שאלה חשובה

אימון בלי לראות זה דבר מקובל

מדי פעם עושים אימוני קאטות בעיניים עצומות ובחושך. זה מאד מבלבל.

ואצלנו מתאמן אדם ../images/Emo68.gif

בגיל 81... והוא הבן אדם המוכשר ביותר בשראיתי בחיי! הגיל לא נחשב כאן. כל אדם יכול. אפילו אמא שלי התחילה להתאמן!!! היא כבר חגורה צהובה

budoka

New member
../images/Emo80.gifתשובה לא חשובה

1) כן. בנעורי התאמנתי באותה קבוצה עם אדם שלקה בדלקת קרום המוח וסבל מבעיות מוטוריות חריפות ומקשיי תיקשור. עם הרבה התמדה וסבלנות מכל הצדדים המעורבים, הבחור הצליח להחזיר לעצמו טיפ-טיפונת מהשליטה שהיתה לו על גופו לפני המחלה, שלא לדבר על אמונה מחודשת ביכולותיו. אני חושב שהדרך בה המורה שלי דאז הקדיש מעצמו עבור אותו בחור היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי במימד המעשי של ה- BENEVOLENT HEART של אמנויות הלחימה. 2) תלוי במורה, גם בהקשר של קשיי קליטה רציניים. אם יש רצון, יש דרך. 3) הגיל עושה את שלו, ולרוב המבוגרים שעושים אקרובטיקה למדו אותה בגיל צעיר יותר, אבל מי שמאד רוצה יצליח. בפועל, מורה בד"כ ישים דגש מופחת על אקרובטיקה בעבודה עם אנשים מבוגרים, גם בגלל שהיא דורשת כח פיסי, מה שרק הולך ופוחת עם הגיל, וגם בגלל שבאמנויות לחימה (לפחות המסורתיות), אקרובטיקה היא משהו שהוא יותר NICE TO HAVE מאשר דרישה.

WhiteBear

New member
אצלנו יש "קבוצת נכים"

מצד שני, ברבוצות רגילות, יש אדם קטוע שני ידיים עד המרפקים. יש אנשים שמגיעים לשיעורים עם מקל הליכה (ועושים עמידות על כיסא - מה שנחשב כבעל השפעה למרות הישיבה...) ויש אנשים יותר צעירים כמו אבא שלי (בן 67) שמתאמן. ויש אותי, אבל אני ממש קשיש, אז זה לא נחשב...

הוא אינו רק קטוע ידיים - הוא גם

חרש באוזן אחת, ובעל ראיה פגומה מאוד. והוא אחד האנשים המבריקים שאני מכיר. ולעשות איתו אימוני זוגות היה אתגר אמיתי. לימד אותי המון.

אימון למוגבלים גופנית

אני יכול העיד על שני מקרים באימוני הקנדו. החשוב והמעניין יותר הוא אימונים סדירים יחסית שמועברים לקבוצת נכים (!) במרכז ספיוואק. חיים אברבנל, שמלמד תרפיית ספורט במרכז הנכים (מדובר ביושבי כסאות גלגלים), התחיל לאמן אותם קנדו לפני מספר שנים, והם עדיין עושים זאת. למיטב ידיעתנו זהו המקרה הראשון והיחיד בעולם בו קנדו משמש לאימון תרפיוטי לנכים קשים. במקרה אחר, לפני מספר שנים, היה לנו תלמיד קנדו עם חוסר יכולת הפעלה של כף רגל ימין. בעוד שהעניין מקשה מאד על אימון "רגיל", אותו תלמיד לא ויתר, לשמחתנו, והתאמן משך למעלה משנה. יותר מכך, כשרצה להצטרף לקבוצת האיידו, היתה בעייה אמיתית, שכן לא יכול היה לבצע את תנועות הבסיס לקאטות. באופן חריג, החלטתי ללמד אותו את כל הקאטות ב"ראי" - עם החרב חגורה בצד ימין וכל התנועות הפוכות לתקן, כך יכול היה לגרור את רגל ימין מאחור, אבל להוביל עם שמאל. לי, כמדריך, זה היה מבלבל מאד, אבל תחושת הנצחון הכללית, ושל אותו תלמיד בפרט, היתה העיקר.

לגבי שאלתך

תלוי דבר ראשון במדריך, האם הוא מוכן להתמודד עם כך, אח"כ זנ תלוי בסוג המוגבלות. למשל אני אדם האוהב לעזור לאנשים ולקחת על עצמי פרוייקטים עד לא מזמן היה לי חניך עם בעיות נפשיות ולפני כן היה לי חניך עם ביות שליטה על הידיים.

למעלה