שאלה חשובה

שאלה חשובה ../images/Emo101.gif

באומנויות לחימה, האם יש מקום לאנשים מוגבלים בגופם? האם מורים לאומנויות לחימה יסכימו לקבל גם אדם בעל מוגבלות מסויימת ואם כן עד היכן? ומה בקשר לקשיי קליטה רציניים? שאלה שניה. האם אדם מעל גיל 50 אם יתאמן, יהיה מסוגל לבצע סלטה\ גלגלון או תרגילים דומים?

yanivtil

New member
אענה על השאלה השניה,

כיוון שהראשונה סבוכה מדי לטעמי. האם אדם מעל גיל 30 יצליח? האם אדם מעל גיל 20 יצליח? ומעל 15? אני יכול להעיד רק על עצמי - אני רחוק מאוד מהשלושים ואין לי שום סיכוי לבצע פעלולים אקרובטיים, מצד שני, ראיתי כבר מבוגרים שקיפצצו וסילטטו ללא שום קושי. מה זה אומר? שזה תלוי ביכולת הגופנית שלך ולאו דווקא בגיל. (אם כי סביר להניח שלמבוגר יהיה קשה יותר, אך לא בלתי אפשרי). בהצלחה! יניב.

יש מקום למוגבלים וגיל הוא לא מגבלה

המורה שלי מלמד ילדים מוגבלים ואני שומע ממנו שיש להם בהחלט התקדמות. אני מניח שלא כל מגבלה יכולה לעבור. אבל בהנחה שכוח הרצון הוא החלק העיקרי אז מגבלות של ראייה מוגבלת לא יהיו מגבלה. מגבלות של אוטיזם מסויים לא יהיו מגבלה. מגבלות של פיגור שכלי קל לא יהיו מגבלה ועוד... בוודאי שלמוגבלים יהיה יותר קשה. אבל כל החיים שלהם יותר קשים והם מצליחים. אני יכול לספר על עצמי שאני רואה מטושטש מאד בלי משקפיים. אבל מכיון שאני יודע שבמצב אמיתי ברחוב המשקפיים לא ישארו בחיים אני מעדיף להתאמן בלי. אז יכול להיות שאני חוטף יותר אגרופים בקרבות. אגרופים שקשה לי לראות. קשה לי לראות את העיניים של היריב ולחזות בהם את מה שהוא עומד לעשות. אבל אלו הם המגבלות ואני חי איתם. מצב של איבר פגוע או חסר זה מצב שקורה במציאות בקרב. חוטפים מכה משתקת בכתף ואין יד. אז מה? מפסידים את הקרב? לא בהכרח. ולשאלתך השניה. אני קרוב ל- 50. ויש לנו בארגון 2 (זוג) בני 53. הגבר הוא רץ מרתון ובעל כושר מדהים. עשה איתי חלק מההכנה לחגורה שחורה ובהחלט אין לו שום בעיה. אז נכון שהם לא גמישים. כל אחד והיכולת שלו. אני יותר גמיש בתנועות מסויימות מהרבה צעירים. בקבוצה המקומית שלנו נכנס השבוע מבוגר נוסף (מעל 50). אני מאמין שאם יש רצון אז שום דבר לא יעצור את המבוגר. גלגלון וסלטה זו כבר שאלה אחרת. אבל גם צעירים לא בהכרח לומדים לעשות גלגלון וסלטה והם יכולים להיות לוחמים טובים.

WhiteBear

New member
אתה רואה מכות מגיעות דרך העיניים??

כלומר, אם אתה מרכיב משקפיים, אתה משייך יכולת לחזות תנועה דרך העיניים של ה"יריב" ?? אני מכיר "תחושה" של תנועת בני זוג, עד ליכולת צפייה, אבל יותר כשצפו תנועות שלי מאשר אני של אחרים. הבנתי מהם שלא מדובר בצפייה דרך העיניים. מה דעתך ?

yanivtil

New member
אני מכיר שלוש שיטות,

ובטח יש עוד כמה... 1.מבט לא ממוקד אלא יותר "בוהה" ביריב בניסיון לתפוס את כולו וכך לשים לב לכל תנועה שיעשה 2.מבט בכתפי היריב, נראה לי די קשה ליישום... 3.מבט בעיני היריב. איני יודע ממש מה יתרונות וחסרונות כל שיטה (אשמח אם מישהו ישלים אותי בעניין הזה!),אישית אני מעדיף את העיניים, הן הכי טעימות... יניב.

קוזושי

New member
שיטות

יש שני זרמים עיקריים בעניין הזה של מיקוד העיניים. ואני הייתי מחלק אותם לשיטות של עבודה מקרוב ושיטות של עבודה מרחוק. למרות שרבים מסבירים שהמטרה של מיקוד המבט בעיניים של השני היא כדי לקרא את הצעדים שהוא הולך לעשות, אני חושב שהסיבה הבסיסית יותר היא שמנסים לא לאבד קשר עיין עם בן הזוג כדי להשאר בשליטה, זה נכון בעיקר באמנויות שעובדים מאד רחוק אחד מהשני ואם תאבד אתו קשר עיין הוא יעלם לך ויוכל לצמצם פערים, ואז אתה בבעיה כי כל מה שהתאמנת זה איך להשאר רחוק ולהתקיף בהתקפות רחוקות וקדמיות, ואם תאבד אתו קשר עיין הוא יוכל להתקרב או לבוא מאחורה כשלא תראה. בשיטות שעובדים מקרוב לעומת זאת, אין תועלת בשמירה על קשר עיין עם בן הזוג כיון שהקשר שלהם הוא עם כל הגוף ואתה בעצם "מרגיש" אותו עם כל האיברים, ההתקפות שלו גם יכולות לבוא מכל איבר בגוף ולא רק מהידיים (אגרופים) והרגלים (בעיטות) כפי שקורה כאשר שומרים על מרחק כל הזמן. ולכן בשיטות האלו לא יתמקדו דוקא בעיניים אלא ישמרו על מבט כללי על כל הגוף של היריב ללא כל התמקדות. כאשר אתה עובד רק מקרוב אין לך עניין לא לאבד אותו כיון שהקרב נעשה רק ממצב שהוא צמוד אליך. המבט בכתפי היריב יכול להיות עוד סוג של מבט כללי על בן הזוג ויכול אולי להיות קשור למשהו כמו איגרוף שכל מה שחשוב לך זה התנועה של הידיים. כך אני מבין את הדברים, תקנו אותי אם אני טועה.

