קודם כל , שמי הוא אבישי ולא אלכס
שנית כל , אני מציע שתלמד עברית לפני שתתחיל להשמיץ , לפחות תעשה את זה עם היגוי נכון. אלכס נכתב עם "כ" ולא עם "ק" לא כותבים אלקסנדר אלא אם השם הוא ממוצא לטיני וגם אז זה "ז" או "ס" ולא "ק" , כמו בשם קסיבייר שמקוצר לסיבייר או זיבייר. עד פה לגביי לדבר שטויות. , ועכשיו , תן לי לחזור על זה שוב: כשכולם עשו את הטיול למזרח אחרי הצבא אני נסעתי לאפריקה ועברתי הכשרה של מאגנגה שזה רופא אליל (אולי עכשיו תיזכר שכבר הייתי פה פעם) כך שדיי בטוח שאני יודע יותר מחוויות על בשרי מאשר איזה שטותניק שקרא רבע מאמר וחושב שהוא הסגן של אלוהים ועוד מעיז לחשוב שזה מגניב להיות קרוי על שם יצור מהפילוסופיה הגנוסטיקאית של הכנסיה הקתולית. אתה אולי יכול לנסות ולדבר על מליון ואחד "קומבינות" וגרסאות של "וואדו" כמו קונדומבלה , סנטריה , לוקומי , סאווי לאווה או מה שלא יהיה. אבל העיקר הוא שכל הגרסאות הללו לוקות בחסר אחד והוא אנשים "כמוך" דהיינו הן מזמן כבר עברו הטמעה של טכסים קתוליים אל תוכן וככאלו הן לא "נקיות" כמורשת השיבטית הצרופה. דיברת על סנטריה , ובכן , אין לך מה לומר קונגו מכיוון שבכל שפה אפשרית זוהי מדינה באפריקה אלא אם כן אתה קובני עם בעיה רצינית בשפה העליונה. מה גם שהסיבה ששאנגו שהוא רוח הצדק הוא רוח מרכזית בסנטריה (רוח ולא אל , בוואדו יש אמונה באל אחד יוצר ששמו הוא אובטאלה או אנאנסי ואילו השאר הם רק רוחות של אבות קדומים וגיבורים.) היא בגלל ההטמעה של הנצרות אל תוכה , מה גם שהפולחן המרכזי בסנטריה אל ישות מסויימת הוא דווקא אל פאפא לאגבה (לאהווה בשפת הבאסוטו) הרוח של השמיים והצטלבויות דרכים. הבנת אותי?. אם אתה לא מאמין שבגלל האי יציבות ששוררת באפריקה רוב המקומות הקדושים חוללו אז אין לי מה לומר מלבד להציע לך לתפוס מטוס וללכת לראות את מה שאני ראיתי בעצמך! , ואם היית טורח לקרוא את מה שכתבתי במקום סתם לכתוב שטויות ולהשתבץ בגיבובים טפשיים , היית אולי קולט שזו מערכת שלא עובדת לפי השטויות הנוצריות שלך אלא עומדת בפני עצמה ובגלל כך יש לבאקה מהות שונה לגמרי ממה שאתה מכנה כל כך בקלות "דיבוק" , למען האמת יש יותר סיכוי שבאקה יהיה דומה יותר לחנות הספרים "דיבוק" מאשר לדיבוק שאתה מדבר עליו. שלישית כל , לכל הומפור (מקדש) של וואדו יש התמחות משלו וככזה הוא יכול להכתיר איזה לואה (רוח) שהוא רוצה כפטריאך ראשי שלו וברוב המקרים שאנגו הוא לא זה , הוא סתם משחק תפקיד חשוב בוואדו ונגזרותיו. אה ואגב... על הברקים והסערות , דווקא אישתו של שאנגו שולטת. שמה הוא אויה ולא הוא ישירות. הוא רק בא כוח שלה כתוצאה ממעמדו החוקי כבעלה לפי החוק האפריקאי. (השיבטי) ואפילו כך היא שולטת בזה לגמרי לבדה , הוא לא נוטה להתערב לה בעסקים. אבישי