שאלה חשובה !!!!

Mashiah

New member
שאלה חשובה !!!! ../images/Emo124.gif

מישהו פעם תפס את עצמו קולט שהוא/היא בחלום ואז הישתלט על העלילה? או ... מישהו פעם חלם ומשהו בחלןם נראה הגיוני ובמציאות זה... לא!!!! ?

אלון ב

New member
בדיוק ככה ! זה מה שחלום צלול אומר

חלום צלול הוא חלום שבו את מבינה פתאום שאת חולמת ואז את מוצאת את עצמך בתוך עולם מציאותי לחלוטין בו את יכולה לעשות הכל ! ויש שם אנשים ובעלי חיים וכל שאר הדברים שאת מכירה מהעולם האמיתי ! אבל חבל לחזור שוב על הסברים שכבר ניתנו בדיוק לשאלה הזאת, תבדקי כאן בדף הפורום ותמצאי הודעה שלי שבה כתבתי "תני לי להסביר לך מה זה חלום צלול " , בהודעה הזאת ובהודעות שמתחתיה רשמתי הסבר מפורט שיתן לך תשובה לשאלה שלך. בהצלחה ! אלון

Mashiah

New member
תודה ...

אני הבנתי כבר מה זה אומר... וכתבתי "ת--ג--ו--ב--ה !!!!!!!!

Cheetah

New member
רק חבל

שאם "אתה יכול לעשות הכל" כמו שאמרת, עדיין יש לך בעיה להתקרב לג´וקים יותר מדי, זה עכבות, שצריך ללמוד להתמודד איתם אם אתה רוצה להגיע לרמה גבוהה יותר של שליטה בחלומות.

אלון ב

New member
בו אני אסביר לך שוב .....

בחלום צלול אתה "יכול" באופן תאורטי לעשות הכל, הגבול הוא הדמיון ! אתה יכול גם להתקרב לג´וקים מגעילים להחזיק אותם ביד ואפילו להכניס אותם לתוך הפה ולאכול אותם חיים ( פייייכס !! ) אתה גם יכול בחלום צלול לשסף עם סכין מטבח את הגרון של בן משפחה שלך שאתה מאד אוהב - את כל אלו מבחינה "פיסית" אתה יכול לעשות בחלום צלול - השאלה אם מבחינה ריגשית ואמונציונאלית וריגשית אתה מסוגל לעשות דבר כזה ! אני אישית לא מסוגל לעשות דברים כאלה גם בזמן חלום צלול ! ( למרות שמבחינת יכולת תנועה בחלום אני "יכול" לעשות את זה, מבחינה ריגשית ופסיכולוגית אני לא מסוגל ! ). מבין או לא מבין את ההבדל הקטן ?? אלון

Cheetah

New member
אני מבין

אני מנסה להבהיר לך כמה זה לא הגיוני שאתה נותן לרגשות למנוע ממך לעשות דברים כאשר אתה בחלום. סך הכל אם אתה תיהיה מסוגל לעשות דברים שמנוגדים לרגשות שלך זה יראה על שליטה רבה יותר בחלום, וזה יגרום לך ליהיות מסוגל לשליטה רבה אף יותר בעתיד. אני לא אומר שצריך להעלים את הרגשות אבל זה כדאי לדעת לשלוט בהם, ולהיות מסוגל להתעלם מהם כאשר אתה בחלום. להסתכל על הג´וק להגיד זה דוחה וללעוס אותו בכל זאת, כי זה ח ל ו ם. לא שונה בהרבה מלירות באנשים במחשק מחשב, או לגעת בתמונה, אומנם יותר אינטראקטיבי, יותר תחושות, אבל למה שזה ישנה משהו? אם אתה מ ב י ן מה המשמעות של כך שאתה בחלום.

Panther

New member
אני מאמין שאלון כן "מסוגל"

אני מאמין שאלון כן מסוגל אם הוא ירצה לאכול ג´וק, להרוג בני משפחה שלו, אבל תחשוב שזה דברים שלא נעים לך לדמיין אפילו. אם הוא ירצה - הוא יוכל. אבל זה לא נעים מבחינה רגשית, ויכול ליצור השפעה לאורך זמן. נגיד אם בחלום אתה תתקע סכינים במישהו שאתה אוהב, אח"כ במציאות אתה תחשוב שאולי "אם עשיתי את זה בחלום כנראה זה מה שאני רוצה לעשות במציאות" וכך תגרום לריחוק ביניכם במציאות. המגבלה הריגשית הפסיכולוגית לא באמת מגבלה, כי אפשר לעבור אותה. השאלה היא אם רוצים, וזה קטע שפסיכולוגים צריכים לדבר עליו ולחקור אותו.

