שאלה חשובה!

NessT

New member
שאלה חשובה!../images/Emo53.gif

בתמונה המצורפת כל הנגדים זהים (אותה התנגדות). האם הנגד האדום מת? אם כן למה? (יכול להיות שזה קשור לנושא של גשר וויטסטון אבל גם אם כן אז אני צריכה הסבר יותר מ"פשוט כי זה גשר ויטסטון" אלא הסבר למה הוא מת - למה קצוות הנגד שוות פוטנציאל..) זה ממש חשוב אז תענו בבקשה =]

johngalt2

New member
כן, הוא מת,

ז"א, לא זורם דרכו זרם. ניתן לראות את זה מיד לפי נוסחאות מחלק מתח: נניח שאנחנו מורידים את הענף של הנגד. המתח בין 2 הנק' שקודם הוא היה מחובר אליהן הוא אפס, פשוט כי משני הצדדים הנגדים שווים, ולכן על כל צד נופל מתח V/2. מכיוון שהזרם על הנגד הוא V/R, ומפל המתחים עליו הוא V, לא זורם דרכו זרם. אם זה לא ברור תגידי ואני אצייר את זה.

NessT

New member
כן לזה האמת הגעתי גם לבד..

אבל הבעיה שלא הבנתי איך זה הגיוני שאני יכולה להסביר למה הוא מת לפי מה קורה אם מורידים אותו/הוא מת.. בעצם מה שההסבר הזה מוכיח זה שאם הנגד מת/לא קיים אז הנקודות הן שוות פוטנציאל אבל אני לא מבינה איך אני יכולה להסיק מזה שגם כשהוא קיים אז הנקודות נשארות שוות פוטנציאל או להוכיח שהנקודות שוות פוטנציאל בלי להוריד אותו מראש..?

johngalt2

New member
אבל הוא מחובר במקביל

אם הוא היה מחובר בטור, הוא היה משפיע בכל מקרה. אבל כאשר מחברים נגד במקביל למערכת מסויימת, הוא לא ישנה מיידית את התפלגות המתחים בה, אלא רק "יקבל" את הפרש המתחים שיש בין שתי הנקודות שאליו חיברת אותו. אם ההפרש היה שונה מאפס, יתחיל לזרום דרכו זרם וההוספה שלו בהחלט תשנה את מה שקורה במעגל. אבל אם חיברת אותו לשתי נק' שהמתח עליהן הוא אפס, לא יתחיל לזרום דרכו זרם, וזה בעצם כאילו לא שינית כלום.

johngalt2

New member
אגב,

אם את עדיין לא משוכנעת, תכתבי את משוואות קירכהוף ותפתרי אותן. אני מבטיח לך שאם לא תטעי, תקבלי שהזרם עליו הוא אפס.

NessT

New member
את משוואות קירכהוף עוד לא למדתי..

בגלל זה אני אמורה לדעת את זה בלי להשתמש בהן..

NessT

New member
לא הבנתי את הכוונה שלך בדיוק..

מה זה אומר שמחברים את הנגד במקביל למערכת? הנגד האדום לא מקביל לאף נגד אחר במערכת.. אבל נראה לי שהבנתי.. תקן אותי אם אני טועה
: אם אני מחברת נגד לשתי נקודות שוות פוטנציאל אז לא יעבור בו זרם, בגלל זה הוא לא ישפיע על כלום במעגל ובגלל זה הסיבה לכך שהנקודות שוות פוטנציאל בלי הנגד האדום במעגל תקפה גם כשהוא כן במעגל..

johngalt2

New member
זה קצת מוזר אולי

לחשוב עליו שהוא במקביל למערכת, אבל תשימי לב שאם תנתקי אותו, הוא לא יגרום לנתק באף ענף אחר - זה אומר ש"באיזשהו מובן" הוא מחובר במקביל. ולגמי מה שאמרת - זה נכון מאוד. אם הוא היה מחובר בטור לאיזושהי נקודה למעגל, לא היה ניתן לנתק אותו בלי שהוא ינתק גם חוגים אחרים.

NessT

New member
נראה לי שהבנתי.. תודה ../images/Emo13.gif

נראה לי שבטח יהיו לי עוד שאלות באותו נושא עוד מעט או מחר אבל אני ינסה קודם לבד
בינתיים עזרת לי מאוד חח אז ממש תודה :)

NessT

New member
אוקי.. כבר יש לי עוד שאלה ../images/Emo3.gif

אותו עיקרון - כל הנגדים זהים (אותה התנגדות). האם הנגדים האדומים מתים? אם כן למה?

johngalt2

New member
אוף, איזה מעגל נוראי

נראה שיש עליהם מתח, ובדיקה בתוכנה מראה שזה אכן נכון. אבל כדי לפתור אותם במדיוק צריך לעשות המרה של כוכב למשולש וכו' (אני מניח שלא למדתם על זה) או לכתוב משוואות קירכהוף (שזה משהו שכפי שאמרת, לא למדתם גם כן.) אבל בעקרון אפשר לראות שלא כי המתח על הנגדים התחתונים הוא V/3, ועל העליונים הוא משהו שמן הסתם שונה מ- V/3.

NessT

New member
זה שבדקת בתוכנה זה אומר שבוודאות יש מתח נכון?

יש איזשהו כלל אצבע או משהו כזה שיכול להגיד לי מתי יש גשר וויטסטון, מתי אין ומתי אולי וצריך לבדוק? (גם אני חשבתי שיש מתח בגלל שהמתח על הנגדים העליונים חייב להיות קטן יותר מהמתח על הנגדים התחתונים כי יש מתח גם על הנגדים בצדדים אבל פשוט מישהו אמר לי שזה איכשהו לא נכון אז העדפתי לשאול.. כנראה הוא טעה
)

NessT

New member
אתה יכול להגיד לי באיזו תוכנה אתה משתמש כדי

לבדוק אם יש מתח על הנגד? ככה אני פשוט אוכל לבדוק את עצמי לבד כי יש לי עוד כמה מעגלים שאני צריכה לפתור..

NessT

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

גם על השם של התוכנה וגם על כל העזרה!

Rus Almighty

New member
כן

בגלל גשר וינסטון, יש סימטריה על שני הענפים ולכן המתח זהה בכל נקודה לנקודה המקבילה. כלומר המתח על כל נגד אדום הוא 0 ולכן אין זרם והנגדים מתים.

NessT

New member
עוד שרטוט.. אחרון אני מקווה ../images/Emo3.gif

שוב אותו עיקרון - כל הנגדים זהים. האם הנגד האדום מת? * אני מצטערת שאני שואלת הרבה אבל אני חושבת שאם הצלחתי את זה נכון אז הבנתי את העיקרון פחות או יותר (עדיין יעזור לי כללי אצבע אם יש!) .. תודה על הסבלנות :]

למעלה