שאלה חשובה

m a y a 69

New member
נדבי אתה כנראה לא הבנת

הוא מדבר על המקרה שבו יש משמורת משותפת או שהאב משמורן ועדיין האב צריך לשלם מזונות ילדים לאם.. זה מצב אבסורד ולא נכון גם לדעתי. זה לא דומה למקרה שלך , כשהמשמורת אצל האם והילדים ישנים אצל האב פעמיים בחודש ..אין מה להשוות בכלל

שלי 9

New member
"זה הלא היה ברור" שים לב מה כתבת

אתה מתקומם נגד הקביעה שקיום הילדים קודם לשלך..מה רצית שאם לגרושתך אין יכולת עצמאית לכלכל את ילדיך הם ימותו ברעב????? (בדר"כ נשים עובדות פחות שעות מגברים ובשל כך גם מרוויחות פחות) על האב מוטלת חובה לזון את ילדיו..גם אם זה במחיר של לעבוד בעבודה נוספת! ועוד הערה נוספת: זו עובדה ועליה אין ויכוח- נשים מרוויחות פחות מגברים..ובאופן טבעי היכולת שלהן לשלם מזונות מוגבלת יותר..(למעט מקרים חריגים כמובן)

אני התקוממתי ??

אשמח אם תוכלי בבקשה להפנות אותי לשורה בה אני מתקומם על כך שהקיום של הילדים קודם לשלי . סליחה , אך כך את קוראת את זה וזה לא אומר שכך כתבתי אנוכי . הסבירי נא לי , איך זה שכל אוכלי הטרפות , מפזרים זרע לשווא , רוקדים במסיבות שישי , צניעותם מהם והלאה , פתאום , כאשר מדובר על מזונות אז כולם מצביעים אגודת ישראל ? דוגמא : " על האב מוטלת חובה לזון את ילדיו " . אידיוט אני , תמיד חשבתי שעל ההורה מוטלת חובה לזון את ילדיו. חכי , אל תלכי , יש עוד . " זו עובדה ועליה אין ויכוח- נשים מרוויחות פחות מגברים " . מנהלת המחלקה שלי מרוויחה יותר ממני . עד כאן העובדה שלך . אבל נניח שכן , כאשר הילדים במשמורת שלי , האמא יכולה בהחלט לעבוד בדיוק את אותם שלושת המשרות שאני נדרש , כמובן , "לטובת הילדים " ( נאמר תוך גילגול עיניים לסייעתא דשמיא ) . היא פנויה לחלוטין מבחינת הזמן . רק שיוויון אני דורש . שיוויון בסכויות ובחובות , לאו דווקא בסכומים.

denur1

New member
אתה צודק כשמגיעים למזונות כולן

פתאום חרדיות!! רק עובדה החוק בישראל קובע שמזונות יוטלו על האב והאם בהתאם להישתכרותם, היינו שיוויון מוחלט, מי שמשתכר יותר משלם יותר!! אבל החוק לא חל כאשר שני בני הזוג יהודים, אז פועלים לפי ההלכה והדין האישי!! כאן בפורום רבות רבות אוהבות את המצב שבנושא המזונות הולכים לפי הדת!! ואני אומר כל הזמן, שיטת המזונות לגבי יהודים בישראל צביעות לשמה

שלי 9

New member
דנור..נדמה לי שאתה טועה..אבל

שנקלעת תתקן את מי מבינינו שטועה..עד כמה שאני יודעת..החוק בישראל קובע שחובת המזונות תוטל על האב! יכול להיות שיש סייגים לחוק הקובעים שאם האב הוא משמורן ואינו יכול לכלכל את ילדיו והאם מרוויחה שכר גבוה יותר אזי עליה לשלם לו מזונות.. לדעתי אין צביעות בנושא המזונות..אני סבורה שעל האב מוטלת חובה לזון את ילדיו,נקודה. והחובה הזו יש לה הגיון..תחשוב מה היה קורה לילדי ההורים הגרושים אם פני הדברים לא היו כך, והיינו צריכים להסתמך רק על השתכרות האם..

denur1

New member
אני לא טועה, תשאלי כל עו"ד

אפילו ביום א' את העורכת דין. זה החוק, החוק לא חל רק במיקרה שבני הזוג יהודים כשבני זוג יהודים, הולכים לפי ההלכה!! אני לא עו"ד אבל עובדות מוצקות לא מצריכות פרשנות ע"י עו"ד.

denur1

New member
את גם מסלפת את דבריי, חבל

לעולם לא אמרתי שהכל יוטל על האם!!! כל שאני אומר הוא, שיש להטיל את החובה למזונות לילד לפי רמת ההישתכרות של כל אחד מבני הזוג המזונות צריכים להיות מוטלים ביחס שווה להישתכרות של כל אחד מבני הזוג! אם קובעים שצרכי הילד הם X כל אחד ישלם לפי היחס של ההישתכרות שלהם. אם שכרם שווה גם מזונות שווים אם האב משתכר יותר ישלם יותר לפי היחס אם האם משתכרת יותר תשלם היא יותר. אגב, זה בדיוק החוק בישראל הוא לא חל כאשר שני בני הזוג יהודים אז פוסקים לפי ההלכה. זו הצביעות הגדולה מכולן, נשים שהם חילוניות לחלוטין פתאום שמגיעים למזונות שמחות לפעול לפי הדת!! את דתיה? או רק בקשר למזונות את תומכת בחוקי הדת?

