שאלה חשובה

destiny36

New member
שאלה חשובה ../images/Emo92.gif

צר לי להודות שלמרות שכיף לי עם הילדים במחיצתי אני לא מוכנה לשאת הכל על כתפיי הקטנות. שמעתי שיצא איזה חוק קצת יותר ברור בנושא זמן החופשים, או זמן בו האב לא מגיע לקחת את ילדיו ככתוב בחוזה . ועכשו שוב החג פסח הזה שבא עלינו לטובה (כן כן ניקיונות ולקנות הכל חדש כשר ומתנות ואין סוף הפתעות) וחופשת הילדים הארוכה בת שבועיים (כשבוע לפני החג ועוד שבוע כולל החג עצמו). ומכיון שהגרוש שלי הודיע חגיגית דרך הילדים שאינו לוקח אותם החג (כאילו מה נתחדש לי כל כך?). החלטתי שעם כל הטוב שבליבי, ועם כל הרצון לעשות להם כיף בחופשים, לקחת לסרטים ארועים ומלא בזבוזים.. אני לא בנק! ובטח לא של הגרוש שלי. אז יש לנו כבר תיק בהוצאה לפועל על חוב שעדין לא נסגר (כן כן הפקידו לי 27.5 שח לאחרונה (שמתי לב שהוא עצבני מזה). האם אני יכולה לתבוע אותו על מחצית מזמן החופשה שאינו לוקח? ואיך בעצם להגיש את הבקשה? האם אני צריכה לצרף מסמכים על חופשה מהעבודה ? ??? איך בעצם לבנות ולהגדיר את זה בעלות? תסלחו לי אבל זה באמת לא נעים לי, פשוט לא יכולה לעמוד בחופשים האלה שנופלים עלי כגון החופשה שתבוא עוד אחרי מתוך החודשיים שהוא לוקח שבוע וחצי

destiny36

New member
מתחלקים

חצי חצי כתוב ומאז שהפך הדבר לרשאי ברור ולא חייב בעצם מי ומה חייב?

בדד1

New member
מה זה חצי חצי?

האם יום את ויום הוא? או שחצי מהחג את וחצי מהחג הוא? ואם כן מי ראשון? ומי שני? או בד"כ מה שכתוב בהסכם גירושין סטנדרטי שנה אחת הוא בחג מסוים ושנה הבאה את ? יותר מדי סימני שאלה

destiny36

New member
../images/Emo6.gif

בדיוק כפי שכתבת רק שאצלנו מאז מעולם חג ראש השנה...אצלי...כיפור..אצלי... פורים אצלי... ועוד ועוד חגים למיניהם. וכמובן החופש הגדול שבוע וחצי מתוך החודשיים אצלו שבתוכם גם השבת שלו
אתה צוחק עלי?

בדד1

New member
אני רציני

אבל צוחק ולא עלייך אלא איתך ברור לי שבמשך כל השנים הילדים היו אצלך לכן מה שאת צריכה לעשות זה להעביר לו בכתב את עמדתך לגבי חלוקת הזמן שבו יהיו הילדים אצלו בחג ולומר לו שעד היום לא עמד בהסכם שהוא חתום עליו(ובטח היו עוד כמה סעיפים שבהם לא עמד) ואם לא יודיע לך מראש מתי הילדים יהיו אצלו בחג הזה (בואי נאמר שבוע מראש) את תתבעי ממנו (זה נקרא בשפה המשפטית דמי טיפול בילדים) וצרפי למכתב את הכתבה על פסק הדין שבה נתבע אב לשלם 1200 ש"ח על כל יום שלא לקח את הילדים לפי מה שכתוב בהסכם

R a c h e li

New member
לדעתי

חייבים אנו לפתוח קייטנה במחיר סימלי...
לכל הילדים האומללים שלא יכולים לשהות בתקופה "Y" עם אחד ההורים. מה אגיד לך ......לדעתי תראי זאת כמו זכות, לחגוג עם הילדים את ליל הסדר.....עזבי הוצאות פועל או אחרות

destiny36

New member
שרק יהיו עוד ועוד

לא ליל הסדר הענין הוא לוקח חג ראשון או שני בדרך כלל אבל מה עם השבועיים חופשת בית ספר? תעסוקה לילדים זמן חופשה מהעבודה וכו.. יללה את הגננת?

a n a t i 3 3

New member
הסדרי ראייה...

