שאלה חשובה

YogevLevi

New member
שאלה חשובה ../images/Emo195.gif

בזמן האחרון יצא לי לשמוע הרבה על מצב הצבא שלנו...(ואני בטוח שלעוד הרבה אחרים) חלק גדול מהמצב הזה הוא אחוזי ההתגייסות הנמוכים לצה"ל.... מחזור אוגוסט הוא המחזור הקטן ביותר שהיה אי פעם! לי אישית זה מאוד מפריע, אנשים זורקים זין על כל מה שהמדינה עברה ועל זה שאנשים מתו בשביל שהם יחיו בשקט. מה שאוד יותר מעצבן אותי זה שהחברה במדינה לא עושה כלום כדי לטפל בזה. למי שלא מתגייס לא עושים כלום ואחר כך הם נחשבים לאזרח רגיל...אין להם בעיה להתקבל לאוניברסיטה או למצוא מקום עבודה. ממש עצוב לי שיש אנשים כאלו שלא מתאים להם "לבזבז" 3 שנים או שנתיים מהחיים שלהם אז במקום להתגייס הם הולכים לעבוד בזמן שחברים שלהם נלחמים בשטחים או בכל מקום אחר כדי שלא יבוא מישהו ויפוצץ לזה שלא מתגייס את המסעדה או החנות שהוא עובד בה. מישהו יכול להסביר לי איך אחרי מלחמה שבה איבדנו לא מעט חיילים אך אחד לא עושה כלום?! שלאנשים לא אכפת שכמה פנאטים תופסים את השלטון בארצות השכנות וכל הזמן מאיימים עלינו? לפי דעתי צריך לתת לכל היפי נפש האלו לעשות עבודות שרות, אם הם לא יכולים להחזיק רובה בידיים כי זה לא מוסרי בענייהם אז שילכו לעזור לקשישים, שיעזרו בבתי חולים, כל דבר שרק אפשר ובכלל לא לתת להם להכנס לאוניברסיטה או להקשות עליהם למצוא עבודה. באמת קשה לי להאמין שהגענו למצב כזה....אני כותב את זה וממש מתחיל להתעצבן. חם לי >_<" מה דעתם על כל זה? מה צריך לעשות למי שלא מתגייס? יהיה ממש נחמד אם אנשים יביעו דעה =]

hadarinke

New member
דעתי.

אני חושבת שאנשים רוצים ללמוד כמה שיותר כדי להגיע להישגים ושיבססו את העתיד שלהם יותר טוב ושימצאו עבודה מתקדמת וברמה גבוהה והמדינה רוצה לפתח את הכלכלה וההיי טק אז זה משתלב ביחד. כאילו המדינה מצד אחד חושבת שזה חשוב שיעשו צבא ושחשוב לתרום אבל מצד שני היא רוצה לפתח את כל הטכנולוגיה והמצב האקונומי אז היא לא מענישה כאלה שרוצים ללמוד במקום. יכול להיות שאם היינו במצב בטחוני יותר טוב אז זה היה יותר נכון להשקיע לאוו דווקא בצבא. תראה, לדעתי זה באמת כפיות טובה שיש כאלה שמתים עבור המדינה למען ביטחון של כל השאר ויש כאלה שחושבים שהביטחון מובן מאילו. באמת יכול להיות שזה רעיון טוב לתת עבודות שירות במקום, אבל אם לא עושים משהו ממש הכרחי כמו ללמוד אז עדיף כבר להתגייס במקום. :)

gorck

New member
בשביל זה יש תוכניות של דחיית צבא ללימודים....

אפילו דרך הצבא, ללמוד מקצוע ואז לבוא לעבוד בו בצה"ל, ואח"כ יש לך מקצוע לחיים.... למה שאני, נער רגיל כמו כל אחד אחר, ילך ויעשה צבא, בעוד שחבר שלי, נגיד, חושב שלא צריך להיות בצה"ל וצריך ללמוד?! למה שהוא לא ילמד דרך צה"ל וןיתרום למדינה בתחום שהוא למד בו?!

hadarinke

New member
כי יש אנשים

ויש הרבה כאלה שרוצים משהו יותר "מכובד" מצבא או מקבע. כאלה עם חשיבה פגומה.

