שאלה חשובה מאוד!!!

linlin neshama

New member
שאלה חשובה מאוד!!!

הי קוראים לי לין. אני בת 17 ,ואני כבר 3 שנים גרה בשיקגו. אני די מיסתדרת פה ואם אנגלית אין לי בעיות. אני מאוד רוצה להכיר עוד ישראלים בגיל שלי כאן באזור. אתם מכירים פה מישהו? וחוץ מזה מה המצב עכשו בארץ, לא ביקרתי מאז שעזבתי. ועוד שאלה, כמה מכם שגרים גם כן בחול מיתקבנים בסוף התיכון לחזור לעשות צבא? אני לא יודעת אם יש משהו רע בזה שאני לא חוזרת והולכת לאוניברסיטה במקום, לפעמים יש לי אפילו רגשות אשמה למרות שכולם (אפילו אנשים בארץ) אומרים לי לא לדאוג ושאני צריכה לעשות מה שמתאימ לי. אבל אני לא רוצה גם שבעתיד אנשים בארץ יתיחסו אלי בזילזול כי לא תרמתי את חלקי למדינה (גם כי אני רוצה לחזור לגור). מה דעתכם?

trigotrigo

New member
זה לא נורא.

אני לא יודע מה ישראלים אחרים חושבים, אבל אני אישית חשב שאין על מה לכעוס. זו בחירה שלך, וזכותך המלאה ללכת לאוניברסיטה במקום מגורייך במקום לחזור לארץ ולשרת בצבא. אני יודע, בתור ישראלי, שאם תינתן לי ההזדמנות לעבור ללמוד באוניברסיטה בחו"ל אני אשמח, גם בגלל ההכרה הבינלאומית של התואר, ואני יודע שהסיכויים לכך קלושים. אני משרת בצבא מתוך חובה ומתוך רצון לתרום, אבל זה מכיוון שגדלתי בארץ ואני חש מחויבות כלפיה. אני רוצה לשרת בצבא. לך זה לא צריך לשנות. את התבגרת בארץ אחרת, ולאף אחד אין זכות לכעוס עליך אם תבחרי לא לבוא לשרת בצה"ל.

linlin neshama

New member
lin

אהלן, ברור שאם אני גרה בחול אז זה לא משנה, הקטע הוא שאני רוצה לחזור לארץ בעתיד לתמיד. הצבא בארץ זה לא סתם, זה כמו תרבות, משהו שכל אחד עובר ואם אני אומרת שלא שירתתי אז זה כאילו אני לא ממש ישראלית, ודוקא שם אני עלולה להיתכל בעוינות או ביקורת בגלל זה,

ציקהלה

New member
את טועה....

ואם את הולכת לשרת אז תעשי את זה אחרי שיש מקצוע לא ליפני!

trigotrigo

New member
לא כל כך..

אם יש ישראלים שיציקו לך בגלל זה, זה יהיה הטיעון הכי דבילי שיכול להיות. תחשבי עם עצמך. אם את רוצה לבוא לישראל עכשיו, ולשרת בצבא, בואי. אם את לא מרגישה בטוחה לחזור עכשיו לישראל, לכי לאוניברסיטה ותלמדי לתואר. זו הבחירה שלך בלבד ואין לאף אחד זכות להתערב בה. אנחנו יכולים רק להציע טיעונים בעד ונגד, אבל לא יותר מזה.

NiTROuS

New member
אני גר בקנדה

ממש לא מתכוון לחזור כדי לעשות צבא,ותאמת גם לא מתכנן על אוניברסיטה יש בעיה עם זה?תקנו נעליי גומי ותקפצו לי חיים שלך תחליטי את ממה לעשות,ללכת לא ללכת אל תתני לאף אחד לשנות את הדעה שלך

ציקהלה

New member
סולית גומי זה מספיק או

שאפשר גם עדרליים (הנעלים הענקיות מגומי)