גשי לבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן (כמובן במידה ושם התנהלו העניינים בינכם) שלמי אגרה בשווי ארבע מאות ומשהו (לא זוכרת במדוייק) על תביעה להסדרי ראייה. תגיעי עם תביעה מסודרת עם כל הטיעונים שלך וההוכחות (חייב להיות מודפס!) ותגישי במזכירות (קומה חמישית משמאל). יש לך אפשרות לקבל פטור של אותה אגרה במידה ואת מביאה אישורים מהרווחה על כך שאת זכאית, (טפסים אפשר לקבל גם באותה קומה.. ממש מול הכניסה) במידה ויש לך עוד שאלות.. אני פה
בהצלחה

destiny36

New member
סוף סוף תשובה ענינית

ומה עלי להביא איתי ? האם אוכל לתבוע אותו גם על השנים הקודמות? |תודה

בדד1

New member
לא חושב

שאפשר לתבוע רטרו תביעה מתבססת מתאריך התביעה והלאה(מה שלפעמים יהיה תאריך הטביעה)

a n a t i 3 3

New member
אי אפשר לתבוע רטרו.. (למיטב ידיעתי)

מה להביא? כסף! תעודת זהות מספר תיק בית משפט וכמובן את התביעה עצמה.. (מודפסת) יש בבית המשפט מתמחים, סטודנטים שיכולים לעזור לך בכל שאלה שתרצי (קומה חמישית מול הכניסה).

a n a t i 3 3

New member
שאלה ותשובה ממקום שעוסק בנושא!

שאלה: באיזה צעדים ניתן לנקוט באמצעים משפטיים כנגד אב המסרב להתראות עם בנו הקטין, לאחר התערבותה של עובדת סוציאלית, ולמרות שסירובו של האב גורם לנזקים נפשיים לקטין? . תשובה: אי אפשר לכפות על אב להתראות עם בנו הקטין, אך ניתן לתבוע מן האב תשלום של דמי טיפול, כפועל יוצא מהגדלת נטל הטיפול על האם, מחמת העדר הסדרי ראייה. כמו כן, ניתן לתבוע הגדלת מזונות לנוכח הצורך, אם ישנו, במימון טיפולים פסיכולוגיים עבור הקטין.

nadavi 6

New member
וזה יעזור לילד? הגדלת מזונות

ודמי טיפול .ילד זה לא חפץ.

שלי 9

New member
נדבי תשמע..אולי זה לא יעזור לילד

אבל זה יעזור קצת לאמא שצריכה למצוא סידור לילדים בחופשה הארוכה..וכידוע סידור לילדים משמעו בייביסיטר = כסף.. מעבר לזה..שמעת על פסק הדין שנפסק לאחרונה ובו קבעה השופטת שאב שאינו עומד בהסדרי הראיה..יוטל עליו קנס כספי ??? לפסיקה הזו מן הסתם יש איזה רציונל..תחשוב על זה..

סליחה שאני מקלקל את האווירה

אבל זה לא בדיוק נכון להסיק מתוך פסק דין המצוטט בעיתונות הצהובה בקצרה רבה לכלל המקרים. היה כבר מקרה בו הכותרת סיפרה על פסק דין בו האם חוייבה בתשלום מזונות לאב. אני התחלתי כבר לצהול מכיוון שהילדים במשמורת שלי וגרוש אחד אני לא מקבל מהאמא ( למה ? ככה ! כי טובת הילדים זה חד כיווני . מהזכר לנקבה ) . אבל כשהתעניינתי בפרטים מסתבר שבמקרה המדובר , האב הרוויח משכורת מינימום , האם הרוויחה משהו כמו 16000 נטו ובית המשפט חייב אותה ב 2500 ש"ח עבור 2 ילדים והיו עוד פרטים קיצוניים כאלה . מישהו כאן המצטט את הפסק דין מכיר את הפסק דין לעומקו ? אשמח מאוד לקבל אותו בתיבת ההודעות שלי . אבל יש לי הרגשה שהוא ישאר מיותם .

שלי 9

New member
זה לא עניין של לקלקל את האווירה..

זה עניין עקרוני..קודם כל דעתי לא מתבססת על הפסיקה הזו בלבד..דעתי על העניין מגובשת ללא קשר לפסיקת השופטת..הפסיקה הזו רק מחזקת את מה שחשבתי קודם..אגב לגבי העניין של תשלום מזונות לאב מצד האם במידה והוא ההורה המשמורן..אין לי שום בעיה עם זה במידה והכנסותיה מאפשרות זאת.. ברוב המקרים האם היא המשמורנית של הילדים..ולצערנו יש כ"כ הרבה מקרים של אבות שמתכחשים לילדיהם ..שלא משלמים מזונות..ואותי זה מקומם ומקפיץ..מצטערת.. בעיני אב שמתנער מאחריות על ילדיו הוא בדרגה אנושית מן הנמוכות שישנן..

פה קבור הכלב

כתבת " אגב לגבי העניין של תשלום מזונות לאב מצד האם במידה והוא ההורה המשמורן..אין לי שום בעיה עם זה במידה והכנסותיה מאפשרות זאת.." מה אומרים לאבא במקרה דומה ? קיום הילדים קודם לשלך.תעבוד שלוש משרות , תגור באוהל , תאכל אצל ההורים שלך... אבל במקרה של האם : " במידה והכנסותיה מאפשרות זאת".

למעלה