שאלה חשובה - [ YAMAHA [ MO8 , S90ES

שאלה חשובה - [ YAMAHA [ MO8 , S90ES

יש באפשרותי לרכוש את ה MO8 או את ה S90ES. ההסתייגות שבלעדיה הייתי קונה את ה S90ES בעיניים עצומות ממש היא שאין ל S90ES חיבור (SPDIF (OPTICAL AND/OR COAXIAL מה שאצל ה MO8 כן נמצא. החיבור הזה הוא סופר חשוב ונוח בשבילי מבחינת חיבור למערכת סאונד של הבית בלבד. השאלה החשובה: האם מבין הקניות הנוספות לשידרוג המכשיר יש ערכה כשלהי או פשוט פאנל או משהו כלשהו שמאפשר כן להשתמש בחיבור כזה בשביל ה S90ES. עוד שאלה: האם בשימוש בדגמים הנ"ל לנגינה בלבד יש יתרון מורגש ב 128 פוליפוניה (של ה S90ES) לעומת רק 64 (של ה MO8), או שהפרמטר המתייחס לנושא הנגינה בלבד הוא בכלל רק ה מקסימום פוליפניה. תודה רבה מראש על כל התייחסות

UrBaN Man

New member
אהלן חביבי.

אני באופן אישי לא מת על הMO8... יש אחריו כבר מוטיף, מוטיף ES, ומוטיף XS. לעומת זאת, הS90ES הוא כלי חמוד ביותר. לפי הידוע לי, אין שום אפשרות "להרחיב" את היציאות שיהיו גם SPDIF, אבל... אתה מוזמן לפנות לכלי זמר ולבדוק את העניין באופן ממוקד יותר. אני לא הייתי מוותר על מכשיר בגלל שאין לו יציאת SPDIF, מה גם שבהופעות לא יחברו אותך עם דיגיטל אלא עם PL סטראו LEFT וRIGHT. לגבי הפוליפוניה, זו שאלה מצויינת. כל LAYER ותו תופס פולפוניה 1. אם אתה חובב סאונדים ופאצ'ים מורכבים וגדולים, אני מאוד ממליץ לך לקחת מכשיר עם 128 פוליפוניה, כדי שאם תרצה להשתמש בסאונד "רחב" ו"גדול" לא ישמטו לך הצלילים (תווים). מה שקורה לי עם הקורצוויל K2600, שלו יש רק 58 פוליפוניה אם אני לא טועה. אני בתור קלידן פרוגרסיב משתמש המון בסאונדים רחבים עם המון ליירים, דגימות וכדומה. בגלל שאני מנגן על הקורצוויל אני צריך לוותר פה ושם על איזה לייר ולתכנת את הפאטצ' ככה שלא יגנוב לי את כל הפוליפוניה.
מנסיון, מאוד מבאס לנגן משהו עם הרבה תווים וליירים, ולגלות שנשמטו לך כמה תווים. לדעתי, חד וחלק עדיף את הS90. יום טוב!

למעלה