שאלה חשובה- תורשה

MIF2004

New member
הי לך

אוי כמה אני מכירה את הפחד והחרדה אחרי שהם מציעים לך לכרות חלקים מגופך, ועוד בגיל כל כך צעיר.... כמה נתונים: 1) להיבדק בדיקה ידנית + אולטראסאונד את יכולה גם היום, וההמלצה היא לעשות זאת אצל כירורג שד כל חצי שנה, ובמקביל ללכת כל שנה, בהפניית הגניקולוג לאולטראסאונד שחלות. 2) ממוגרפיה בד"כ לא עושים לפני גיל 30, ולא עושים יותר מכל שנתיים כי זו גם קרינה. הסיבה שלא עושים לפני גיל 30 היא שהשד עדיין צפוף ברקמות שומן ולכן ממוגרפיה לא אפקטיבית ואי אפשר לראות גידולים (שמופיעים ככתם לבן) על רקע הרקמה השומנית (שהיא גם היא מופיעה בצילום ממוגרפיה בלבן). 3) כריתת שחלות מומלצת היום לאחר גמר תכנון המשפחה (כלומר אחרי שתחליטי שאינך רוצה ללדת עוד) ורצוי עד גיל 40. אני מאוד לא אוהבת את ה Deadline שנותנים לגיל כזה או אחר לכריתת השחלות, אבל כנראה שיש נתונים שאחרי גיל 40 הסיכוי לחלות במחלה עולה משמעותית. אני היום בת 36.5 ומתכננת עוד להרות וללדת, ולכן אני ממש לא ממהרת לכרות את השחלות, אלא מקפידה על בדיקות תקופתיות. לגבי החרדות, אצלי כל בדיקה תקופתית מעלה את החרדות מחדש, אבל אני חייבת לציין שבמשך השנים התחלתי להתרגל לריטואל הזה, של ללכת לכירורג ולבדיקות האולטראסאונד והממוגרפיה. אני הרבה פעמים מצ'פרת את עצמי בבגד חדש או במשהו אחר ביום הבדיקה כדי שזה לא יהיה יום כזה מגעיל, ובמשך השנים התרגלתי לבדיקות האלו, זה אמנם לא כמו ללכת לרופא שיניים, אבל בכ"ז ברגע שזה נהיה מוכר ועקבי, יותר קל להתמודד עם זה. אם תרצי המלצה לכירורג אשמח לתת לך במסר את הפרטים של הכירורג שלי. בכל מקרה אל תהססי לפנות אלי בכל שאלה נוספת!

hartuvim

New member
מה ההבדל

בין בדיקה אצל כירורג לבין בדיקה שגרתית אצל רופא נשים? הרופא שלי אמר שאם הוא בודק אין צורך בבדיקת כירורג. מה דעתך? (אני שואלת כיוון שהפגנת ידע מרשים ביותר, אבל אם את לא יודעת זה בסדר...). דרך אגב, אני בת 27.

שאלה חשובה- תורשה

עכשיו, לאחר המוות, יוצא לכן לחשוב על עניין התורשה? זה לא יוצא לי מהראש בזמן האחרון

כירורג שד

מתמחה בנושא הזה, ולכן כדאי ללכת את המומחה. זו בדיקה פשוטה - את מתפשטת, הוא מסתכל, לפעמים מבקש להרים את הידיים, ואח"כ ממשש קצת, לא כואב, ואני משתדלת להתבדח ביני לבין עצמי ולומר שזה עולה רק 11 שקל. אותי, אגב, הפנה פעם ראשונה הגיניקולוג לכירורג שד, ולא רופא המשפחה. למי שיש "היסטוריה" מקבול החל מגיל מסוים לעשות ממגורפיה, כמו שמירי הסבירה. בכל מקרה, ממליצה לך לברר ולהיבדק. זהירות בודאי לא יכולה להזיק ...

האניבי1

New member
התשובה היא -כן

אימי עוד לא נפטרה אך חולה מאוד במחלת האלצהיימר. כן, התורשה מעסיקה אותי, מכיוון שיש את זה במשפחה משני הצדדים זה מאוד מעסיק. אני משערת שכשאגיע לגיל שבו מתחילים לחלות במחלה במחלה "הנפלאה" הזו- שזה בד"כ מעל לגיל 60- אני אכנס לטירוף מערכות.היום אני בת 34 לא נראה לי תודה לאל שאחלה בזה בקרוב, אז היום זה רק חרדה ברקע. נ.ב. ראיתי שאת אמא לידים קטנים בעצמך, רוצהלהצטרף לסדנא בנושא אמהות ללא אמהות במודיעין ? האניבי

ORITI61

New member
בטח שכן

במיוחד שכשאמי נפטרה אמרו לנו שמכיון שהיא נפטרה צעירה זה כנראה תורשתי ולכן אנו צריכים להבדק החל מגיל 30. למרות שאני הרבה מתחת ל30 כבר יצא לי לעשות בדיקה ראשונית מכיון שהיו לי תופעות מוזרות כמו שהיו לאמי וזו הייתה בדיקה של 3 ימים רצוף ובכל יום מקבלית תשובה לבדיקה של אותו יום וכשחיכיתי לתשובות הייתי פשוט לחוצה ברמות וכל הזמן ביקשתי מבעלי שיבדוק ראשון. זה ממש מפחיד..... אבל צריך להאמין שיהיה טוב

hartuvim

New member
בהחלט

זה דבר שהיה לי נורא קשה איתו פעם והדאיג אותי נורא והיה לי ברור מעל לכל ספק שאחלה ואמות בדיוק כמו אמא שלי. טיפלתי בזה קצת והיום אני מרגישה שאני לא בחרדה מזה כמו פעם. חוששת לפעמים כשזה עובר לי בראש, אבל לא מתעסקת בזה באובססיביות וזה לא מעורר חרדות. מה שכן פיתחתי לי איזו תאוריה על כך שאני בכל זאת שונה מאמא שלי וחיה את חיי קצת אחרת ושיש לזה השפעה. אין שום דרך לדעת האם זה נכון ואני עשויה להתבדות כמובן, אבל בינתיים זה עוזר לי. (ואולי זה סתם עוד מנגנון הגנה...)

