שאלה חשובה

שאלה חשובה ../images/Emo68.gif

זו אולי שאלה קצת מצחיקה, אבל כן חשוב לי לדעת מה אתם חושבים.... נרשמתי ללימודי משפטים לשנה הבאה. ואני מתלבטת אם להתחיל או לא. רק סיימתי עכשיו ללמוד איזשהו קורס של שנה שנתן לי תעודה, ואפילו לא התחלתי לעבוד במקצוע.... תמיד נמשכתי לעולם המשפטים, וכפי שאומרים אחרים גם "יש לי פה" ואני בטוחה שאצליח בזה. אני לאו דווקא רוצה להיות עורכת דין - יותר בכיוון של משפטנית באיזו חברה.... אבל אני ממש ממש לא בטוחה שאעמוד בזה! כולם מלחיצים אותי שאלו לימודים נורא קשים, ושגם אין בזה עבודה (ציטוט: "תראי את כל עורכי הדין שעובדים בתור מלצרים..בשביל זה את רוצה ללמוד את זה? תלמדי משהו יותר פשוט!) אני יודעת שאם אלך על זה זו תהיה השקעה לא מבוטלת - מבחינת זמן וגם מבחינת כסף. אני מוכנה לזה. רק מפחדת להיכשל. מה דעתכם ? עד כמה לימודי משפטים קשים באמת ? אחוז הנושרים בשנה א' גבוה? מה גם שנרשמתי למקום שעולה כ30 אלף ש"ח לשנה, אז לא בא לי להיכשל ולהפסיד סכום כזה... בכל אופן אשמח לעצות. המבולבלת
 

עידוdee

New member
איפה את הולכת ללמוד?

אם את לא בטוחה שאת רוצה את זה, לא הייתי ממליץ ללכת סתם כך ללמוד משפטים. לגבי רמת הקושי ואחוז הנושרים - כל תואר אקדמי הוא קשה, אין דבר כזה "תואר קל" או תואר שלא דורש השקעה. גם כאן צריך להשקיע כדי להצליח. לגבי אחוז הנושרים זה אותו אחוז נושרים כמו בכל תואר אחר. בכל תואר יש אחוז נושרים זהה (10-15% אם אני לא טועה).
 

dumb student

New member
בכל הכבוד (ומבלי לדעת נתונים של ממש)

לדעתי אתה שוגה: ראשית, אני מתקשה להאמין שאחוז הנושאים במשפטים הוא דומה לתארים של הפקולטה למדעים מדוייקים או הפקולטה להנדסה (וגם החוג לכלכלה). כאמור, אין לי נתונים של ממש, אך מהסתכלות ימינה ושמאלה, וממספר הבוגרים המסיימים כל שנה, נראה כי הרוב המוחלט של מי שהתחילו שנה א' יהיו לצידי גם בטקס הבוגרים. במקצועות כמו פיזיקה, הנדסת חשמל וכו' ישנם רבים רבים שנושרים בדרך. שנית, משפטים הוא גם תואר קל בהרבה מכל אלה. זאת, משום שכדי להכשל במשפטים אתה צריך באמת לזלזל במתרגל. כל עוד תכתוב בליל מילים הגיוני, סיכוי כמעט מוחלט שתזכה לציון 60 או למעלה מכך. מהיכרות עם סטודנטים רבים במקצועות ריאליים יותר, אחוז הכשלונות שם גבוה באלפי אחוזים (יש קורסים בהם רוב הסטודנטים נכשלים).
 

עידוdee

New member
התכוונתי למקצועות מדעי החברה

ברור שאי אפשר להשוות משפטים למדעי המחשב או פיזיקה. וברור שלא בכל התארים של מדעי החברה אחוז הנושרים הוא בדיוק אותו דבר, אבל הנקודה שלי הייתה שתואר במשפטים הוא לא בעל אחוז נושרים גבוה מהרגיל.
 

Anabol

New member
נראה שאת נסמכת יותר על קלישאות וסיסמאות

משפטים זה לא קשה. כמובן שזה משפט יחסי. משפטים לא קשה בהשוואה למקצועות שהם באמת קשים, כמו המקצועות הריאלים. כמובן שלא ניתן להשוות, אבל בשביל להצליח במקצוע ריאלי צריך "דבר מה נוסף" ואילו תואר במשפטים כל אחד יכול לסיים. באמת שכל אחד. השאלה באיזה ציון (למרות שהנירמול דואג לזה שהציון יהיה יחסית גבוה לרוב). עם כל הכבוד, העובדה שיש לך "פה" ושאת בטוחה שתצליחי (למרות שאת סותרת את עצמך שורה אחרי זה) לא מעידים על שום דבר. לגבי תנאי ההעסקה ומצב השוק - תקראי הודעות מהשבוע-שבועיים האחרונים עשינו על זה דיון ארווךךךך אין במשפטים נושרים "אמיתיים". זה לא הנדסת חשמל. יש רק אנשים שהחליטו שזה לא מתאים להם. את לא תיכשלי. השאלה היא כמה טובה תהי, עם אילו ציונים ואיך יילך לך בראיונות. אבל זה כבר פחות קשור למקצוע ויותר קשור אלייך.
 
למעלה