YogevLevi

New member
שלחתי בלי תוכן בטעות >_<"

יש היום מסלולים שאפשר לסיים עם תואר ראשון וניסיון במה שעשיתה את התואר ככה כשמשתחררים פשוט חוטפים אותך לעבודה......

cohenet91

New member
צודק

הנושא הזה ממש קרוב אליי, וגם אותי זה ממש מכעיס, האגואיסטיות שיש כאן לאנשים שרואים את חברים שלי מקריבים לנעמנם את החיים שלהם בצבא, כשהם יושבים בשקט ולא עושים כלום. אז אוקיי, אם יש באמת אנשים שלא מוכנים להתגייס מסיבות אידיאולוגיות (שגם אותן קשה לי להבין, כי זה שהם לא יתגייסו לא יעצור את המלחמות, והרי צריך להתמודד איתן), או כאלה שמפחדים להחזיק נשק בידיים- אפשר למצוא להם פתרונות יצירתיים כמו שהצעת: להתנדב בכל מיני מקומות, לתרום בכל מיני דרכים אחרות... אבל באמת חשוב שלא נעבור על זה בשתיקה.

cohen shir

New member
מסכימה עם כל מילה!!!! ולדעתי....

כמו שתעודת בגרות או תעודת 12 שנות לימוד הם דבר בסיסי להמשך החיים ככה צריכה להיות גם תעודת שיחרור מצה"ל על שירות למען המדינה. שאנשים באים לחפש עבודה והם מביאים כחלק מהקורות חיים שלהם את התעודות שלהם מכל סוג שהוא שתעודת שיחרור ושירות צבאי למען המדינה תהיה דבר בסיסי לגמריי שבלעדיו... אין!

ונטורי

New member
יוגב,

קודם כל אתה נורא תוקפני כלפיי האנשים שלא מתגייסים "כל היפי נפש.." באמת שיש אנשים שמפחדים מלהחזיק רובה ,אנשים שלא רוצים להחזיק רובה כי זה יכול להכניס אותם לטראומות.. אני חושב שגיוס זה חובה אבל אני חושב שלא צריך להכריח אנשים להחזיק רובים אלא כמו שאמרת עבודות שירות אבל גם לא צריך להתייחס אליהם כמו אל לא יודע מה..

Amberit

New member
סליחה?

פוחדים להחזיק נשק?! מוזר שכשב1947 במלחמה על קיום המדינה שלנו אף אחד לא פחד להחזיק נשק ובזכות זה כל היפי נפש האלה חיים פה עכשיו מי שיש לו פרופיל 72-97 והקב"ן, שהוא מספיק מוסמך בשביל לבחון בעיות נפשיות כאלה ואחרות, לא מצא אצלו בעיה, והוא לא רוצה להיות קרבי (אגב, אפשר גם להתקבל למודיעין עם פרופיל 97, אז יש לו גם אופציה כזו.)- ישר לזרוק לכלא ולחייב בעבודות שירות שלא נדבר על אלה שמשתמטים לגמרי משירות צבאי כן יוגב צודק, הם יפי נפש סוציומטים מגעילים

Sweetened

New member
אני

סומכת על השיקולים של האנשים המוסמכים לאבחן כאלו בעיות ואחרות, ואם הקב"ן קבע שאין בעיה, אז כנראה שאין. וגם אם יש בעיה כזו או אחרת אני מאמינה שיש דרכים לטפל בה, וגםם אם אין, יש עוד המון תפקידים בצבא שלא דורשים להחזיק נשק. כל ההתחמקות הזו מראה על זלזול וכפיות טובה, והגישה הזאת היא זו שמעצבנת אותי ואני בטוחה שעוד הרבה ישראלים.

ליזיגי

New member
האמת שאתה צודק לגמרי !

ואין לי כלכך מה להוסיף בעניין =] אני רק אוסיף שגם אותי זה מרתיח ! ואם כבר מדברים על צבא וגיוס, אז מרתיח אותי שאנחנו לאט לאט מתמלאים אדישות בנוגע לחטופים. שלא נדבר על המדינה שנראה לי מזמן כבר לא שמה את העניין בראש סדר העדיפויות... וואו זה היה קצר אבל קולע :]

למעלה