bizhar

New member
עמית, קרא את מה שקוזושי כתב.

באומנויות המתמחות בעבודה מטווח קצר, אין חשיבות למיקוד המבט. נהפוך הוא. "קריאת" היריב דרך מגע, מדוייקת ומהירה בהרבה מאשר דרך מבט. אצלנו מתרגלים הרבה "ידיים דביקות" ומעניין לראות כיצד דווקא המתחילים עוצמים עיניים כדי לא לאבד קשר ולחטוף!

נשמע הגיוני מה שאתם אומרים

אני אבדוק את זה היום עם המורה. ב- 4 יש לי אימון. ואכן אנחנו עוברים לאט אבל בטוח לגוז´וריו ולאמנות לחימה יותר צמודה ובאמת יכול להיות שנקבל הסבר קצת שונה על העיניים.

אז נשארים עם מבט בעינים בכל מצב

המבט בעינים הוא כזה שקולטים את כל הגוף. וזה לא משנה עם אנחנו בטווח קרוב או רחוק. לפחות כל זמן שאפשר לראות את העיניים. המורה אמר שגם מבט כללי לבית החזה יכול לענות על הצרכים אבל הוא מעדיף את העיניים.

isaacl

New member
אני לא בטוח בכך

שיקנאי סנסאי (אם זה אומר משהו - דאו 7 איקידו) טען בביקורו האחרון בישראל שאין להסתכל לעיניים, ואם אינני טועה, כך טען גם אוישיבה. הסיבה לכך, דומני, היא מאותה סיבה שבהיפנוט אסור להסתכל לתוך עיני הזולת, אלא אם כן אתה בטוח שאישיותך חזקה יותר. ההמלצה היא להביט אל הגבות, כך שהזולת חושב שאתה מביט אל תוך עיניו, ואילו הריכוז שלך אינו פוחת. מניפולציות כאלה נעשות גם באומנויות לחימה, שהרי הקשר הסוגסטיבי הוא די ברור (בהנחה שהיפנוט הוא סוגסציה).

כן

או לפחות אני אמור לראות. יכול להיות שאף פעם לא הייתי טוב בזה בגלל בעיות ראיה. אני מדבר יותר על עבודת תיזמון. לזהות התקפה ולהיכנס בהתקפה נגדית מקדימה. לא הייתי מוצלח בזה. הפסקתי לנסות. יכול להיות שאחזור לזה בעתיד. בכל אופן מה שלמדתי ומה שאני מלמד זה מבט קדימה לעיניים של היריב. ובכלל שיטות לחימה בהטעיה עם העיניים. למשל, עיניים בעיני היריב ומבצעים גם אגרוף הטעיה לפנים אבל מפילים אותו עם הרגל. יש תפקיד לעיניים. זה עולם אחר כשרואים מטושטש.

SideKick

New member
לא להביט לעיניים!

אצלנו מלמדים לא להסתכל לעיניי היריב. בדיוק בגלל הסיבות שהזכרת. דבר ראשון העיניים הן גבוהות מדי, כך שאתה עלול לפספס ולא לראות התקפות נמוכות שמגיעות. דבר שני - העיניים מספרות סיפור, והן יכולות גם לספר שקרים שאתה לא רוצה לשמוע. הסתכל לאזור החזה/הסרעפת/מקלעת השמש. כך אתה תופס את כל הגוף במבט אחד וגם יכול לקלוט יותר מהר את תנועות היריב על פי שינוי במרכזי הכובד והאנרגיה שלו. ואגב, החלף את השימוש במילה לראות במילה לחוש, ותיווכח לדעת שאתה רואה בדיוק כמו כולם. כי מערכת החישה האנרגטית שלך לא חלשה והיא קיימת במלוא עוצמתה. זה רק העיניים שקצת מזייפות.

nitzano

New member
נקודת מבט שונה במקצת

לפני תחילת קרב הקרנת ה´שן´ (נפש) דרך העיניים ישירות אל עיניי היריב ,יכולה להביא לפחד מצידו וסיום הקרב לפני שהחל . ניתן לראותז את גם בקרב המבט של מתאגרפים

deep ocean

New member
תגבה ל"עמית המכשף"

גם אצלנו בקונג-פו, כל מי שיש לו משקפיים, מתרגל קרבות אימון בלעדיהם.

כן, ואיגוד האופטומטריסטים מבקש

שתפסיקו עם ההתנהגות הנלוזה הזו. פתאום נעלמו להם כל הלקוחות הקבועים שהיו קונים משקפיים חדשות כל שבוע...

MsPiggy

New member
זה מומלץ גם לאנשים םע מספר גבוה

במשקפים?
(ביקשו ממני לעשות את זה בשיעור בקרב מגע כשעשינו עבודת קרקע, זה היה שינוי מרענן לראות פתאום מטושטש, אבל אחרי 10 דקות זה בלתי נסבל...)

למעלה