מה רע במנגנוני הגנה? ../images/Emo8.gif

דווקא בשנים האחרונות יש הרבה שמדברים בשיבחה של ההדחקה... וברצינות, אני מאמינה שיש גם אפקט של חשיבה חיובית וגם של נבואה שמגשימה את עצמה. אנחנו אף פעם לא יודעים למה בן אדם חולה במחלה, ומן הסתם יש גורמים שונים שחוברים ומשפיעים על חוסנו ועל יכולת ההתמודדות שלו. אני חושבת שבחירה באמונה כמו שלך, גם משפרת את איכות החיים ביומיום, וגם משפרת את סיכויי החוסן העתידיים ...

fox28

New member
מנסה להדחיק.. אבל

אמי ז"ל חלתה כשהיתה בת 39 אני בת 32 (בינואר)- מתקרבת בצעדי ענק לגיל שבו אני נפטרה זה מאוד מפחיד... מנסה להדחיק... לא תמיד מצליחה

אין ספק שעניין התורשה

מעסיק אותי, במיוחד מאז שנולד בני ובעיקר לקראת הבדיקה החצי שנתית שלי...גם מכיון שהרופאים טורחים כל הזמן להדגיש את עניין התורשה...כאילו שגם ככה זה לא מטריד אותנו מספיק... עם זאת, אני משתדלת לדחוק הצידה את המחשבות הרעות ולהזכיר לעצמי שאני זה לא היא ושאין שום סיבה שההיסטוריה תחזור על עצמה.

ymz

New member
מאוד מעסיק אותי העיניין

אמא שלי נפטרה מסרטן השד ועם כל תשדירי מודעות למחלה את יכולה לתאר לעצמך עד גכמה המחלה הזאת "נוכחת" בחיי. האמת, אני הולכת להיבדק אצל כירורג שד, הלכתי ליעוץ גנטי ואישרו לי לבצע בדיקה גנטית לגילוי הגן הפגום (אני רק צריכה לסדר לי ביטוח חיים שיכסה את הכל למקרה ו...)

MIF2004

New member
רק רגע....

אני לא רוצה להתערב באופן בוטה, אבל בגלל נסיוני המר אני ממליצה לך שתשבי ותחשבי האם את באמת רוצה לעשות את הבדיקה הגנטית... אני בזמנו התעקשתי וכתבתי מכתבים והכל כדי שייאשרו לי את הבדיקה ובדיעבד, לא ניסיתי לחשוב בגלל איך זה מקדם אותי לאנשהו..... ואכן, לי אישית, הבדיקה לא עשתה טוב קיבלתי תשובה חיובית אבל הידיעה שאני נשאית לא טמנה בחובה גם טיפול תרופתי או פתרון רפואי אשר ניתן לנשאיות, ואשר מונע את המחלה או מפחית את הסיכון לחלות בה, כי לא קיים כזה. הפתרון היחיד שהוצע לי הוא כריתת שדיים וכריתת שחלות. אני אישית, החלטתי שלא ללכת בדרך זו, אבל עברתי ייסורים קשים עד להחלטה. כמובן שמירב הסיכויים שלא תהיי נשאית (רק 5% הן נשאיות) אבל צריך לחשוב גם מה אם כן. לדעתי לרופאים יש אצבע קלה מדי על ההדק במשלוח לבדיקות האלו. שיהיה בהצלחה!!!!

ymz

New member
כן חשבתי על זה

וחשבתי על זה הרבה, אבל אני מעדיפה לדעת.

לירי א

New member
גם אני פוחדת מזה

אמנם במקרה שלי מדובר באחותי וכבר הלכתי ליעוץ גנטי אך לא נמצאה בדיקה גנטית מתאימה למחלה שלה מכיוון שהמקור של הסרטן לא היה ידוע. אמרו שמצד אחד זה לא נראה גנטי לפי העץ המשפחתי אך סוג המחלה וגילה הצעיר כ"כ מדליקים נורה אדומה שאולי זה כן גנטי. עברתי תקופה ארוכה של מיחושים שונים בגוף ועברתי מיליון בדיקות שיצאו תקינות ושאישרו שאכן מדובר בכאבים פסיכוסומטים....

לפחות מזה אני לא מפחדת....

... כי התורשה במשפחה של אמא שלי (כולם פרט אליה) דווקא מצויינת בדרך כלל, רק היא קצת פיקששה...(אני עדיין בטוחה שהיתה שם איזו טעות, וכשיגלו זאת העניין יתוקן מיד).

לירי א

New member
היי hartuvim

מה שלומך? חזרתי מחופשה ארוכה שהייתי חייבת לעצמי ע"מ לברוח מהמציאות.... כתבתי היום עדכון בפורום שחזרתי, התגעגעתי אליכן מאוד! הבנות בסדר, ילדות מקסימות. איך אצלך?

למעלה