שאלה חשובה- תורשה

MIF2004

New member
הסיפור שלי...

הי דליה, אכן התורשה היא נושא כאוב ומפחיד את כולנו, אני מאמינה שלכולנו קיים החשש המרחף מן הגורל האכזר של אמא שלנו.... ועכשיו לסיפור האישי שלי: אני עשיתי שטות, ובגיל 26 עשיתי את הבדיקה הגנטית לסרטן השד. אמא שלי חלתה בגיל 32 ונפטרה בגיל 36 מסרטן שד דו צדדי אלים. הגעתי לקבל את התוצאה לבד (לא היה לי אז בן זוג ואף בן משפחה לא ידע שעשיתי את הבדיקה). היועצת הגנטית אמרה לי באופן לקוני שנמצאתי נשאית של הפגם הגנטי BRCA1, שיש לי סיכוי של 90% לחלות בסרטן השד עד גיל 70, ובנוסף סיכוי של 40% לחלות בסרטן השחלות עד גיל זה. המליצו לכרות את השדיים, לכרות את השחלות.... אחרי הבדיקה נכנסתי למצב של דיכאון קליני למשך תקופה לא קצרה. היתה לי תקופה איומה, לא היה לי את מי לשתף, והרגשתי כמו נידון למוות שעומד להיות מוצא להורג בכל רגע. לקח לי תקופה ארוכה לצאת מהמצב הזה ולהחזיר את עצמי, בתפיסה שלי, למעגל החיים. היום אני מודעת לסיכון, נבדקת כל 4 חודשים, אבל חיה את חיי ומנסה לא לחשוב על הקללה הזו כל הזמן. לכל מי שאני מכירה, ולכן אני גם כותבת את הסיפור שלי כאן, אני ממליצה שלא לעשות את הבדיקות הגנטיות למחלות תורשתיות, אלא אם כן הרפואה יודעת גם להציע טיפול רפואי מונע לנשאיות של הפגם הגנטי. לגבי סרטן השד, הטיפול המונע היחיד הוא כריתת השדיים, כריתת השחלות, ולזה לא הייתי מוכנה, לא בגיל 26, לא לפני שהכרתי בן זוג לחיים, לפני שהולדתי ילדים. היום אני עדיין מתכננת הריון נוסף ולכן את המחשבות על הכריתה אני דוחה בינתיים בכמה שנים. אין שום טיפול תרופתי שאפשר לקחת, ולכן צריך להיזהר מן הבדיקות הללו. רק בריאות

מסכימה איתך לחלוטין

אמי גם נפטרה מסרטן השד (שהתפשט בשלב מאוחר יותר לכבד) בגיל 44. כמובן שכל כירורג שביקרתי, הציע לי את האופציה של הבדיקה הגנטית ואני מצידי סירבתי בתוקף, מהסיבות שציינת ומכיון שאין שום מקרה אחר בהיסטוריה המשפחתית שלנו, אבל אני מקפידה לעשות בדיקה אצל כירורג כל חצי שנה ונראה לי שזה מספיק.

שלום לך..

גם אמי נפטרה מסרטן השד ושנים רבות הסתובבתי בהרגשה של "נידון למוות בהמתנה", עד שהחלטתי לברר לגבי האפשרות הבדיקה הגנטית, במקביל בדקתי את אפשרויות הטיפול במידה ואמצא נושאת את הגן. התשובה שקיבלתי היתה כשלך, כריתת השחלות והשדיים. החלטתי שאיני מקדימה את המאוחר, ו יתרתי על הבדיקה הגנטית וזאת אגב לתדהמתה הרבה של הרופאה, לא נבדקתי כך שאיני יודעת אם אני נושאת את הגן... בכל מקרה, אני מקפידה להיבדק בדיקה תקופתית ופועלת בכיוונים של חשיבה חיובית. ממליצה שלא להזניח את הבדיקות התקופתיות ולגלות עירנות. הרבה בריאות לכולנו.

fox28

New member
עוברת בדיוק את אותו הדבר

קראתי את התגובות וכל כל הזדהיתי עם מה שכתבתם אמי ז"ל נפטרה גם מסרטן השד (כמה קורבונות יש למחלה הארורה הזו) לפני 6 שנים, בגיל 49 היא חלתה בגיל 39. אני בת 32 (בינואר) הלכתי לפני 3 שנים לייעוץ גנטי ובדקתי את האפשרות לבדוק אם אני נשאית את הגן התורשתי לא נאמר לי מה הטיפול המוצע במידה ואני נשאית הגן- וגם לא שאלתי. לכרות את השדיים והשחלות??... אני ממש מזועזעת בסופו של עניין החלטתי לא לעשות את הבדיקה. מה יעזור לי אם אדע אם אני נשאית את הגן? עכשיו אחרי שאני רואה מה יש לרפואה להציע כפתרון אני שממחה שלא עשיתי את הבדיקה הזו. כמובן שאני הולכת פעמיים בשנה לכירורגית ועושה ממוגרפיה והשלמה לממוגרפיה. על זה אני מקפידה בתקקוה שלא ימצאו כלום שיהיה לנו רק בריאות מיכל

למעלה