שלי 9

New member
דנור יקר..קודם כל בוא נמשיך לנהל

את הויכוח בצורה תרבותית..
ראשית אני אשאל מתוך סקרנות את נקלעת ביום א' לגבי החוק.. מעבר לזה..ההיצמדות לחוקי הדת..היא לא של הנשים..הרי בית המשפט לענייני משפחה הוא לא מוסד דתי והוא נשען על "ערכי הדת" בפסיקתו זו..זה כבר דיון לפעם אחרת.. ובנוגע לשאלתך..אני חילונית לחלוטין.. המשך יום מקסים.. נ.ב. מרוב דיבור על מזונות..נהייתי רעבה..

denur1

New member
בית המשפט למשפחה מחוייב

לפעול לפי חוקי ישראל שאומרים שכאשר שני בני הזוג יהודים, פועלים לפי ההלכה והדין האישי. אגב: באוקטובר 2005 פסקה השופטת פרוקציה מבית המשפט העליון לפי החוק!! וקבעה בכך תקדים חשוב! אני הבאתי את הפסיקה כאן לפני מספר שבועות, כל נושא המזונות עובר תהליך של שינויי, לכולם ברור שחוקים מלפני שנות דור לא מתאימים היום! האם לדעתך במישפחה בה האישה מרוויחה 15,000 ש"ח לחודש והגבר 6,000 ש"ח לחודש , הגון להטיל עליו את המזונות במלואם? כך שהוא לא יוכל למעשה לחיות והיא תישאר וכל שללה בידה? אגב שיטת המזונות בישראל פגעה קשות באלפי ילדים!!! אב שנישאר לאחר מזונות עם סכום נמוך מ- 2,000 ש"ח לעצמו, מאבד למעשה צלם אנוש!!! פשוט גוזלים מהילדים את האב!!! על חשיבות של הקשר עם שני ההורים גם לאחר גרושים יש הרבה מאד חומר גם באינטרנט. עדיף אפילו לפגוע מעט ברמת החיים של הילדים למען זה שישארו להם שני הורים מתפקדים!! טובת הילדים היא בראש וראשונה שיהיו להם שני הורים שנמצאים איתם בקשר רצוף! רק אחרי זה עוד כמה מאות שקלים.

שלי 9

New member
זה הלא היה ברור...לא יכול להיות

שוויון מוחלט בין גברים לנשים ,כי אנחנו שונים נקודה. מיטב מחוקיקנו ישבו וחוקקו חוק האומר שעל האב לשלם מזונות לילדיו במקרה של גירושים..תן להם קרדיט שהם בחנו את הנושא על כל היביטיו לפני שהגיעו להחלטה הזו..

denur1

New member
מחוקקינו היינו הכנסת קבעו את החוק

שאני מביא!!! היינו שיוויון לפי רמת ההישתכרות!!! ההלכה היא מלפני שנות דור!! הייתה אולי נכונה אז כאשר הגבר פירנס והאישה ישבה בבית. זה לחלוטין לא מתאים היום, זה מאד קל לך לקבל בתור אישה אבל זה לחלוטין לא צודק! אגב בכל המדינות המערביות החוק דומה לחוק בישראל החוק של שיוויון לפי רמת ההישתכרות רק אצל יהודים בישראל הולכים לפי ההלכה, אגב לא ענית לי, את דתיה? או רק לעיניין המזונות את תומכת בדת?

denur1

New member
שלי 9 אני מתנצל שלא שמתי לב

שענית על שאלתי אם את דתיה, לא שמתי לב. כתבתי כאילו לא ענית. טעות שלי, מצטער

קצת סדר בדברים

מה מטריד אותך, שנשים כמעט תמיד מקבלות את המשמורת וגברים את תשלום המזונות, או מפריע לך שכשגבר מקבל את המשמורת האשה לרוב לא משלמת מזונות? הייתי אומר באופן כללי (וגם כאן יש יוצאים מהכלל) שכשאשה לא מקבלת את הילדים (בפרט אם הם קטנים), כנראה משהו לא בסדר איתה, בפרט היכולת שלה לעבוד ואף לשלם מזונות כנראה דיי מוגבלת. לגביי העניין שהאשה לרוב מקבלת את הילדים, אני יכול להבין את זה וטחנו אותו פה לא מעט. לצערי אם כבר מתעוררות בעיות בקיום ההסכם, לרוב האשה היא זו שמקיימת בשמחה את חובת גידול הילדים והאב הוא זה שחומק לו מקיום חובותיו, בעיקר בתחום הסדרי הראייה אך גם בנושא תשלום המזונות. אגב, האב אכן זכאי (ולא חייב לראות את ילדיו), אך זו לא חובת האם לשמור עליהם אם הוא מסרב לראות אותם. לכן, במקום לבכות, שינצל את הזכות המבורכת הזאת או שישלם עבור הבייבי סיטר באותן שעות ביקור.

