אני לא גבוה,כך ששאלת גובה המושב ומשקל משחקים תפקיד חשוב. כמו כן,כמה אמור לעלות כל העסק משומש(פחות או יותר)? נ.ב: יש לך ד:ש מנוס...

45degrees

New member
אני קצת יותר נמוך ממך (170) ומסתדר יופי עם

620 שנת 95 במקור כשמותקן עליו (כרגע לא) מזלג ארוך יותר מהמקורי - כך שהאופנוע יותר גבוה, וכאשר המיתלים מכוונים קשה מאוד כך שהאופנוע שוקע מעט. שאלת הגובה אינה ממש עניין בכל הסינגלים שטח שתקנה כיוון ש: 1. הכסא שוקע המון כשאתה יושב על האופנוע. 2. גלגלי סופרמוטו מורידים את גובה הכיסא משמעותית. 3. לא צריך להגיע ממש לרצפה עם 2 רגליים.

TheDevilInside

New member
תגובה...

מה גובה המושב ב KTM שלך? בהתחלה האופנוע לא יהיה עם גלגלי 17,כך שעדיין יהיה בגובה מקורי. המושב שוקע המון? אולי אצלך-אני ישבתי(שוב,רק על TT) והוא בקושי ירד-לא משהו משמעותי ומורגש.

45degrees

New member
גובה המושב? היום הוא עם תוספת ריפוד בדיוק

איפה שהישבן אמור להיות (מקדימה יעני) ועם מזלג שונה. לא יודע על איזה TT ישבת אך אופנועי שטח מכוונים כך שהשקיעה של המושב צריכה להיות 10 סנטימטר כאשר מתיישבים עליו - בהתאם למשקל הרוכב. 10 סנטימטר זה המון שקיעה. תשמע אני אעודד אותך קצת: אלוהי הסופרמוטו בכבודם ובעצמם - האחים שמבון לא עוברים מטר שישים גובה עם פלטפורמות... אין צורך להגיע לרצפה ברמה כזו שעם הגובה שלך לא תוכל להסתדר עם דו"ש מתוך הרשימה שהצעת וגם עם LC4 או KLאיחס.

TheDevilInside

New member
תגובה נוספת

בקשר לאלוהי סופרמוטו-ברור,אם הייתי מתחרה,אז הגובה לא כ"כ משנה. העניין הוא שהאופנוע הוא קודם כל לשימוש יומיומי,כלומר לא מתאים לרדת ממנו בכל פעם שצריך לעשות רוורס... לרדת 10 ס"מ... אולי המתלים הוקשחו או משהו? כי כשעליתי עליו,ורכבתי,הוא בקושי ירד,לא משמעותי. או אולי זה בגלל שאני ממש קל משקל?

למעלה