Cheetah

New member
אלון טען...

שהוא לא מסוגל ומכאן הכל התחיל. בקשר לפגיעה בבני משפחה וכדומה, אני לא חושב שאני יעשה את זה מתישהו, אבל אם אני יעשה את זה מתוך חלום צלול שבו יש לי שליטה גבוהה, זה לא יפריע לי נפשית, אני מאמין שאני יהיה מסוגל לעשות דבר כזה בצורה שתיהיה חסרת משמעות וסתמית לגמרי, ב ח ל ו ם. אבל זה רק אני, ובאמת נראה שיש כאן פוטנציאל לבעיות פסיכולגיות, ומי שלא בטוח ביכולת שליטה שלו בחלום לא צריך לנסות דברים כאלה. גם אני לא ינסה כי אין לי סיבה, אבל תיאורטית אני דיי בטוח שאם אני ינסה, אני גם יעשה את זה, וזה גם לא יגרום לי נזק פסכיולוגי. אני מקווה שאף אחד לא מבין מזה שאני מסוגל לירות בבני משפחה שלי... (למרות שאם מדברים מבחינה תיאורטית טהורה, כולנו מסוגלים בתנאים מתאימים, וזה יהיה מאוד יהיר לחשוב אחרת) אבל להתעסק עם ג´וקים או עכבישים(כלומר פחדים) לא יזיק לאף אחד, זה אימון יעיל למדי לשליטה ודבר שלעצמו מראה על יכולת שליטה גבוהה.

Panther

New member
יש לי חבר

שבכל חלום צלול שלו הוא מנסה להרוג כמה שיותר אנשים... פעם הוא בחלום צלול היה באולם מלא אנשים, ואז זימן ליד שלו רובה והתחיל לירות בהם. פעם הוא חלם שהוא נוהג במכונית עם חלון כמעט סגור, אבל לא לגמרי סגור, ואז הוא עצר ומישהו שהוא מכיר שם את היד על החלון, ברווח שבין החלון למסגרת של החלון מלמעלה, ואז החבר שלי החולם סגר לו את החלון על האצבעות
הסאדיזם שולט...

korinalir

New member
אני בדרך כלל הורגת או פוצעת אנשים

בחלומות צלולים אבל לא בני משפחה סתם אנשים או יריבים בחיים או כאלה שהמצאתי לצורך החלום הבעיה שאם אני נסחפת אני קמה בבוקר עם שרירים תפוסים וסימנים אמיתיים:) באמת! ייצור מוזר מישהו אמר לי פעם שזה אומר שיש לי תתמודע חזק... אני פשוט אוהבת להלחם גם בחיים ובחלום זה לא גורם נזק אמיתי אז זה כיף לאללה! וזה גם אימון טוב כי אפשר נניח לשחזר קרב ולראות מה לא עשית בסדר או לחילופין לחזות תנועות של יריב פוטנציאלי בחיים. וכמו שאמרתי זה כיף:)

Cheetah

New member
חוץ מזה

אם מבחינה "ריגשית ואמונציונאלית" (זה אותו דבר או שזה נדמה לי?) אתה לא מסוגל לעשות משהו, אז מבחינה "פיזית" אתה לא מסוגל לעשות הכל. כי זה מונע ממך לעשות את הדבר מבחינה "פיזית" לכן לא תיהיה מסוגל לעשות את זה מבחינה "פיזית". אתה לא מסוגל לעשות הכל גם לא מבחינה "פיזית" גם לא מבחינה תיאורטית אם בפראקטיקה יש משהו שמונע ממך את זה. באופן תיאורטי, אתה - אלון ברמן, לא תיהיה מסוגל לעשות הכל. (עד אשר תיהיה מסוגל לשלוט ברגשות)

אלון ב

New member
הסבר פעם נוספת - ג´וקים !