המון דברים שמוליק

כן , מטריד אותי שאלא אם האמא היא פסיכופטית ורוצחת סידרתית ואוטיסטית קלינית וזונה מסוממת , או לחילופין , ערביה או שהיא מוותרת מרצונה החופשי , או אז ורק אז שוקלים להעביר את המשמורת לאב . ועדיף שיהיה מל"ו הצדיקים. מפריע לי שבמקרה של משמורת משותפת , עדיין האב מעביר מזונות , מטריד אותי שכמו במקרה שלי , ובו אני מגדל את ילדיי במשמורתי , עדיין , בכל הנוגע לכספים , האמא שלחה אותי לחפש את החברים שלי . אחד מהם מצאתי דווקא , אצלה . ההכללה שלך שהאמא בשמחה מקיימת את חובת גידול הילדים והאב הוא החמקן , מוסברת על ידי אך ורק במפגש המתקרב ביום שישי ואולי לא בא לך לחזור הביתה לבד. ואוי למדינה ולחברה בה אנו חיים אם אתה מתייחס לדבר כל כך טריוויאלי כמו קשר בין אב לילדיו בתור :" שינצל את הזכות המבורכת .." ממש תודה לאישה ולמדינה ולבתי המשפט שמאפשרים לי לראות את ילדיי . ודרך אגב , אני משתמש בשירותי בייבי סיטר . 20 ש"ח לשעה . כמה שעות זה 20 ב 1200 ש"ח ? שמוליק . אם עדיין לא הבנת , מה שהכי , אבל הכי מטריד , מעצבן , מכעיס אותי זו ה צ ב י ע ו ת של כל הגורמים הקשורים למצב . וכן , לא מעט גם מיושבות הפורום.

destiny36

New member
אני עובדת עבור 17.90 לשעה ../images/Emo9.gif

פעם פעמיים בחודש גם כמה שעות בימי שישי ומשמרת מוצאי שבת כדי שהשכר יהיה אנושי. ועדין עם
וכל טוב לילדים. לפעמים זה בא על חשבון הנשימה שלי ולפעמים על חשבון האוכל שלי. אבל עדין לא חושבת שאחרי 8 שנים אני צריכה לשתוק לו עוד ועוד וגם לשאת בעול של חופשים שהם מאוד יקרים עבורי וסוגרים לי בשבוע עוד חודש שלא הרווחתי.

שלא יהיה לך ספק

הסיבה היחידה שלא עניתי לך היא מכיוון שאחרים עשו זאת טוב ממני . תראי , אני לא ממש בעד מאבקים משפטיים . מה לעשות , בתי משפט גורמים לי לאלרגיה , שופטים גורמים לי לתחושת בחילה ועורכי דין , טוב , להם המקלדת לא תסבול את מה שיש לי לכתוב . אבל.... במקרה שלך , בו כתוב בפירוש שחצי מהחופש הגדול ( דרך אגב , מה אם קייטנות ? ) הילדים צריכים להיות עימו והוא מתחמק מזה , פעם אחר פעם , אז במקרה כזה , כן , הייתי מרמזת לו באימייל שיש בכוונתך לתבוע אותו על הפרת הסכם . והולך עם זה עד הסוף . אבל בקטנות של פסח , נו , מילא , לא הייתי נכנס לעיניין מיומיים . יש שבתות באמצע , חג ראשון , חג שני , תאכלס , 3 ימי עבודה . אין לך אפשרות לשלוח אותו לעזאזל ולהעזר בבני משפחה ? רגע , רגע , אתם גרושים 8 שנים ??

destiny36

New member
רק שבוע בחנוכה

רק שבועיים בפסח (אצלנו שבוע לפני הם בחופש) רק חודש בחופש הגדול רק לא לוקח חופשים שגם הוא צריך רק חוגים שלא משתתף רק טיפולי חריגים שהוא מתחמק רק חובות מהעבר רק ורק ושאני אשתוק למה? הפסקתי לשתוק למה לקחת ללב אם אפשר לפרוק ואם הוא לא מבין בנועם אז יש חוקים לא? עכשו בדיוק קיבלתי בדואר את התביעה האחרונה בהוצאה לפועל שסירב לקבל בדואר רשום! לא יתכן שאשתוק מפחד או בגלל הרמת ידייים. זה עבור הילדים לא לתענוג שלי! כפי שנרשם איפה שהוא למעלה "יוצאים ורוקדים בימי שישי"..סליחהההההההההההההההההה זה לא מהכסף של הילדים שלי. כולה מזונות מינימום ותו לא.

למעלה