IssEyE

New member
אנשים אתם מגעילים אותי

כן בטח למה לא, תשבו לכם פה, תהנו מהחיים הנוחים שלכם, מהמכוניות היפות שלכם ומהבתים הגדולים שלכם, ותתנו ל"פראירים" האלה בארץ להגן על המדינה "שלכם" וגם יפה שאתם לוקחים את זה ככה בקלות "בטח למה לך לעשות צבא סתם שטויות מי צריך את זה בכלל" ישראלים אתם קוראים לעצמכם? ולין עצם זה שאת בכלל שואלת את השאלה הזאת ואת אומרת שיש לך רגשות אשמה זה כבר משהו ואם את אומרת שאת רוצה לחזור לגור בארץ אז אני היית מציע לך כן לנסות לסדר את הענין עם הצבא אבל מה אני מבין כשיש פה חבורה שלמה של אמריקאים חדשים "שבטוח יודעים יותר טוב ממני" כי הם גרים באמריקה עכשיו!!!!!! אז יאללה תתחילו לשטוף עם התגובות החכמות שלכם

linlin neshama

New member
lin:(

בדיוק באנשים כמך אני לא רוצה להתכל. רק שתדע שלא עברתי כי רציתי אלא כי להורים שלי לא היה עבודה בארץ. אם אתה חושב שזה כל לעבור ממקום למקום אז אתה טועה. עשיתי תחיים שלי כאן וזה לא פשוט ליזרוק הכל ולחזור בלי כסף בלי עבודה בלי משפחה אז תשים תצמך בנעלי ואני לא בטוחה תיהיה גבור כזה.

IssEyE

New member
כבר הייתי בנעלים שלך חמודה

גם אני כמוך עברתי לפה בלי הרבה ברירות, אני מבין אותך מצוין, גם אני לא רציתי לעבור לפה בדיוק כמוך וגם אני עברתי לפה לפני גיוס שכבר היה לי תאריך גיוס, אבל ההבדל הוא שאני החלטתי שזה חשוב בשבילי ונסעתי בחזרה לארץ, בלי משפחה בארץ בכלל בלי כמעט בלי כסף, בלי מקום מגורים שאני יודע אליו ושאני יודע שברגע שאני נוחת אני עובר דרך הכלא הצבאי אבל בכל זאת עשיתי את זה, ככה שזה הכל שאלה של סדר עדיפויות ואין פה בכלל קשר לגיבור או לא. אבל אני יודע שלא הרבה אנשים לא מסוגלים לעשות את מה שאני עשיתי ככה שאני לא יכול לשפוט אותך

linlin neshama

New member
lin

נכון אז זה מה שהיה מתאים לך, לדעתיגם בגלל שאני בחורה הרבה תרומה ממני לא יבוא ואם אני רוצה בכל זאת להתגיס אני יכולה גם אחרי הלימודים. נסה להבין שאני לא רוצה לחזור בלי איזשהם אמצעים לעבודה כדי שאנילא אגבע ברעב כמו שאומרים, וניראה לי שזו סיבה מוצדקת. אני לא מנסה לברוח או לתת לאחרים לעשות תעבודה הקשה כמו שאתה תוען אני סך הכל מנסה לדאוג לעצמי. ואם נראה לך שאתה לא יכול לשפוט אותי אז למה כתבת מההתחלה הודעה כזאת שפתנית, עוינת, ומאשימה?

babygurl914

New member
../images/Emo91.gif

את תועה, כל עזרה תועיל. את סתאאם מנחיתה את עצמך. לא רןצה לא צריך זה הבחירה שלך ושלא יגידו לך אחרת!

ציקהלה

New member
אני יכול להגיד לך למה אני לא רוצה

כי מדינת ישראל היא מדינה שחייה על אינטרסים ומנצלת את המאשבים שלה לא נכון... למה כי יש דוסים אני לא רוצה לשרת דוסים לא לזה נולדתי.... מה עוד שמדינת ישראל לא נתנה לי הרבה יותר ממה שארצות הברית נותנת לי עכשיו.... לדוגמא בישראל הייתי במב"ר עם ציונים מאוד מאוד מאוד גבוהים... למה לא הוציאו אותי? כי אני על ריטלין..... אבל למרות שאני הייתי על ריטלין היה לי פרופיל 97 ועברתי גנד"ע צלילה... הייתי הולך לישטת איפה שרק החכמים והמצויינים הולכים אבל לא הייתי זכאי לחינוך רגיל והולם של כל מישהו אחר... אני לא חיי לשרת שום ואף בן אדם ברגע שצבא יהיה מקום שיוויוני אני רץ לעשות צבא אבל כל עוד שזה ביזבוז זמן ושטות רצינית אני לא הולך... ותפסיק לדבר שטויות כניראה שאנחנו אוהבים יותר ממך....

אה, אתה בחור ../images/Emo4.gif

אז... סתום

למעלה