לא מסכים איתך - אם אני יכול בזמן חלום צלול להכניס ג´וק לתוך הפה שלי וללעוס אותו חיי זה אומר שאני שולט יותר טוב בחלום ? מה הקשר בכלל בין זה לבין שליטה בחלום ? האם זה שבמציאות אתה מסוגל לקחת ג´וק חיי ולאכול אותו זה אומר שאתה שולט יותר טוב בחיים שלך ? איזו מן קביעה מוזרה זאת ? חוץ מזה האם יש הבדל מבחינת רמת הגועל בין ג´וק אמיתי לג´וק חלומי שנראה בדיוק אותו הדבר ? הרי גם בזמן חלום צלול הוא יהיה עדיין שחור ומגעיל עם כנפיים ומחושים ורגליים שעירות וסביר להניח שגם הטעם שלו יהיה דוחה, אז מה ההבדל ? או מגעיל גם בזמן חלום צלול באותו אופן שהוא מגעיל במציאות ! ואולי ג´וקים לא מגעילים מספיק אז תחשוב אותו הדבר על לאכול בזמן חלום צלול עכבר חיי קטן אפור ומצייץ. אז אם במציאות אני לא מסוגל ( מבחינה ריגשית - לא פיסית ! ) לעשות את זה אז למה שבחלום צלול אהיה מסוגל ? האם תחושות ה"דחייה" שלי אמורות להשתנות אם אני בחלום צלול ? אלון

Cheetah

New member
אתה מתקדם לאן שהוא...

"האם תחושות ה"דחייה" שלי אמורות להשתנות אם אני בחלום צלול ?" למה שהם יהיו דומות? למה שלא תנצל את העובדה שאתה בחלום כדי לנסות להתגבר על פחדים, לשלוט ברגשות? אין סיבה שתרגיש דחייה מג´וק בחלום, אם אתה מרגיש זה עכבה, מחסום, אתה לא נמצא במציאות, אתה בחלום, למה אתה מגביל את עצמך? אומנם עד שיהיה לך קצת ניסיון בהתמודדות כזאת, תחושות הדחייה אכן יהיו דומות, אבל אתה צריך לעשות את מה שדוחה אותך למרות זאת(אתה יכול לשלוט בסביבה כדי להקל על זה, להראות לעצמך שאתה שולט, ע"י האטת הזמן לדוגמא), כדי להכיר את הרגש, כדי שתוכל לשלוט בו בסופו של דבר. אם תדע להתמודד עם מחסומים בחלום, זה ישפר את יכולת השליטה שלך. באמת קשה לי להאמין שאתה לא רואה את זה. ואל תשליך את זה על מציאות, יש כמה הבדלים בין מציאות לחלום, אם אתה צריך שאני יסביר את זה לך רק תגיד. אתה נמצא בעולם שהמוח שלך יצר, המוח שלך יוצר את החלום, ואם אתה יודע שאתה חולם, אתה יכול להתערב בחלום בצורה מודעת, הרגשות בחלום הם חלק ממנו, חלק ממה שהמוח יצר. לא יזיק ליכולת שליטה של אף אחד לצבור ניסיון בהתמודדות עם רגשות בחלום. אם תשלוט ברגשות כוח הרצון שלך יהיה ממוקד יותר, השליטה המודעת תיהיה חזקה יותר. ועוד פעם אחת, אם משהו מגעיל במציאות, לא תעשה אותו במציאות, אם אותו דבר בדיוק נמצא בחלום, זה לא אומר שהוא מגעיל ולא תעשה אותו. אתה מפסס כאן את העובדה שאתה נמצא ב-ח-ל-ו-ם!!!

אלון ב

New member
שוב טעית - תן לי לתקן אותך

למה נראה לך שתחושות דחייה וגועל אמורות להיות שונות בזמן חלום צלול ? האם זה לא אותו "עצמך המודע" אשר מודע גם בזמן שאתה ער ?? אם היית אומר לי את זה לגבי מי שיש לו פחד גבהים אז הייתי מסכים איתך, מי שיש לו פחד גבהים לדוגמה פוחד פשוט שהוא יפול ויפגע ולכן אין שום בעיה אם בזמן חלום צלול הוא יטפס למקום גבוה כמו צוק ויקפוץ, כי הוא לא יכול להיפגע וזה עוזר לו להתגבר על הפחד. אבל אנחנו מדברים על משהו שונה לגמרי - על תחושות גועל ודחייה ממשהו ! בזמן חלום צלול אני ניגעל מאותם דברים שאני ניגעל מהם במציאות ! למה לא ? למה נראה לך שתחושות גועל משתנות מעירות לחלום ? אם אני מסוגל לקחת בזמן חלום צלול ג´וק או עכבר שעיר אפור ומצייץ ולהתחיל ללעוס אותם בפה שלי אז זה אומר שגם במציאות אהיה מסוגל לכך - ואני לא !! ( ולהיפך ! אם הייתי מסוגל לעשות את זה במציאות אז בטח לא היתה לי בעיה לעשות את זה בזמן חלום צלול ! ) ושוב אני שואל אותך - בהנחה שבזמן החלום הצלול הג´וק נראה ג´וק רגיל ושעיר ועם מחושים והכל כמו במציאות, למה תחושת הגועל שלי ממנו אמורה להיות שונה ? למה נראה לך שאותו ג´וק שנראה בדיוק אותו הדבר במציאות יגעיל אותי וזה שבחלום הצלול שנראה ומתנהג אותו הדבר לא יגעיל אותי ? מאיזו סיבה צריך להיות הבדל לדעתך בתחושת הגועל ?? אני גם לא מסכים איתך הרגשות בחלום צלול נוצרים ע"י המוח בצורה שונה מהזמן שבו אתה ער, לפחות מהמעט נסיון שיש לי עם חלומות צלולים תחושות כאלו נשארות דומות, אני לא הופך לאדם אחר בזמן חלום צלול, אני נשאר אותו "אני" ועם אותן תחושות "גועל" שיש לי בזמן שבו אני ער. אלון

BladeRaider

New member
שאלה

האם תסכים להתחבר למכונה תאורתית שמגרה את מרכז הכאב במוח ויוצרת כאב מקסימלי, מגרה את מרכז הריח וגורמת לך "להריח" את הדבר המסריח ביותר בעולם, מגרב את מרכז הראיה וגורמת לך "לראות" את האור הכי בהיר שאפשר, מגרה את מרכז השמיעה כך "שתשמע" צפצוף דק וחזק מאוד, יוצרת לך טעם של שלשול שמשלשלים בזמן דיזנטריה ויוצרת לך תחושת סחרחורת? הרי כל הדברים האלה לא אמיתיים, אבל אתה כן מרגיש אותם! אבל אני בטוח שאחרי חוויה כזו יקח לך זמן לחזור לעצמך

Cheetah

New member
בלייד

זה חלום צלול זה חלום צלול זה חלום צלול זה לא שום מכונה תיאורטית וזה לא המציאות. אני מתחיל להתאייש ממכם

BladeRaider

New member
זו לא מכונה תאורטית.

זה נכון אבל מכונה שמגרה את אזורי החושים במוח עושה פעולה זהה לזו שמבצע התלמיט (או שזה ההיפותלמוס, אני לא ממש זוכר) זה מרגיש אמיתי, ואם אתה שולט בזה כל כך שזה כבר לא מרגיש אמיתי, אז זה כבר לא זה

Cheetah

New member
אתה לא יודע

אני לא מצליח להסביר, איך פועלים הדברים בחלום. אולי עוד כמה עשרות חלומות צלולים תבין שזה לא כמו שאתה מתאר. דבר יהיה מגעיל, דבר יכאב, דבר יפחיד אבל אם אני שולט אז אני, רואה את המקור של כל הדברים אני רואה ויודע שהכל מהמוח שלי. אני מבין את זה. זה חלום צלול, חשבתי שאתה תדע מה זה אומר.

Cheetah

New member
מתייאש

"מי שיש לו פחד גבהים לדוגמה פוחד פשוט שהוא יפול ויפגע ולכן אין שום בעיה אם בזמן חלום צלול הוא יטפס למקום גבוה כמו צוק ויקפוץ, כי הוא לא יכול להיפגע וזה עוזר לו להתגבר על הפחד. אבל אנחנו מדברים על משהו שונה לגמרי - על תחושות גועל ודחייה ממשהו ! בזמן חלום צלול אני ניגעל מאותם דברים שאני ניגעל מהם במציאות ! למה לא ? " לקפוץ מגג של בניין בן ארבע קומות בחלום צלול, זה אם כבר גירסא מוגברת של לעשות משהו שמגעיל ודוחה אותך. אפילו אם אין לך פחד גבהים. אם אתה לא יודע הקשר בין דחייה לפחד הוא הדוק, בעצם ניתן בהחלט להתייחס אליהם באותה צורה, אתה רוצה שאני יצוטט לך מספרי פסיכולוגיה או מהניסיון שלי? רק שלך משום מה זה יותר דוחה להתקרב לג´וק מאשר להתקרב לקצה של בניין וקפוץ, אתה ללא ספק טועה לחשוב שזה דבר שונה בעיקרו. תנסה דברים כאלה, תקבל קצת ניסיון, יותר חשוב כרגע זה ייתן לך תובנה לגבי איך דברים עובדים בחלום, תנסה, תדבר אחר כך.

אלון ב

New member
הפסקה - אנחנו טוחנים מים

אנחנו חוזרים על אותם דברים ולא מצליחים לשכנע אחד את השני, אז זה חסר טעם כרגע להמשיך את הוויכוח ככה במתכונת הנוכחית. אז הפסקה, עצור סוסים אלון

למעלה